واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدیرعامل سازمان باغستانهای سنتی قزوین:
احیاء باغستانهای سنتی قزوین ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
شناسهٔ خبر: 3612890 - شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۷
استانها > قزوین
قزوین- مدیرعامل سازمان باغستانهای سنتی قزوین گفت: احیاء باغستان های سنتی قزوین با ایجاد راه دسترسی، آیباری مدرن، تامین امنیت و فنس کشی به ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. به گزارش خبرنگار مهر، حمید رحمانی روز شنبه در بازدید استاندار و شهردار قزوین از باغستانهای سنتی گفت: از مجموع سه هزار هکتار باغستان قزوین در حال حاضر ۲۶۱۱ هکتار باقی مانده که ۱۵۰۰ هکتار آن آباد است. وی افزود: متاسفانه به دلیل گسترش شهرها، توسعه ساخت و سازها، ورود پادگانها، صنعتی شدن منطقه و تجاوز به حریم باغستان این روش زندگی موجب تخریب و نابودی باغستانها شده که در این میان دلالان نیز با هدف سودجویی با تخریب و تغییر کابری و فروش آنها به این میراث ارزشمند ضربه زده اند. رحمانی بیان کرد: به جز باغستان های اطراف در حال حاضر ۲۶۱۱ هکتار باغستان در استان موجود است که در گذشته از ۵ رودخانه سیراب می شده و امسال هم که بارندگی خوب بوده مشکلات آبیاری کمتر شده است.
وی گفت: تامین آب، برای سیراب کردن باغستانها، تامین امنیت و فنس کشی حریم باغستانهای سنتی، بیمه باغداران، جاده دسترسی و عبور در میان باغها، ساخت اتاقک نگهبانی از مسائلی است که باید با همکاری مسئولان مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود. رحمانی با تشکر از حمایت شهرداری از باغستانها تصریح کرد: حدود سه چهارم آب بها توسط شهرداری پرداخت شده و تامین آب از کانال از دیگر اقداماتی بود که دانجام شد تا بتوانیم از این میراث ارزشمند صیانت کنیم. وی بیان کرد: پساب منبع مهمی برای تامین آب مورد نیاز باغستانهاست که با پیگیری مسئولان می توانیم از این ظرفیت نیز بخوبی استفاده کنیم. مدیرعامل سازمان باغستانهای سنتی قزوین تصریح کرد: برای تامین امنیت باغستانها ۵ اکیپ گشت فعال شده اما به دلیل وسعت باغستانها این تعداد کافی نیست و باید بیشتر شود. ۵ میلیارد تومان برای اجرای طرح های احیاء باغستان در فاز اول نیاز است رحمانی گفت: برای اجرای طرح پوشش انهار، آبیاری مدرن و بارانداز و راه دسترسی به حداقل ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم با همکاری مسئولان این هزینه تامین شود تا بتوانیم فعالیتهای عمرانی را انجام دهیم.
دباغ از باغداران نیز گفت: انگیزه باغداران برای ادامه کار بسیار کم شده و دیگر فرزندان باغداران علاقه ای به ادامه کار پدران خود ندارند که باید کاری کنیم تا این فعالیت اقتصادی شود و بتوانیم با ایجاد اشتغال و درآمدزایی باغداری را مقرون به صرفه کنیم. وی افزود: در باغستانهای سنتی ظرفیت بسیار خوبی در بخش گیاهان دارویی وجود داردکه با توسعه آن و ایجاد صنایع تبدیلی می توانیم از این ذخایر ژنتیک ارزشمند صیانت و استفاده کنیم. اخوی زادگان از دیگر باغداران استان نیز گفت: بیمه باغداران و ساخت اتاقک نگهبانی از مشکلاتی است که از استاندار تقاضای پیگیری آن را داریم. وی افزود: اسناد باغات هم بسیار مهم است و در حال حاضر ۴۰ درصد اسناد باغات عادی است که باید با هماهنگی نسبت به ساماندهی آن اقدام شود. کاکاوند دیگر باغدار استان و نماینده باغداران جمال آباد هم اظهارداشت: همکاری سازمان جهاد کشاورزی و سازمان باغستان بسیار خوب بوده و ما را به ادامه کار امیدوار کرده اما انتظار داریم با دستور استاندار این مشکلات سریعتر حل شود. صدیقی عضو شورای اسلامی شهر قزوین هم گفت: باغستان سنتی مانند ریه های تنفسی شهر قزوین است که اگر تخریب شود سلامت مردم به مخاطره می افتد لذا در شورای شهر آماده همه نوع همکاری و مساعدت هستیم تا برنامه ریزی ها به نتیجه برسد. وی گفت: با خشک شدن دریاچه ارومیه موضوع ملی شده و دولت حاضر می شود ۷۹۰ میلیارد تومان برای آن هزینه کند که به روز اول نیز برنخواهد گشت لذا انتظار داریم قبل از آنکه باغستان تخریب شود اعتبار لازم از سوی دولت تخصیص داده شود تا این میراث ارزشمند را حفظ کنیم. صدیقی بیان کرد: برای حفظ و احیاء باغستان سنتی ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با پیگیری مسئولان استان می توانیم این هزینه را تامین کنیم.
مسعود نصرتی شهردار قزوین هم گفت: باغستان در معرض تهدید و آسیب است و اگر یک حادثه آتش سوزی در آن رخ دهد ما را با بحران مواجه خواهد کرد. وی اضافه کرد: اگر یک سال از مدیریت باغستان غفلت شود همه سرمایه گذاری ها هدر می رود لذا انتظار داریم با تشکیل جلسات مستمر نسبت به احیاء این باغستانها اقدام شود. حامد مانی فر مدیرکل راه و شهرسازی استان هم اظهارداشت: اگر بخواهیم از این میراث صیانت کنیم باید طرح خود را به تصویب مراجع ملی برسانیم و محور گردشگری می تواند این باغستان را در سطح ملی مطرح کند. وی افزود: باید اساس کار بر مبنای گردشگری باشد تا صنایع تبدیلی، ایجاد راه و تامین امنیت و سایر نیازها نیز توجیه پذیر باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]