واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: هدفگذاری5 هزار هکتار عرصه های طبیعی سمنان برای کشت نهال و گیاهان دارویی استانها > سمنان - علینقی حیدریان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان با تاکید بر ادامه طرح های مشارکت مردم نهاد برای کاشت نهال و بذر گیاهان دارویی در استان گفت: اکنون برای زیر کشت بردن پنج هزار هکتار از عرصه های طبیعی استان سمنان هدف گذاری شده است
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین علينقي حيدريان روز گذشته در حاشيه كاشت گياهان دارويي در منطقه جنگلي رودبارك مهديشهر كه با مشاركت مردم انجام شد،افزود : از آذرماه سال گذشته تاكنون در 15 نقطه از مراتع استان بيش از يكهزار 200 هكتار با مشاركت مردم، بذر و نهال هاي گياهان دارويي كشت شده كه بسيار با ارزش است.
وي اظهار داشت : كاشت بيش از سه هزار نهال و سه كيلو بذر در جنگل هاي رود بارك امروز باحضور استاندار سمنان دکتر خباز ،مسئولان استاني و مشاركت مردم، زمينه دلگرمي براي افزايش كشت گياهان دارويي در اراضي جنگلي را در پي خواهد داشت.
وي ادامه داد : در 25 هكتار از جنگل هاي اراضي رود بارك بيش از سه هزار نهال و سه كيلو بذر با مشاركت مردم و مسئولان كشت شده است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري سمنان بذر كتيرا را يكي از بهترين نوع گياهان دارويي اعلام و اضافه كرد: با همكاري و مشاركت مردم در بيش از 927 هكتار از اراضي و مراتع استان، طرح حفاظت از جنگل شكل گرفت كه اين عمل بسيار در خور توجه است.
حيدريان خاطرنشان كرد : هدف از ايجاد جمعيت هاي پرشور نهال كاري، ايجاد مشاركت همگاني براي كاشت و نگهداري نهال و بذرهاي جنگل و مراتع است كه اين كار از سال 93 شروع و تاكنون ادامه دارد كه تاثيرات مطلوبي درافزايش فضاي سبز به همراه داشته است.
وي ادامه داد : ايجاد مرتع براي دامداران استان و آموزش در حفظ و نگهداري از علوفه در مراتع به دليل كاهش قيمت توليد، مي تواند نقش مهمي در اقتصاد مقاومتي ايفا كند و حفظ مراتع از مهم ترين كار در اين حوزه است.
حيدريان بيان داشت : بهره از كاشت نهال از جمله راهكاري است كه ثمره آن در دراز مدت مشخص مي شود و ادامه و افزايش مشاركت مردم در طرح هاي خدا پسندانه وانساني مي تواند در بهبود طراوت و شادابي جامعه اهميت داشته باشد.
حيدريان حضور استاندار در آيين كاشت نهال را مايه دلگرمي براي ترويج درختكاري اعلام كرد.
مساحت مراتع كل كشور 86 ميليون هكتار است كه از اين مقدار سه ميليون 700 هزار هكتار آن در استان سمنان قرار دارد
كاشت گياهان دارويي نمونه بارز رونق اقتصاد مقاومتي در جامعه است
محمدرضا خباز روزگذشته در حاشيه كاشت نهال در منطقه جنگلي رودبارك مهديشهر در گفت و گو با خبرنگاران افزود : كاشت درخت و توليد گياهان دارويي كمك شاياني در پيشبرد اقتصاد مقاومتي دارد چرا كه اين گياهان جنبه صادرات دارند.
وي باريجه ،كتيرا و آنغوزه را از گياهان دارويي استان سمنان برشمرد و اظهار داشت : مردم مي تواند با توليد آن به صورت طبيعي نقش مهمي در اقتصاد داشته باشند و اقتصاد مقاومتي در محور نعمت هاي خدا مي چرخد و از آنچه كه برخوردار هستيم به رشد و بالندگي خواهيم رسيد.
استاندار سمنان خاطرنشان كرد : استان سمنان اكنون 500 دانش آموخته رشته گياهان دارويي داردكه بايد به شكل درست از آن ها بهره گرفت و با ايجاد فضاي كار براي آن ها گامي مهم براي ايجاد اين اقتصاد نوبنياد برداريم.
خباز به تاسيس انجمن صادرات، توليد و تهيه گياهان دارويي در اين استان در سال گذشته اشاره و اضافه كرد : اعتبار دادن به اين انجمن مي تواند اشتغال پايدار و رونق اقتصادي را فراهم كند.
استاندار سمنان تاكيد كرد : اسلام توصيه دارد كه انسان به طور دايم درختكاري كند و رشد و طراوات درخت، نشاط و آسايش در جامعه را فراهم مي كند.
وي خاطرنشان كرد : همه بايد در امر درختكاري شركت كنند و حضور اقشار مختلف در كاشت نهال ، مبين مسئوليت پذيري در ترويج درختكاري است.
خباز تصريح كرد : نبايد كارهاي عمراني وطبيعت پنداري به طور كامل به دستگاه هاي اجرايي واگذار شود وادارات كل منابع طبيعي و محيط زيست بايد در حفظ و نگهداري جنگل ها بكوشند و مردم با حضور يكپارچه به افزايش فضاي سبز در استان گام بردارند.
وي بيان داشت : در دولت هاي گذشته بر اثر غفلت ، زمينه تخريب جنگل ها فراهم شد اما امروز با فراهم شدن شناخت و برگزاري همايش هاي اصول جنگل داري و كاشت درخت ها از سوي مردم بارديگر شاهد شكوفايي جنگل ها و مراتع استان هستيم.
سال گذشته در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی بيش از يكهزار 200 هكتار در 15 منطقه طبيعي استان سمنان، نهال گياهان دارويي كاشت شد.
کلید واژه ها: استان سمنان -
شنبه 11 اردیبهشت 1395 - 14:16:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]