محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827340801
فلش بک به ماجرای دو میلیارد دلاری!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فلش بک به ماجرای دو میلیارد دلاری!
وقتي كشوري يك تصميم ژئوپليتيك ميگيرد تمام جوانب آن را نیز در نظر میگیرد. در ارتباط با مصادره اموال ایران در آمریکا مسئولان دولت قبلي ميتوانستند يا بايد حداكثر دقت و مراقبت را در اين باره به عمل ميآوردند و اين يك بياحتياطي بزرگ بود كه كشور، سهام و اوراقي را بخرد كه اين اوراق اساسا تحت كنترل دشمني است كه ميدانيم دست از دشمنی با ما برنمیدارد.
روزنامه آرمان - سعيد ليلاز: وقتي كشوري يك تصميم ژئوپليتيك ميگيرد تمام جوانب آن را نیز در نظر میگیرد. در ارتباط با مصادره اموال ایران در آمریکا مسئولان دولت قبلي ميتوانستند يا بايد حداكثر دقت و مراقبت را در اين باره به عمل ميآوردند و اين يك بياحتياطي بزرگ بود كه كشور، سهام و اوراقي را بخرد كه اين اوراق اساسا تحت كنترل دشمني است كه ميدانيم دست از دشمنی با ما برنمیدارد.
اشكال و اشتباهي كه در دولت احمدينژاد اتفاق افتاده در اينجا بوده كه در عين اينكه همه ميدانستند و علم كاملي نسبت به آن داشتند، اما مبادرت به خريد اوراق قرضهاي كردهاند كه تحت كنترل دشمن و بزرگترين رقيب ايران بوده هرچند اساس كار را ناشي از تحريمها ميدانم و اين هم درواقع به عنوان بخشي از سياست استقلالطلبي ما پذيرفتهشده است.
مسالهاي كه از آن نميتوانم بگذرم و دولت قبلي را مبرا بدانم، اينكه انواع و اقسام اشتباهات در آن دولت در حالي اتفاق افتاد كه آنها ما را به سمت يك رويارويي و درگيري قانوني، حقوقي، سياسي و حتي نظامي ميبرد درحالي كه بايد خود را با اين ماجرا هماهنگ و آماده ميكرد. شعار «انرژي هستهاي، حق مسلم ماست» خيلي هم خوب است. دوست داشته و داريم كه ايران يك قدرت بزرگ و مستقل جهان شود. استقلال نظامي، سياسي، تكنولوژيكي و اقتصادي درست از اصول اوليه و اساسي انقلاب اسلامي است و احمدينژاد هم در تداوم انقلاب اين شعار را سر ميداد و از خودش حرف جديدي نميزد.
مساله اصلي اين است كه ما در حالي طي هشت سال بين سالهاي ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ به گونهای عمل میکردیم كه كاملا از نظر اقتصادي، تكنولوژيكي و ديپلماتيك خلاف مقتضيات، الزامات و مستلزمات بود و اين را طي سه مقاله در همان سالها نوشتم و به دولت هشدار دادم كه اگر ديپلماسيتان، رويارويي با نظم مسلط جهاني است، نميتوانيد سياست اقتصادي ديگري پيش بگيريد. اگر ميخواهيد سياست اقتصاديتان ادغامگرايانه باشد، سياست ديپلماتيكتان را هم بايد ادغامگرايانه كنيد.
اگر ميخواهيد در ديپلماسي مستقل از نظم بينالمللي موجود عمل كنيد كه حق نظام جمهوري اسلامي و ملت ايران بوده و هست، بايد لوازم اقتصادي، حقوقي و قانوني آن را هم فراهم كنيد. مساله اين نبود كه فقط اين دو ميليارد دلار از دست رفت. ما در سال ۱۳۹۱، در حالي ۱۴ميليارد دلار مواد غذايي از دنيا وارد كرديم كه عمده آن هم از كشورهاي غربي بوده كه تا سال ۱۳۸۴ تراز و موازنه ارزي ما در واردات و صادرات مواد غذايي صفر بود اما تا سال ۱۳۹۱ اين عدد به منفي ۲/۸ ميليارد دلار رسيد، يعني به ازاي هر ايراني در سال ۱۳۹۱ نزديك به ۱۵۰ هزار واردات خالص مواد غذايي داشتيم درحالي كه با سياست اصلي منافات داشت؛ مثلا نبايد از شيلي انگور، از فرانسه سيب و از چين سنگ قبر وارد میکردیم!
همچنين در اوج تحريمها ۵/۲ ميليارد دلار خودروي لوكس عمدتا بسيار گرانقيمت وارد كردیم. البته گله و شكايت از دولت قبلي فقط در اين حوزه نيست. در اين است كه اولا در همان سالها هشدار ميداديم كه سياست اقتصاديتان نميتواند با ديپلماسيتان تناقض داشته باشد چرا كه منجر به از دست رفتن تمام دستاوردهاي ميشود و حالا ميبينيم در برجام مقدار زيادي امتياز داديم و اين مستقيما ناشي از سياستهاي دولت قبلي است.
نكته دوم اينكه دولت اگر ميدانست چه كاري ميكند و چه تبعاتي در حوزه ديپلماتيك و سياسي دارد، ما را از نظر اقتصادي به بدترين نوع در تمام تاريخ نمیرساند. ميدانيد كه ركورد واردات در كل تاريخ ايران متعلق به سال ۱۳۹۰ است كه مجموعا ۹۸ ميليارد دلار واردات كالا و خدمات به ايران بوده است. از جمله اينها ۱۵ تا ۲۰ ميليارد دلار از اين مبلغ صرف هزينه مسافرتهاي ايرانيان به خارج از كشور شده كه عمدتا مسافرتهاي تفريحي لوكس بوده است. البته مخالف مسافرت ايرانيان به خارج نيستم اما اگر اين سياستها با برنامه هستهاي تناقض دارد بايد مديريت بهتري ميكرديم يا بايد اين سياستهاي اقتصادي و فرهنگيمان را با آن متناسب مينموديم.
اما مساله فقط اين دو ميليارد دلار نيست، مساله بيش از ۲ميليارد دلار است و اين موضوعي است كه هشدار آن را قبل از وقوع اتفاقات در همان زمان به دولت قبل داده بوديم. بنابراين هرگز از دولت قبل نميگذريم و به هيچوجه آن را به حساب ندانستن صرف نميگذاريم. با وجود هشدارهاي مكرر كه ميزان واردات كشور نبايد در يك دوره شش ساله سه برابر شود اما همان موقع رئيسجمهور وقت پاسخ داد كه «مگر واردات گناه كبيره است»؟ درصورتي كه براي ملتي كه ميخواهد از نظم بينالمللي موجود حقش را بگيرد، معلوم است كه گناه كبيره است.
مسالهاي كه الان در اين موضوع خاص داريم اينكه فرو كاستن آثار اين اشتباه به دو ميليارد تومان اتفاقا يك خطاست. ما در تمام سالهاي طلايي ۷۵۰ ميليارد دلار درآمد نفتي را به شكلکاملا درستی هزینه نكرديم، حالا اصولگرايان از اينكه واردات ايران ظرف شش سال يعني از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۰ سه برابر شد، تراز بازرگاني مواد غذايي از صفر به منفي ۲/۸ ميليارد دلار رسيد و ميزان واردات گندم كه تا سال ۸۳ به صفر رسيده بود از مرز ۷ ميليون تن تا سالهاي ۹۰ و ۹۱ عبور كرد و كشور مجددا بهشدت وابسته به واردات شد، تعريف ميكنند!
اگر سياستهاي اقتصادي سالهاي بعد از جنگ تا پايان ۱۳۸۴ را ادامه ميداديم، به هيچوجه اقتصادكشور به اين روز نميافتاد كه با وقوع تحريمها يا با سقوط قيمت جهاني نفت خام، نفس اقتصاد ايران به شماره بيفتد. گره اصلي را بايد در ۲۰۰ ميليارد دلاري كه از اين بابت هزینه شد و عمدتا به جيب كمپانيهاي غربي و اروپايي ايران رفت، مورد توجه قرار دهيم و من به يك محاكمه بسيار بزرگ فكر ميكنم! آنچه از نظر سياسي مشخص است اينكه فرجام اين حكم، ارتباط مستقيم با نوع روابط ما و دولت آمريكا به ويژه بعد از دولت اوباما دارد.
اما اين در اختيار دولت اوباما هست كه بتواند اين را وتو كند كه البته اين مسئوليت بزرگ برعهده دولت آمريكا هست كه حسننيت خود را به ملت ايران در اين زمينه نشان دهد. ما در اين زمينه مطالبه بسيار جدي داريم و فرجام نهايي اين حكم، حتما در نوع نگاهمان به ايالات متحده تاثير ميگذارد. نه دو ميليارد دلار كه حتي از دو دلار ثروتهاي ايران در كشورهاي اروپا و آمريكا هم نبايد بگذريم و ميدانم كه دولت آقاي روحاني هم نخواهد گذشت.
اما هجمه دلواپسان بر دولت در اين مدت، آن قدر برخلاف مصالح بوده كه ديگر اعتباري براي مردم هم ندارند و اين را در انتخابات هفتم اسفند به صراحت تمام به همه دنيا اعلام كردند. آنها تحت هر شرايطي به مخالفتهاي خود ادامه خواهند داد حتي اگر به قول آقاي اسحاق جهانگيري همين امروز اين دو ميليارد دلار را با سود آن هم برگردانيم، راضي نخواهند شد و اعتراضشان را ميكنند!
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
ماجرای کارمند بانک که در ایام نوروز 95 میلیاردر شد+جزییات
تراز کارمندی بانک یکی از شعبات منطقه هفت حوض تهران که اقدام به جعل چک رمزدار کرده بود توسط پلیس دستگیر شد به گزارش تراز ساعت 13 شانزدهم فرودین ماه عوامل گشت کلانتری 127 نارمک حسب اعلام مرکز فوریت های پلیسی 110 تهران بزرگ مبنی بر دستگیری فرد جاعل اسناد و مدارک بانکی بماجرای کارمند بانک که در ایام نوروز 95 میلیاردر شد/بریدن بیرحمانه گلوی 2 دختر بیگناه +تصاویر
ماجرای کارمند بانک که در ایام نوروز 95 میلیاردر شد بریدن بیرحمانه گلوی 2 دختر بیگناه تصاویر به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان اخبار حوادث و انتظامی امروز در این بسته خبری گردآوری شده است مهار آتش سوزی فروشگاه زنجیره ای تصاویرآتش سوزی درماجرای برداشت 2 میلیارددلاری از اموال ایران چیست؟/ پروندهای که در زمان احمدینژاد علیه ایران گشوده شد
ماجرای برداشت 2 میلیارددلاری از اموال ایران چیست پروندهای که در زمان احمدینژاد علیه ایران گشوده شد همزمان با اقدام جدید دادگاه فدرال امریکا مبنی بر پرداخت تقریبا 2 میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ایران به خانواده های آمریكاییان كشته شده در حملات سال 1983 یک بار دیگر مخاماجرای برداشت 2 میلیارد دلار از اموال ایران
ماجرای برداشت 2 میلیارد دلار از اموال ایران همزمان با اقدام جدید دادگاه فدرال امریکا مبنی بر پرداخت تقریبا 2 میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ایران به خانواده های آمریكاییان كشته شده در حملات سال 1983 یک بار دیگر مخالفان برجام دست بکار شده و این اقدام را به موضوع توافق هسته اماجرای برداشت 2 میلیارد دلاری از اموال ایران چیست؟ / پرونده ای که در زمان دولت احمدی نژاد علیه ایران گشوده شد
ماجرای برداشت 2 میلیارد دلاری از اموال ایران چیست پرونده ای که در زمان دولت احمدی نژاد علیه ایران گشوده شد همزمان با اقدام جدید دادگاه فدرال امریکا مبنی بر پرداخت تقریبا 2 میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده ایران به خانواده های آمریكاییان كشته شده در حملات سال 1983 یک بار دیمعاون وزیر راه از پرداخت 5800 میلیارد ریال بدهی پیمانكاران خبرداد
معاون وزیر راه از پرداخت 5800 میلیارد ریال بدهی پیمانكاران خبرداد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور از پرداخت 5800 میلیارد ریال بدهی پیمانكاران این بخش با اسناد خزانه خبر داد و گفت پرداخت بدهی پیمانكاران با اسناد خزانه در سال 95 ادامهچند هزار میلیارد تومان، ارزش روز پرتفوی سهام عدالت است؟
چند هزار میلیارد تومان ارزش روز پرتفوی سهام عدالت است اقتصاد > اقتصاد کلان - تسنیم نوشت ارزش روز ۶۰ شرکت حاضر در پرتفوی سهام عدالت در حال حاضر ۶۹۲ هزار و ۹۴۵ میلیارد ریال برآورد می شود بر اساس آمار تعداد شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت 60 شرکت هستند که ارزخسارت ۴۸۱ میلیارد تومان سیل به خوزستان
خسارت ۴۸۱ میلیارد تومان سیل به خوزستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت نزدیک به ۴۸۱ میلیارد تومان خسارتی است که سیلاب به بخش کشاورزی این استان وارد کرد به گزارش فرهنگ نیوز کیخسرو چنگلوایی پیرامون میزان خسارت هایی که در اثر سیل اخیر به کشاورزان وارد شد اظهار کرد در مجموعمدیرکل بدهیهای وزارت اقتصاد در گفتوگو با فارس خبر داد انتشار ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و اسناد خزان
مدیرکل بدهیهای وزارت اقتصاد در گفتوگو با فارس خبر دادانتشار ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و اسناد خزانه در سال ۹۴ نیمی از صکوک اجاره منتشر شد مدیرکل بدهیهای وزارت اقتصاد گفت به غیر از انتشار نیمی از صکوک اجاره ارقام اسناد خزانه و اوراق مشارکت در بودجه ۹۴ به طور کامل مندبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر در گفتوگو با فارس عنوان کرد طلب ۳۲۰ میلیارد تومانی چغندرکاران از صنایع
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر در گفتوگو با فارس عنوان کردطلب ۳۲۰ میلیارد تومانی چغندرکاران از صنایع قند مابهالتفاوت ۵۰۰ میلیارد تومانی قیمت شکر پرداخت نشده است دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر با بیان اینکه کارخانهها ۵۰۰ میلیارد تومان بابت مابهالتفاوت قیمت شکر ا-
اقتصادی
پربازدیدترینها