واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کتابی که رهبر معظم انقلاب دوست دارد
مناسبت این روز بهانهای شد تا نگاهی دیگر بار به این کتاب کنیم و آن را به مخاطبان معرفی کنیم. این کتاب که جلد دوم آن نیز با عنوان «ضربت متقابل» منتشر شده برای علاقهمندان به پژوهش در تاریخ دفاع مقدس اثری مفید و خواندنی محسوب میشود. جلد اول را حسین بهزاد و گلعلی بابایی تالیف کردهاند.
فارس: «۳۰ دقیقه بامداد روز جمعه ۶۱/۲/۱۰ قرارگاه سرفرماندهی کربلا با صدور رمز (بسماللهالرحمنالرحیم، بسمالله القاصم الجبارین، یا علی ابن ابیطالب) به قرارگاههای قدس، نصر و فتح دستور اجرای عملیات طرح کربلا - سه را با آغاز یورش به دشمن اعلام نمود: پس از ابلاغ فرمان حمله، چراغهای سالن عملیات قرارگاه کربلا خاموش شد و مراسم دعای کمیل برپا گردید. در میان همهمه ذکر و دعا و گریه حاضرین، از دستگاههای بیسیم، گاهی صدای یگانها شنیده میشد که یکدیگر را صدا میزدند. در این زمان قرارگاه قدس عملیات خود را با پیشروی توأم با غافلگیری در سکوت و تاریکی شب به سمت مواضع دشمن آغاز کرد. ولی همان گونه که انتظار میرفت، اندک زمانی نگذشته بود که دشمن تک قرارگاه قدس را کشف و بلافاصله غریو کر کننده آتشباری توپخانهها و طنین رعدآسای انفجارات پی در پی گلولهها، سکوت شب را در سراسر جبهه کرخه کور در هم شکسته و جنگجویان در پیکاری سخت خونین درگیر شدند.
پیشروی یگانهای قرارگاه قدس تا ساعت ۴ بامداد، با وجود مقاومت سنگین دشمن ادامه یافت و خاکریزهای مقدم دشمن سقوط کرد و یگانهای قرارگاه قدس توانستند بین ۷۰۰ تا ۳۵۰۰ متر در مواضع دشمن رخنه کرده تلفات و خساراتی را به متجاوز وارد نموده و تعدادی را نیز به اسارت در آوردند. اما از ساعت ۴ بامداد، با روشن شدن هوا مقاومت دشمن شدت یافت و تلفات نیروهای خودی رو به افزایش نهاد. سرانجام پایداری دشمن مانع از پیشروی بیشتر نیروهای تکور گردید.»
امروز درست ۳۴ سال از آن روز گذشته و امنیت و آسایش در کشور حاکم است. پس از ۳۴ سال مرور خاطرات آن روزها و شبها که جوانان این مرز و بوم با از خود گذشتگی برای بازپسگیری شهرهای تصرف شده ایران اسلامی به دل دشمن زدند خالی از لطف نیست. امروز پس از ۳۴ سال همزمان است با سالروز آغاز سلسله عملیاتهایی که منجر به آزادسازی خرمشهر شد.
به همین منظور نگاهی به کتاب «همپای صاعقه» انداختیم. کتابی که انتشارات سوره مهر آن را منتشر کرده و در واقع کارنامه عملیاتی لشگر ۲۷ محمدرسولالله(ص) از ابتدای تاسیس تا تیر ماه ۱۳۶۱ است. این کتاب در واقع در برگیرنده یک بازه زمانی شش ماهه است که در آن به حضور فعال و اثر گذار این تیپ تازه تاسیس به فرماندهی جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان در جبهههای نبرد اشاره کرده است.
رهبر معظم و فرزانه انقلاب اسلامی در سال ۸۶ پس از مطالعه این کتاب تقریظی بر این کتاب نوشتند که در ادمه متن آن منتشر میشود: «بسم الله الرّحمن الرّحیم
این یک کتاب منبع بسیار غنی و ارزشمند است که از آن میتوان دهها کتاب و فیلمنامه و زندگینامه استخراج کرد. لحظات و حالات ثبت شده در سراسر این کتاب، همان ظرافتهای حیرتانگیزی است که از مجموع آن، تابلوی پرشکوه و باعظمت عملیاتی چون فتحالمبین و بیتالمقدس پدید آمده و برترینهای هنر جهاد و ایثار و شجاعت و ابتکار را در مجموعهی نمایشگاه بینظیر هنرهای انقلاب اسلامی، نشان میدهد.
این مردان بزرگی که نام آنها بسی آسان بر زبان و دل غافل ما میگذرد، از جنس همان اخوان صفا و فرسان هیجائند که سید شهیدان سلاماللهعلیه آنها را با عظمت و سوز و مهر، مخاطب ساخت و از فقدان آنان غمگین بود. سلام خدا و بندگان برگزیده و فرشتگان و رسولان او نثار روح مطهر آنان باد. در روز و شبهایی از آبان و آذر ۸۶ صفحه به صفحه و سطر به سطر مطالعه و نیوشیده شد.»
در بخش دیگری از این کتاب در ارتباط با این روز(۱۰ اردیبهشت) آمده است: «محمد کوثری؛ از کادرهای ارشد سپاه که در آن شب شگفتانگیز، به همراه رزمندگان گردان مالک اشتر راهی مصاف شد، داستان تسخیر موضع توپخانه دشمن در غرب جاده اهواز - خرمشهر را این سان روایت میکند: اوایل اردیبهشت، بنده سه گردان نیروی بسیجی را از سپاه کرج به خوزستان آوردم، منتها این گردانها در بین تیپهای سپاه پراکنده شدند و من هم به جمع یاران حاج احمد در ستاد تیپ ۲۷ ملحق شدم.
شب عملیات، برای شرکت در حمله به حاج احمد اصرار کردم و ایشان سرانجام رضایت داد و در نتیجه، به همراه برادر عزیزمان احمد بابایی؛ فرمانده گردان مالک اشتر و سه گروهان نیروهای بسیجی این گردان، راهی عملیات شدیم. مأموریت اصلی گردان مالک در آن شب، گرفتن یک موضع توپخانه دشمن در غرب جاده اهواز - خرمشهر بود. مبالغه نیست اگر بگویم که ما از حدود یک ساعت قبل از اعلام رمز شروع عملیات، از جاده عبور کرده بودیم و خیلی جالب و بیسر و صدا، این موضع توپخانه را که به استعداد ۱۲ عراده توپ ۱۳۰ میلیمتری بود، بچههای بسیجی ما محاصره کردند. دست آخر، موقعی که برادرمان حاج محمود شهبازی از طریق بیسیم فرماندهی محور، فرمان حمله را به برادر بابایی ابلاغ کرد با یک یورش - ظرف کمتر از بیست دقیقه - کل این موضع توپخانه توسط بسیجیهای گردان مالک تسخیر شد و تمام آن توپها، سالم به غنیمت گرفته شد.»
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]