تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):معناى گفته كسى كه بسم اللّه‏ مى‏گويد، يعنى نشانى از نشانه‏هاى خداوند را بر خود مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846219743




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پارسا لنون با عینک زرشکی


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 پارسا لنون با عینک زرشکی
پارسا لنون با عینک زرشکی «خشم و هیاهو» هومن سیدی روایت خاص فاکنر را به عاریه می گیرد تا در میان آن قابهای سرخ و سیاه، تصویری دراماتیک از جان لنون وطنی ارائه دهد، جان لنونی که به جای کشته شده به دست چاپمن، یک مرده نیز روی دستش بماند.


به گزارش فرهنگ نیوز،برای هواداران رمان مشهور فاکنر، آخرین ساخته هومن سیدی اقتباسی حتی آزاد از «خشم و هیاهو»ی برنده جایزه نوبل نخواهد بود. البته این تنها یک ایده اولیه است. این ایده اولیه برآمده از آنجاست که در داستان مرد خواننده رسوا شده، نامی از خاندان مزرعه‌دار کامپسون به میان نمی‌آید. در عوض فیلم تداعی‌گر یکی از رسانه‌ای‌ترین دادگاه‌های تاریخ قضای ایران است. اگرچه سیدی شخصاً هر گونه برداشت از آن دادگاه جنجالی را رد می‌کند؛ ولی استفاده از عبارتی مدعی بر اینکه داستان اشاره‌ای به هیچ شخصیت حقیقی ندارد، ذهن را بیشتر و بیشتر درگیر می‌کند.

بهتر است از این جدال در اینجا صرف نظر کنیم و دریابیم که «خشم و هیاهو»ی سیدی تا چه اندازه ادای دینی است به رمان فاکنر کبیر. در داستان یا برداشت شخصیت به نظر سیدی چندان در رمان فاکنر غور نداشته است. نمی‌توانیم ما به ازایی برای بنجامین یافت؛ علی الظاهر. در عوض سیدی مولفه مهمتری را از فاکنر به عاریه گرفته است و آن هم روایت است. همانند رمان فاکنر، هومن سیدی نیز در روایت «خشم و هیاهو» ایجاد تکثر کرده است. داستان از منظر چند نفر نقل می‌شود و این روایات چندان با یکدیگر تطابق ندارد.

با در نظر گرفتن جنس روایت اقتباسی تا حدودی می‌توان شخصیت‌ها را برابرسازی کرد. شاید بتوان ردپای کدی را در شخصیت طناز طباطبایی جستجو کرد. اگر کدی در اثر فاکنر پیش از ازدواج باردار می‌شود و به نوعی تبدیل به قهرمان رمان می‌شود، در اینجا حنا، دخترکی است که پیش از ازدواج رسمیش، چوبه دار را تجربه می‌کند و با توجه به ابعاد منفی شخصیت خواننده بدقول، اوست که ردای قهرمانی به تن می‌کند. ردایی که در نمایی نهایی طباطبایی، زیر سقف سلول خاکستری و آن پنجره کوچک، به خوبی دراماتیزه می‌شود.

هومن سیدی در «خشم و هیاهو» به درک والاتری از مدیوم سینما و قابلیت‌های آن رسیده است. کافی است دقت کنید چگونه سیدی از روایت خطی «سیزده» به روایت متکثر «خشم و هیاهو» دست یافته است. این نوعی پختگی در داستان‌پردازی سینمایی است و البته سیدی تنها به روایت بسنده نکرده است. عنصر مهم دیگری که در «خشم و هیاهو» سینمایی‌تر به نظر می‌رسد، بهره بردن از صدای خارج از قاب است؛ مولفه‌ای که خود تبدیل به یک عنصر روایی می‌شود. برای مثال در سکانس آغازین نحوه برخورد نوید محمدزاده و طناز طباطبایی – جایی که تصویری از طناز طباطبایی ارائه نمی‌‌شود -، ترکیب بصری حضور و غیاب به شخصیت‌پردازی هر دو کمک شایانی می‌کند. با نشان ندادن حنا، او برای مخاطب تبدیل به یک شخصیت پیچیده و مرموز می‌شود و تا انتها این سوال در ذهن مخاطب باقی می‌ماند که حنا به واقع چه کسی است.

این مهم برای شخصیت برای پارسا رخ نمی‌دهد. او همیشه شخصیتی در قاب است. برای مثال به عنوان‌بندی آغازین فیلم توجه کنید. جایی که باز صدای خارج از قاب با باز شدن چند در کوچک همراه می‌شود. این سوال متبادر می‌شود که این مکان پررفت و آمد کجاست و در نهایت این پارساست که چهره‌اش در یک دریچه کوچک قاب‌بندی می‌شود. در ادامه صدای زنی در حال مصاحبه با تصویر پسرک خواننده، باز سوال این است که اینجا کجاست؛ لیکن به حداقل اطلاعاتی از پسر در قاب به دست می‌آوریم.

مثال‌های دیگر برای این تضاد تصویری وجود دارد. تضادی که در نهایت با پارسایی رو مواجهیم، پارسایی که بدلی بد از جان لنون فقید است و به جای کشته شدن، کشته‌ای روی دستش می‌ماند. در عوض حنا یوکو اونو نیست. او مرموز و در پرده باقی می‌ماند و عمرش به بیان واقعیت قد نخواهد داد. می‌ماند پارسا که قید ماندن را می‌زند و این بار آینده‌اش به زن دیگری وابسته است، زنی که صدایش را می‌شنویم و تصویرش را نمی‌بینیم.

با اتکا به این موارد – که می‌تواند در یک مطلب مبسوط به شکل ریز و دقیق بررسی شود – می‌توان دریافت با یک اثر کاملاً دراماتیک روبروییم. از این منظر فیلم هومن سیدی در مقابل دیگر آثار روی پرده اکران عید نوروز سینمایی‌ترین است. پس اگر «خشم و هیاهو» اقتباسی از ماجرای جنجالی شهلا جاهد و ناصر محمدخانی باشد، این خدشه‌ای به ارزش هنری کار وارد نمی‌کند و نیازی نیست کارگردان برآشفته آن را منکر شود.

با این حال می‌تواند ادله‌هایی آورد که گویا هومن سیدی «کارت قرمز» مهناز افضلی را دیده است. برای مثال در مستند افضلی روی فیلم‌های ضبط شده توسط شهلا جاهد تمرکز می‌شود. فیلم‌های آماتوری جاهد نشان دهنده فضای شادی است که او برای محمدخانی فراهم می‌کرده؛ لذا محمدخانی چندان وقتی برای او نداشته است. حال به روایت حنا بازگردید که در خانه تازه‌اش، در میان شمع‌ها، از پارسا فیلم می‌گیرد. اما تفاوت این دو در ارزش دراماتیکی است که سیدی به خوبی از پسش برآمده است.
 

منبع: تسنیم


95/2/11 - 10:22 - 2016-4-30 10:22:52





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن