واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
بختیاری: تکمیل پازل مدیریتی شوراها نیازمند توجه جدی نهادهای مهم کشور است استانها > قم - رئیس شورای اسلامی استان قم با تاکید بر نقش مهم نهادهای عالی رتبه کشور در قرار گرفتن شوراها در جایگاه واقعی خود،گفت: تکمیل پازل مدیریتی شوراها نیازمند توجه سه دستگاه مهم کشور یعنی دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم، حسن بختياري عصر چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگاران با بيان اينكه وجود ناهماهنگي بين دستگاه هاي فعال درحوزه مديريت محلي بويژه دستگاه هاي خدماتي كاملا مشهود است، اظهار كرد: اين نقصان بيش از هر چيز از ضعف و رويكرد غلطي كه در قانون در خصوص اين دستگاه اعمال شده، نشات مي گيرد، كه البته نقش مجموعه ها و نهادهاي مهم و تاثير گذار در رفع اين مشكل خيلي مي تواند موثر واقع شود.
وي با اذعان به اينكه در برنامه هاي سوم، چهارم و پنجم توسعه كشور ظرفيت هاي خوبي براي واگذاري مسئوليت ها به مديريت هاي محلي وجود داشت، ولي متاسفانه هيچكدام محقق نشد، گفت: اين موضوع عملا دست و پاي شوراها را بسته و آنها نمي توانند آنطور كه بايد و شايد در نظام مديريت محلي ايفاي نقش كنند.
نايب رئيس شوراي اسلامي شهر قم تصريح كرد: اين ايفاي نقش الزاما خدمت به نهاد شورا نيست، بلكه خدمت به دولت و حاكميت است، چرا كه با اين بار سنگيني كه بر دوش شوراها گذاشته مي شود، ضمن كاهش وظايف و مسئوليت هاي دولت از اين طريق براي آن فراغ بال و فرصت مناسبي براي تصميم گيري و فكر كردن در مباحث كلان كشور و سياستگذاري هاي مهم ايجاد مي شود.
رئيس شوراي اسلامي استان قم همچنين با اشاره به رويكرد غلط و نقصي كه در قانون نسبت به شوراها اعمال شده است، گفت: طبق اين رويكرد حوزه نفوذ و قدرت دولت نيز حتي تا روستاها نيز گسترش پيدا مي كند، و اين موضوع موجب مي شود شوراها نتوانند جايگاه اصلي خود را پيدا كنند.
وي با يادآوري تجربيات جهاني درخصوص ساختار قدرتمند شوراها، تصريح كرد: براي نمونه دركشور عراق دامنه مديريتي شوراها بسيار گسترده و فراگير است، و اين مجموعه ها در شهرها ضمن انتخاب شهردار بسياري از امور خدماتي در حوزه هاي آب و برق و همچنين نيروي پليس را مديريت، و شوراهاي استان نيز اقدام به انتخاب استاندار مي كنند، و در اين ميان دولت فارغ از اين وظايف و مسئوليت ها به امور مهم و كلان كشور مي پردازد.
بختياري همچنين با تاكيد بر اينكه معضل اساسي شوراها به اصل نحوه انتخاب اعضاي آن باز مي گردد، تصريح كرد: فرايندي كه براي انتخاب افراد در قانون ديده شده، فراينده درستي نيست، لذا به عنوان نمونه در هنگام تاييد صلاحيت كانديداهاي انتخابات شوراها بايد به جاي تاييد افرادي با مدرك ديپلم ملاك تاييد صلاحيت آنها با دارا بودن 5 سال سابقه اجرايي باشد.
وي گفت: شوراها از آنجا كه نهادي هستند كه بر اساس قانون شكل گرفتند، لذا ضعف و قدرتشان در دست خودشان نيست، ولي با اين حال با توجه به بضاعت هاي محدودي كه 117 هزار شوراي موجود در كشور داشتند، عملكرد خيلي خوبي را در بحث اداره روستاها، شهرهاي كوچك و بخش ها از خود نشان دادند.
بختياري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به چگونگي شكل گيري ساختار شوراهاي استان، تصريح كرد: اين شوراها متشكل از نمايندگان شوراهاي شهرها و بخش هاي تابعه هستند،لذا در استان قم كه از 5 شهر و 5 بخش تشكيل شده است، دو نماينده از شوراي شهر قم، و يك نماينده نيز از شوراهاي شهر و بخش هاي تابعه 12 عضو اين شورا را شامل مي شوند.
وي همچنين با بيان اينكه شوراهاي استان رابط و هماهنگ كننده بين شوراهاي پايه با شوراي عالي استان ها نيز هستند، گفت: شوراي اسلامي استان تنها نهادي است، كه در كنار مجلس شوراي اسلامي حق ارسال طرح و لايحه به دولت را دارد، و سپس تصويب در مجلس را نيز دارد، ولي متاسفانه بر اساس نقصي كه در قانون شوراها وجود دارد خيلي نتوانسته جايگاه واقعي خود را بر اساس منويات اساسي قانون گذار پيدا كند.
بختياري همچنين با ارائه گزارشي از عملكرد يك سال اخير شوراي اسلامي استان قم ، پيگيري موضوع بهداشت و درمان در شهرها و بخش هاي تابعه را از اقدامات شورا ذكر كرد، و گفت: به طور حتم قم نه تنها در روستاها و شهرهاي تابعه بلكه در مركز استان هم در بحث بهداشت و درمان با محدوديت هايي مواجه است، ولي در بخش ها به دليل پايين بودن جمعيت بعضا فرياد آنها به رسايي و بلندي شهر قم نيست، لذا اين معضل نيازمند توجه بيشتري است.
وي همچنين فعال سازي درمانگاه ها و اضافه كردن ساعت كار و شيفت آنها را از جمله اقدامات انجام شده براي حل اين مشكل دانست، و گفت: يكي از مباحثي كه در اين مدت با جديت پيگيري كرديم، مسائل مرتبط با حوزه راه و شهرسازي بوده، كه اين مجموعه انصافا همكاري خوبي را داشته كه شايسته تقدير است.
وي همچنين با اشاره به رفع مشكل آب منطقه كهك بواسطه پيگيري هاي دو ساله شوراي اسلامي استان و همت دستگاه هاي دولتي تصريح كرد: بازديد از بخش جعفريه و بررسي و پيگيري مشكلات كشاورزان و دامداران در مورد وام هاي كشاورزي جز مواردي بوده كه انجام پذيرفته است.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در راستاي حل مشكلات زيست محيطي ناشي از شهرك صنعتي طغرود در مجاورت شهر جعفريه، گفت: در اين خصوص پيگيري هاي زيادي انجام، و در نتيجه هماهنگي هاي لازم بين شهرداري شهر جعفريه و اداره كل حفاظت محيط زيست استان بوجود آمد، كه بي شك خود اين همكاري تا حد زيادي مي تواند مسائل اين محدوده را حل كند.
کلید واژه ها: استان قم -
پنجشنبه 9 اردیبهشت 1395 - 06:59:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]