واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رصد فعالیتهای انتخاباتی در یزد؛
تبلیغات فراتر از سایز قانونی/کاندیداها میان ۵ شهرستان سرگردانند
شناسهٔ خبر: 3607118 - دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶
استانها > یزد
یزد- تبلیغات دو کاندیدای انتخابات مجلس درحوزه انتخابیه مهریز گرچه به صورت نامحسوس از چندی پیش آغاز شده اما با شروع تبلیغات رسمی، پوسترهایی فراتر از سایزهای قانونی بر فراز شهرها برافراشته شد. خبرگزاری مهر ـ گروه استانها: انتخابات مجلس شورای اسلامی هفتم اسفندماه در یزد نیز همزمان با سراسر کشور برگزار و تکلیف سه حوزه از چهار حوزه انتخابیه استان یزد در همان دور اول روشن شد. انتخابات تنها در یک حوزه انتخابیه در استان یزد به دور دوم کشیده شد اما همین یک حوزه، نیمی از شهرستانهای استان یزد را درگیر برگزاری انتخابات کرده است. حوزه انتخابیه مهریز که یک کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد و یک نفر از آن راهی مجلس میشود، شامل پنج شهرستان ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز است و با این حساب از مجموع ۱۰ شهرستان استان یزد، نیمی از آنها درگیر برگزاری انتخابات هستند و در این ایام، فضای این شهرستانها کاملا تبلیغاتی شده است. راهیابی ۲ کاندیدا از حوزه انتخابیه مهریز به دور دوم از این حوزه تنها دو کاندیدا به مرحله دوم راه یافتند و این دو کاندیدا با توجه به شرایط بسیار ویژه این حوزه انتخابیه، تبلیغات خود را آغاز کردهاند. شرایط این حوزه انتخابیه از آن جهت ویژه است که انتخاب باید از سوی مردم پنج شهرستان صورت گیرد و حساسیتهای شهرستانی و محلهگرایی در میان این شهرستانها بالا است به ویژه اینکه یک کاندیدا از شهرستان مهریز و یک کاندیدا از شهرستان بافق به این مرحله راه یافتهاند که این امر شرایط را برای هر دو کاندیدا دشوار کرده است.
گرچه انتخابات و تبلیغات آن مربوط به پنج شهرستان استان یزد است اما به دلیل مسافت طولانی شهرستانها و راه داشتن شهرستانها به یکدیگر و نیاز به عبور از برخی شهرهای دیگر نظیر یزد و تفت و ... برای رسیدن به این شهرستانها، تقریبا در همه جادههای استان تصاویری از کاندیداهای مجلس وجود دارد. در تبلیغاتی که در سطح شهرستانهای مختلف انجام شده، خلاقیت خاصی دیده نمیشود و به همان شیوههای قبل، چاپ بنر البته در سایزهای فرا قانونی، توزیع بروشور و سخنرانی در مراسمها تبلیغاتی در حال انجام است. خلاقیت در طراحی بنر به عوامفریبی ختم شد البته خلاقیتهایی که مردم از آن به عنوان عوامفریبی یاد میکنند، در طراحی برخی بنرها وجود دارد. به عنوان نمونه بنری در سایز بزرگ در یکی از شهرستانها نصب شده که طراحی و افکت آن به نحوی است که مخاطب گمان میکند طرفداران رقیب، اقدام به پاره کردن این بنر کردهاند در حالی که بنر پاره نشده و طراحی آن این حالت را در ذهن متبادر میکند. در برخی بنرها نیز عکسهای کاندیداها در یک مسجد، حسینیه یا پشت تریبونی ساده، به نحوی تغییر یافته که به نظر میرسد کاندیدا در مقطعی شخصیت بسیار مهمی بوده زیرا میکروفن شبکههای مختلف داخلی و خارجی تلویزیونی در مقابل وی وجود دارد در حالی که کاندیدا هرگز در چنین شرایطی قرار نگرفته است.
برخی کاندیداها نیز به دنبال جذب افراد اثرگذار در ستادهای انتخاباتی خود هستند و سخنرانیهای خود را در شهرستانها در معیت آنها انجام میدهند که البته برخی از این افراد به جای تبلیغ، ضد تبلیغ هستند و مردم علاقه چندانی به آنها ندارند. اما سخنرانی بخش مهم تبلیغات کاندیداهای حوزه انتخابیه ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز است و از آنجا که دو کاندیدای این حوزه، یکی مهریزی و دیگری بافقی است، هر یک تلاش میکنند به شهرستانی به جز شهرستان خود سفر کنند و در آنجا اقدام به جذب آرا مردم کنند. حضور کاندیداها حتی در مسابقات ورزشی بین مدارس از اینرو، حضور کاندیداها حتی در مسابقات ورزشی میان مدارس نیز مشاهده میشود و در مواردی نیز، سخنرانی کاندیداها در مساجد و جشنها و ... انجام میشود. آنچه جالب توجه است، سرگردانی کاندیداها بین حوزههای انتخابیه است زیرا این حوزهها فاصله بسیاری با یکدیگر دارند و کاندیداها برای اینکه خود را از شهری به شهر دیگر و از برنامهای به برنامه دیگر برسانند، دائم باید در جادهها باشند. این موضوع باعث نشده آنها دست از سفر بردارند و تبلیغات خود را همچنان با انرژی انجام میدهند و در مواردی نیز نمایندگان خود را به جمع مردم میفرستند. یکی از ستادهای تبلیغاتی کاندیداها نیز در اقدامی غیرقانونی، مبادرت به ساماندهی افرادی کرده که در دور اول انتخابات، رای به صندوق نینداخته و شناسنامه آنها فاقد مهر انتخابات است، که البته این موضوع از سوی مردم به مسئولان گزارش شده است. گرچه این کاندیداها تقریبا خیالشان از شهرستان خود برای کسب رای راحت است اما در همان شهرستان هم محلهگرایی به شکل باورنکردنی وجود دارد و عدهای حاضر نیستند رای خود را به کاندیدایی که همشهری آنها است، بدهند. گمانهزنی در مورد نتیجه انتخابات دشوار است این شرایط خاص در پنج شهرستان حوزه انتخابیه، گمانهزنی در مورد نتیجه انتخابات را نیز بسیار دشوار کرده اما به نظر میرسد اختلاف آرای این دو کاندیدا چندان زیاد نباشد.
حتی تحلیلگران سیاسی استان یزد نیز نمیتوانند هیچ پیشبینی در این زمینه داشته باشند و این امر برگزاری انتخابات در این حوزه انتخابیه را هیجانانگیز کرده است. رئیس کل دادگستری استان یزد به عنوان عضو شورای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در مورد تخلفات در ایام تبلیغات اظهار داشت: از آنجا که تعداد کاندیداها محدود و منحصر به دو نفر است، رصد فعالیتهای تبلیغاتی آنها کار سادهتری نسبت به دور اول است از اینرو دقت بیشتری بر روند فعالیتهای آنها انجام میشود. تخلف جدی و اثرگذاری بر روند برگزاری انتخابات گزارش نشده است محمدرضا حبیبی عنوان کرد: تاکنون تخلف جدی و اثرگذاری بر روند برگزاری انتخابات در استان یزد گزارش نشده اما به همین موارد معدود نیز تذکر کتبی و شفاهی داده شده است. وی بیان کرد: عمده تخلفات مربوط به چاپ بنر و پوستر، بزرگتر از ابعادی است که در قانون به آن اشاره شده که در این زمینه تذکر لازم به کاندیداها داده شده است. حبیبی تاکید کرد: به تخلفات به شکل جدی رسیدگی میشود و چشمپوشی از تخلف متخلفان انجام نخواهد شد. مردم خواستار پاکسازی فضای شهر از بنرها و پوسترهای تبلیغاتی بعد از برگزاری انتخابات هستند یکی از مواردی که بیشتر از مسئولان، مردم نگران آن هستند، فضای شهر است که معمولا پس از برگزاری انتخابات با انواع پوسترها و بنرها تزئین شده و دیوارها حتی درهای منازل از چسباندن پوسترها بینصیب نمانده است. مردم امیدوارند برای پس از انتخابات نیز الزاماتی برای کاندیداها و هواداران آنها برای پاکسازی فضای شهر از تبلیغات وجود داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]