واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فروش گياهان دارويي داخلي خريد داروهاي گياهي خارجي!
ماجراي خامفروشي و ضررهايي كه از اين موضوع به ما وارد ميشود مختص نفت و گاز نيست بلكه در حوزه گياهان دارويي نيز خامفروشي موجب شده تا سرمايههاي هنگفتي از كشور خارج شود.
نویسنده : كبري فرشچي
ماجراي خامفروشي و ضررهايي كه از اين موضوع به ما وارد ميشود مختص نفت و گاز نيست بلكه در حوزه گياهان دارويي نيز خامفروشي موجب شده تا سرمايههاي هنگفتي از كشور خارج شود. اين در حالي است كه به گفته مشاور وزير بهداشت در برنامه ششم توسعه حمايتهايي از كشت گياهان دارويي و صنعتي كردن و در دسترس قرار دادن آنها و جلوگيري از خامفروشي از طريق برگزاري جلساتي با مديران كارخانجات گياهان دارويي پيشبيني شده است.
شرايط جغرافيايي و آب و هوايي كشورمان ايران موجب شده است تا اين سرزمين منشأ بكر رويش بسياري از گياهان دارويي باشد؛گياهان شفابخشي كه اگرچه پزشكان ايراني كمتر آنها را به بيماران خود تجويز ميكنند اما در بسياري از كشورهاي اروپايي كه خود مهد طب نويناند داروهاي تهيه شده از گياهان دارويي جايگاه ويژهاي دارد تا جايي كه حدود 70 درصد داروها در آلمان منشأ گياهي دارند اما در ايران اغلب داروهاي تجويزي در نسخه پزشكان شيميايياند و در عوض گياهان دارويي خود را به صورت خام صادر ميكنيم و ميفروشيم. رئيس مركز تحقيقات علوم قرآن و حديث و طب اسلامي در همين رابطه از مجموعههاي علمي تحقيقاتي خواست با تمام توان به حوزه گياهان دارويي وارد شود تا بهجاي اينكه در كشور ما بسياري از گياهان كشت و به كشورهاي ديگر جهت استخراج ارسال شود، از اين خامفروشي جلوگيري شده و از اين سرمايههاي هنگفت به درستي و شايستگي استفاده شود.
فروش گياهان دارويي، خريد داروهاي گياهي
گياهان دارويي الگوي اوليه ساخت بسياري از داروهايي هستند كه هماكنون در بستهبنديهاي متفاوت و متنوعي از آنها استفاده ميكنيم و بخش قابلتوجهي از تركيبات آنها از گياهان دارويي تشكيل شده و فعل و انفعالات شيميايي در توليد آنها نقشي ندارد. دكتر محمدمهدي اصفهاني، استاد نمونه دانشگاه تهران با اشاره به تنوع بالاي گياهان دارويي در كشور ايران ميافزايد: بسياري از كشورهاي توسعهنيافته اقدام به خامفروشي اين گياهان ميكنند، اما كشورهاي توسعهيافته با قيمت ناچيزي اين گياهان را خريداري كرده و پس از استخراج دارو اين محصول را با قيمتهاي گزافي تحت عنوان داروهاي مهم به متقاضيان عرضه ميكنند.
درمان 80 درصد بيماريها با گياهان
به گفته اصفهاني، بيش از 80 درصد بيمارييهايي كه قرار است توسط گياهان دارويي درمان شود از طريق تغذيه روزانه و گنجاندن مواردي همچون زردچوبه، زيره، رازيانه، نبات، نعناع، پونه، كاسني و انواع سبزيجات به رژيم غذايي درمان ميشود و ناخوداگاه با مصرف اينگونه گياهان، برخي از بيماريهاي خود را درمان ميكنيم. مشاور وزير بهداشت با بيان اينكه گياهان دارويي سرچشمه و اصل داروها هستند، اظهار كرد: تصور باطلي در بين مردم وجود دارد كه اين گياهان ضرر ندارند در حالي كه برخي از اين گياهان آثار سمي دارند و خوردن آنها با ديگر داروها براي انسان مضر و خطرناك است. وي با اشاره به ناشناخته ماندن داروهاي گياهي در كشور ايران گفت: اين داروها در برخي كشورها نظير آلمان به صورت OTC عرضه ميشود، اما چون در ايران ما عادت به كار آسان داريم اين امر موجب شده است در اين زمينه عقبتر از كشورهاي ديگر باشيم.
ناآگاهي پزشكان نسبت به داروهاي گياهي
به گفته اصفهاني، عدم تجويز داروهاي گياهي توسط پزشكان ناشي از نبود اطلاع كافي و باور نداشتن نسبت به اين داروهاست، بنابراين بايد مستندات علمي اين گياهان ارائه شود تا پزشكان آنها را تجويز كنند. همچنين نيازمند بستهبندي دقيق اين گياهان و ارائه خواص آنها هستيم.
وي با تأكيد بر اينكه نيازمند بازنگري دانش مربوط به گياهان دارويي هستيم تا اطلاعات پزشكان در اين عرصه افزايش يافته و نسبت به تجويز اين داروها اقدام كنند، تصريح كرد: حمايت مردمي و دولتي و فرهنگسازي منطقي و فراتر نرفتن از حد OTCها از شاخصههاي مهم در تجويز گياهان دارويي است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]