واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیریت یکپارچه شهری عملیاتی نشده است/ بررسی نقش و جایگاه شوراهای اسلامی شهر و روستا
شوراهای اسلامی شهر و روستا پس از گذشت 17 سال امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور رئیس شورای عالی استان ها، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس و رئیس شورای اسلامی اصفهان بررسی شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی چمران رئیس شورای عالی استان ها ، امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراهای مجلس و امینی رئیس شورای اسلامی اصفهان امشب 8 اردیبهشت در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی نقش و جایگاه شوراهای اسلامی شهر و روستا پس از 17 سال پرداخت.
چمران رئیس شورای عالی استان ها در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر این که 17 سال از تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا می گذرد آیا از دیدگاه جنابعالی شوراها کارآمد بودند یا خیر گفت: به رغم کمبودها و کاستی ها در شهرهای بزرگ در شهرهای بزرگ شاهد تحول و دگرگونی بوده ایم. وی با اشاره به سالگرد صدور فرمان امام خمینی پیرامون تشکیل شورا خاطر نشان کرد: اگر فرمان امام خمینی به درستی اجرا شود شوراها شاهد تحول و تحرک بیشتری خواهند بود.
چمران با بیان این که شوراها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشور هستند افزود: متاسفانه این هدف در کشور محقق نشده است.
** ترکیب سیاسی در شوراها نمی تواند در تصمیمات و مدیریت ملی تاثیرگذار باشد
رئیس شورای عالی استان ها با اشاره به این که مدیریت های محلی را باید خودمان در اختیار داشته باشیم ادامه داد: ترکیب سیاسی در شوراها نمی تواند در مدیریت ملی تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به این که شوراهای بزرگی مانند تهران از طیف های مختلف سیاسی، تشکیل شده است گفت: ترکیب سیاسی در تصمیم گیری های شهری و موارد تخصصی جایگاهی ندارد. ** تمامی امورات محلی باید به شوراهای شهر و روستا واگذار شود
امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراها در ادامه برنامه در پاسخ به سوال اول مجری مبنی بر این که عملکرد شوراها را چگونه ارزیابی می کنید گفت: از شوراهای شهر به عنوان پارلمان ملی یاد می شود لذا تمامی امورات محلی باید به شوراهای شهر و روستا واگذار شود.
وی با اشاره به اصل و 100 قانون اساسی پیرامون شوراها گفت: تمامی استانداران، فرمانداران موظفند در ارتباط با مصوبات شورا هماهنگی داشته باشند که متاسفانه این گونه نیست. ** متاسفانه مدیریت یکپارچه شهری عملیاتی نشده است
خجسته با اشاره به این که برای پیشبرد اهداف فرهنگی و عمرانی باید شوراها اثرگذار باشند گفت: باید مدیریت یکپارچه شهری صورت بگیرد اما این در حالی است که متاسفانه این امر مهم عملیاتی نشده است.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس با اشاره به این که دولت ها در سه برنامه مدیریت یکپارچه شهری را انجام نداده اند اظهار داشت: سال 95 باید سال تعیین تکلیف کردن مدیریت یکپارچه شهری باشد لذا شوراها باید قدرتمند باشند و در نهایت استانداران و فرمانداران باید با شوراها هماهنگی داشته باشند.در ادامه این بحث رضا امینی رئیس شورای شهر اصفهان نیز بیان داشت: تعاملی که بین شورای اسلامی شهر ، شهرداری اصفهان و سایر دستگاه های اجرایی اصفهان برقرار است با جلسات مشترک و بازدیدهای متنوعی که انجام می گیرد بر اساس اصول مصرح در قانون اساسی حقوق مردم از دستگاه های اجرایی مطالبه می شود و مسئولین استان شهر ما نیز پاسخگوی این مطالبات هستند.
وی اضافه کرد: این تعامل دو طرفه موجب برکات زیادی شده و مردم نیز رضایتمندی خوبی از مدیریت شهری اصفهان دارند.
چمران رئیس شورای عالی استان ها نیز در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این سوال که چرا مصوبات شورای شهرها اجرا نمی شود گفت: این بحث یک بحث مدیریتی است.
وی یادآور شد: در سال 61 مجلس شورای اسلامی اولین قانون شوراها را تصویب کرد که با توجه به این که این مقطع جنگ میان ایران و عراق وجود داشت این قانون اجرایی نشد، دهه 70 نیز تصمیم گرفته شد که این قانون اجرایی شود ولی همه قانون را به هم ریختند و اختیارات شورای شهر را محدود کردند و نهایتاً شوراها، شورای شهرداری شدند به این معنی که مصوبات شوراها تنها در مورد شهرداری ها حاکم است و مدیریت ما بر دستگاه های اجرایی تصری ندارد
رئیس شورای عالی استان ها همچنین درباره پیگیری اجرای مصوبات شورای شهرها نیز بیان داشت: شوراها به دنبال پیگیری مصوبات خود هستند و درباره هر یک از مصوبات خود از شهردار گزارش عملکرد دریافت می کنند.
** هنوز جایگاه شوراها مشخص نیست
در ادامه این گفتگو خجسته رئیس کمیسیون شوراها مجلس شورای اسلامی نیز در تبیین شخصیت حقوقی شوراها گفت: شناسایی شخصیت حقوقی شوراها یکی از چالش های واقعی است که ما در شوراهای اسلامی شهر و روستا با آن مواجه هستیم.
وی با بیان این که جایگاه شوراها همچنان مشخص نیست تصریح کرد: هنوز معلوم نیست که شورای شهر در کدام یک از قوا گنجانده می شود و آیا می توان گمان کرد که شورای شهر قوه چهارم هستند یا خیر.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان این که جایگاه حقوقی شوراها هنوز بلاتکلیف است گفت: وقتی در شوراها عضویت اعضا به صورت افتخاری مطرح می شود و حضور آنان در شوراها شغل محسوب نمی شود این یک خلا قانونی است که در کنار آن خلا های قانونی دیگر نیز وجود دارد.
خجسته با بیان این که لایحه مدیریت یکپارچه شهری هم اکنون در دولت در حال بررسی است گفت: اولویت اول ما در مجلس دهم شناسایی شخصیت حقوقی شوراها و قانونمند کردن شوراها است
امینی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار داشت: چهار رکن اصلی در کشور بر اساس رای مستقیم مردم تعیین می شوند که عبارتند از خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا
وی اضافه کرد: شورای اسلامی شهر و روستا مستقیماً با رای مردم و به منظور اجرایی شدن فرمان حضرت امام یعنی دخالت در امور محلی و اجرای برنامه هایی که مطابق با خواستگاه ها و دیدگاه های مردم در محلات خودشان است.
وی خاطر نشان ساخت: متاسفانه اعتقادی برای اصلاح قانون شوراها و تعیین جایگاه شوراها در سلسه مراتب اداری کشور وجود ندارد.
*** تقویت شوراها، تقویت نظام و مردم سالاری دینی است
در پایان این بحث رئیس عالی شورای استان ها با بیان این که شوراها علی رغم روبرو بودن با مشکلات فراوان توانسته اند موفق ظاهر شوند گفت: باید در مسیر تقویت شوراها حرکت کرد چرا که تقویت شوراها، تقویت نظام و مردم سالاری دینی و در جهت تقویت دولت، چابک کردن دولت، کوچک کردن دولت و سپردن کار مردم به دست خود آن ها است.
خجسته رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی نیز خاطر نشان کرد: شورای شهر مردم، سالاری دینی به معنای واقعی است و ما باید از سال 95 شورای شهر و روستا را تقویت کنیم.
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]