واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رونمایی از سفارش سینمایی سید حسن نصرالله
قصه مقاومت یک خانواده شیعی در جنوب لبنان که از تمام ظرفیتهای خودشان در جنگ استفاده کردند و دو فرزند آنها در این راه شهید شدند و دو فرزند دیگر به اسارت در آمدند و مادری که به مدت ۱۴ سال راز شهادت فرزندش به خاطر مسائل امنیتی حتی از همسرش مخفی نگه داشته بود.
فیلم سینمایی «ابوزینب؛ راز پنهان» که به سفارش سید حسن نصرالله درباره مقاومت مردم جنوب لبنان در جنگ با نیروهای اشغالگر صهیونیستی با همکاری سینماگران ایرانی و لبنانی ساخته شده است با حضور عوامل فیلم رونمایی و نقد شد.
به گزارش ایسنا، علی غفاری کارگردان فیلم «ابوزینب» در نشست پس از رونمایی این فیلم که ۳۰ فروردین در مرکز فرهنگی ۱۳ آبان(محل سفارت سابق امریکا) برگزار شد،درباره ساخت این فیلم یادآور شد: اواخر سال ۹۱ موضوع ساخت فیلم مطرح و در سال ۹۲ ، ساخت فیلم آغاز شد. فیلمبرداری تماما در لبنان انجام شده اما مراحل فنی آن در ایران به سرانجام رسید. تمامی عوامل تولید فیلم نیز بجز تدوینگر ،طراح گریم و جلوههای ویژه که ایرانی بودند، بقیه لبنانی هستند.
وی با بیان اینکه داستان و شخصیتهای فیلم واقعی هستند درباره ضرورت ساختار چنین فیلمی نیز اظهار کرد: جریان حزب الله و مقاومت مایل بودند، فیلمی درباره شهید عامر توفیق ساخته شود که این کار بطور مشترک بین سینمای ایران و لبنان انجام شد.
غفاری در پاسخ به انتقادات سیدسعید هاشمزاده، منتقد حاضر در نشست نیز گفت: قصد دفاع از فیلم را ندارم اما یکی از دلایل تاثیر گذاری فیلم، کیفیت نمایش آن است. ابعاد پرده با سالن هماهنگ نبود؛ نوری که دیده شد حتی ۱۰ درصد آنچه باید میبود نبود و اگر فیلمبردار فیلم اینجا بود، حتما خودش را حلق آویز میکرد. بخشی دیگر از عدم انتقال مفاهیم نیز به زیرنویس بودن فیلم برمیگردد که هم در ترجمه مشکل داشت هم حواس تماشاگر را از تصویر فیلم پرت می کند.
وی در خصوص مخاطبان این فیلم نیز گفت: این فیلم با اتکا به فرهنگ و ادبیات کشورهای عربی ساخته شده است و هدفگذاری آن برای اکران در لبنان مصر ،سوریه و ترکیه بوده است اما چیزی که باعث میشود به جشنواره ای مثل «نیس » فرانسه راه پیدا کند و مورد توجه مخاطبان مختلف قرار بگیرد ، موضوع انسانی و جهانی فیلم است.
علی غفاری درباره عدم استفاده از بازیگران ایرانی در فیلم با اشاره به اینکه «ابوزینب»بصورت دوبله فارسی اکران خواهند شد، گفت: پیشنهاد من این بود که از بازیگران ایرانی هم استفاده کنیم اما در آن صورت در لهجه و گویش بازیگران دچار مشکل میشدیم و چون هدف گذاری اصلی ما روی مخاطبان کشورهای عربی بود، آنجا این اشکال برجسته میشد. البته بازیگران فیلم گرچه برای مخاطب ایرانی شناخته شده نیستند اما از ستارههای سینمای کشورهای عرب زبان هستند.
دراین نشست همچنین مرتضی شعبانی تهیه کننده این فیلم نیز درباره چگونگی شکلگیری ایده ساخت این فیلم گفت: در جریان ساخت مجموعه مستندی به نام «زیتون تلخ» تحقیقات زیادی بر روی موضوعات مرتبط با جریان مقاومت داشتیم و زمانی که به دیدار سید حسن نصرالله رفتیم ، ایشان نیز دو موضوع به ما پیشنهاد کردند که یکی همین موضوع بود.
او ادامه داد: ایشان تاکید داشتند که حتما این فیلم ساخته شود؛ قصه مقاومت یک خانواده شیعی در جنوب لبنان که از تمام ظرفیتهای خودشان در جنگ استفاده کردند و دو فرزند آنها در این راه شهید شدند و دو فرزند دیگر به اسارت در آمدند و مادری که به مدت ۱۴ سال راز شهادت فرزندش به خاطر مسائل امنیتی حتی از همسرش مخفی نگه داشته بود. تاکید سید حسن نصرالله نیز بر این بود که این خانواده را به عنوان الگو معرفی کنیم.
تهیه کننده «ابوزینب» دلیل دیگر پرداختن به این موضوع را بیان تفاوت انتحار و استشهاد عنوان کرد و گفت: در روزگار علی که گروههای تکفیری و داعش عملیاتی اینچنینی را به نام اسلام انجام میدهند ، ما سعی کردیم تفاوت عملیاتهای استشهادی و انتحاری و همینطور اهمیت مقاومت بین مردم منطقه را در فیلم نشان دهیم.
شعبانی در پایان با اشاره به اینکه فیلم به زودی اکران عمومی خواهد شد از قول ارشاد برای اکران در خردادماه خبرداد و گفت: در این مدت تلاش میکنیم فیلم را از انزوا دربیاوریم و با تبلیغات مناسب مخاطب خاص این فیلم را به سینما بکشانیم و در سینمای ایران جایی برای فیلمهای مقاومت باز کنیم.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - 19 April 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]