تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833407915
معاون ظریف: سفر روحانی به ترکیه حسابشده بود
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: معاون ظریف: سفر روحانی به ترکیه حسابشده بود
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه در گفتگویی اثرات سفر رئیس جمهور به استانبول را بررسی می کند.
معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت امور خارجه درباره شرکت رئیس جمهور کشورمان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول گفت: اراده و تصمیم آقای رئیس جمهور برای حضور در این اجلاس بسیار محاسبه شده، دقیق و بجا بود. ما با شرکت در اجلاس، بخشی از دسیسه ها و تصمیمات پشت پرده ای که برای بایکوت کردن ایران طراحی شده بود را بی اثر کردیم. به گزارش آخرین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت امور خارجه درباره شرکت رئیس جمهور کشورمان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول گفت: اراده و تصمیم آقای رئیس جمهور برای حضور در این اجلاس بسیار محاسبه شده، دقیق و بجا بود. ما با شرکت در اجلاس، بخشی از دسیسه ها و تصمیمات پشت پرده ای که برای بایکوت کردن ایران طراحی شده بود را بی اثر کردیم.
ابراهیم رحیم پور در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: سفر دکتر روحانی به ترکیه با دو هدف شرکت در سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(سازمان کنفرانس اسلامی) و نیز پاسخ به سفر یک سال پیش اردوغان به تهران انجام شد.
معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت امور خارجه افزود: پس از سفر اردوغان به ایران در فروردین سال گذشته، به دلایل مختلف و از جمله مشغولیت ترکیه به انتخابات و مسائل داخلی اش و تحولات منطقه ای مربوط به سوریه و عراق، روابط ایران و ترکیه، تا حدی راکد ماند و سفرهای متقابلِ مقامات دو کشور متوقف شد. در حالی که پیش از آن، در دولت دکتر روحانی، روابط و رفت و آمدها بین دو کشور بیشتر بود. در 22 بهمن سال گذشته، بنده سفری به ترکیه داشتم و بعد هم سفر آقای داوود اوغلو به تهران و سفر دکتر ظریف به ترکیه در اسفندماه انجام شد و سپس شاهد سفر وزیر خارجه ترکیه به اجلاس رامسر در ماه جاری بودیم. این سفرها در طول یکسال گذشته انجام شد و دو دولت تفاهمات جدیدی برای فعال کردن روابطشان داشتند.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری اسلامی کنفرانس اسلامی در استانبول گفت: طبیعی بود که ایران به عنوان یکی از چند کشور اصلی جهان اسلام که در همه اجلاسهای قبلی این سازمان در سطح سران شرکت کرده بود، این بار هم در این اجلاس شرکت کند اما نکته قابل تأمل در این اجلاس، شیطنت ها و توطئه های عربستان سعودی بود که روی این اجلاس سایه انداخت و تردیدهایی درباره حضور یا عدم حضور رئیس جمهور کشورمان ایجاد شد. از یک سو ما و ترکیه قصد داشتیم روابط خود را گسترش داده و مشکلات به وجود آمده را رفع کنیم و از سوی دیگر، اجلاس سازمان همکاری اسلامی پارامتر و موقعیت مناسبی برای حضور رئیس جمهور و اعلام مواضع ایران نسبت به رویدادهای منطقه و جهان اسلام بود.
وی با بیان اینکه عربستان تلاشهای زیادی کرد تا مانع سفر رئیس جمهورمان به استانبول شود، اظهار کرد: ما محاسبات خودمان را داشتیم تا نهایتا تصمیم گرفتیم هم در اجلاس سازمان همکاری اسلامی شرکت کرده و هم دیدارهای دوجانبه با مقامات ترکیه در آنکارا داشته باشیم. یکسری مسائل پروتکلی هم وجود داشت که در اغلب سفرها طبیعی است و آنها هم با مذاکرات فشرده و رفت و آمدهای مختلف، رفع شد.
وی افزود: از نگاه من به عنوان کسی که 34 سال است تحولات و دیپلماسی منطقه را دنبال می کند، سفر نسبتا سختی بود. هم پیش از سفر، تصمیم گیری ها سخت بود و هم در حین سفر کاملا مشهود بود که اراده و تصمیم آقای رئیس جمهور برای حضور در این اجلاس بسیار محاسبه شده، دقیق و بجا بود.
معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت امور خارجه تأکید کرد: ما با شرکت در اجلاس، بخشی از دسیسه ها و تصمیمات پشت پرده ای که برای بایکوت کردن ایران طراحی شده بود را بی اثر کردیم و خوشبختانه با حضور و نطق آقای دکتر روحانی و همچنین نطق دکتر ظریف، تأثیرات خوبی بر افکار عمومی داخل اجلاس و جهان اسلام گذاشتیم و این ذات و امتیاز انقلاب اسلامی است که بتواند با کلام و نه با توطئه و پول، پیام خود را به گوش مسلمانان و مردم جهان برساند. عربستان از مدتها پیش برای این اجلاس و علیه ایران هزینه های زیادی کرده بود اما طبق معمول، پول در مقابل استدلال و منطق کم آورد و یک نزاع حق و باطل را در این کنفرانس شاهد بودیم.
به گفته وی، در دیدارهای هفت تن از سران کشورها با دکتر روحانی، مذاکرات روشنگرانه ای صورت گرفت که بنده هم در اغلب آنها حضور داشتم و تفاهمات و مذاکرات مفیدی انجام شد. عربستان فشار زیادی بر هیئتهای مختلف آورد و نهایت تلاشش این بود که تقریبا 15 کشور را با حِیل مختلف، همراه خودش کرد ولی صحنه به گونه ای بود که دوستان ما هم حمایتهایی کردند. در پشت پرده، زد و بندهای شده بود که بندهایی را در بیانیه علیه ایران بیاورند که به تعبیر آقای ظریف، این بندها را صدام حسین هم برای ما آورد ولی چه سرنوشتی پیدا کرد؟
وی با تأکید بر این که حضور دکتر روحانی و هیئت همراه در اجلاس بسیار تأثیرگذار بود، افزود: عربستان با میلیاردها دلار هزینه ای که کرد، با قرار دادن دو سه بند علیه ایران در بیانیه، از نظر خودش شاید به موفقیتی دست یافته باشد، ولی هیچ تأثیری بر حقانیت ایران گذاشته نشد.
وی افزود: آقای دکتر ظریف و آقای عراقچی و سایر دوستان، دیپلماسی فعال خودشان را در این اجلاس کاملا نشان دادند و تلاش زیادی کردند.
رحیم پور سپس به سفر دکتر روحانی و هیئت همراه به آنکارا اشاره کرد و گفت: در دیدارهای دوجانبه آنکارا، شاهد امضای پروتکلهای جدیدی بودیم که نشانه علاقه و خواست دولتمردان ترکیه برای گسترش رابطه با کشور ماست. آقای داوود اوغلو در محل هتل آقای روحانی قبل از شروع برنامه های رسمی حاضر شد و دیدار بسیار دوستانه ای انجام شد، ایشان با تعدادی از اعضای هیئت دولت آمده بودند و بحث مفصلی را درباره گسترش و حفظ روابط دو طرفه داشتند.
وی افزود: در جلسه ضیافت ناهار هم حضور چهار مقام اصلی ترکیه، جلوه جالبی داشت و علاوه بر رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس مجلس و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح، جمعی از وزرا و مقامات ترکیه حضور داشتند که نشانگر اهمیت ایران و علاقه ترکیه نسبت به گسترش روابط دوجانبه بود.
وی با بیان این که در مذاکرات خصوصی و عمومی و امضای اسناد، ترکیه اراده جدید و قوی ای برای همکاریها نشان داد، افزود: ترکیه احساس می کند در دوره پساتحریم، جایش در ایران خالی می شود چرا که کشورهای اروپایی و سرمایه گذار به ایران می آیند و از این جهت علاقه قوی خودش را برای همکاری با ایران و سرمایه گذاری در کشورمان نشان داد.
وی افزود: در دیدارهای دوجانبه اسناد خوبی امضا شد و قرارهای خوبی گذاشته شد و در ماه های آینده ما از وضعیت روابط عادی به سمت روابط بهتری حرکت خواهیم کرد. هم در بحث اقتصادی و هم سیاسی و هم سازمان همکاری اسلامی که ریاستش با ترکیه است، همکاری های خوبی صورت خواهد گرفت. از این رو، اگر بخواهیم دستاوردهای این سفر را بشماریم، به نظرم، یکی از سفرهای بسیار مهم و سخت و موفق بود.
وی در پاسخ به انتقاد برخی رسانه ها به حضور دکتر روحانی در اجلاس سازمان همکاری اسلامی گفت: پیش از اینکه رسانه ها وارد این موضوع شوند، ما در وزارتخانه این مساله را از سه ماه پیش مورد بحث و بررسی قرار دادیم و بحثهای مُطوّلی کردیم. طبعا نمی شود گفت که ما با حضور در یک اجلاس یا کشور، صد در صد یا صفر درصد امتیاز کسب می کنیم، نگاه صفر و صدی برای هیچ قدرت و هیچ جلسه ای معتبر نیست. ما بررسی های مختلف کرده و همه شرایط و احتمالات و سود و زیان را می سنجیم و بعد، نظر وزارت امور خارجه به رئیس جمهور داده می شود و تصمیم نهایی گرفته می شود. از نظر ما غیبت در اجلاس و قهر کردن قاعدتا برای کشورهایی است که استدلال ضعیفی دارند یا دیپلماسی قوی ای ندارند.
وی تأکید کرد: در این اجلاس، عربستان سعودی تلاشهای گسترده و توطئه های زیادی کرده و هزینه های بسیاری را متقبل شد و ما هم تلاش عاقلانه و مدبرانه خود را داشتیم. عدم شرکت ما در این اجلاس، یکسری مسائل را به دنبال داشت و شرکت ما هم مسائل و دستاوردهای دیگری داشت. محاسبات ما، مستدل، عاقلانه و همه جانبه بود و سنگر را به راحتی در اختیار رقیبمان نگذاشتیم تا توطئه هایش را علیه ما در افکار عمومی جهان اسلام عملی کند.
وی افزود: پادشاه سعودی تلاشهایی گسترده ای کرد که مصر و ترکیه را آشتی دهد تا فشار بیشتری را به ایران بیاورد اما موفق نشد. در دنیای اسلام؛ ایران، ترکیه، عربستان، مصر، پاکستان و اندونزی قدرتهای اصلی هستند و چیدمان عربستان شکست خورد. نه تنها موفق نشدند رئیس جمهور مصر را به اجلاس بیاورند، بلکه وزیر خارجه را هم که آوردند، منجر به یک جنگ و نزاع در روز برگزاری اجلاس شد.
معاون وزیر امور خارجه افزود: اختلافات فقط محدود به ما و عربستان سعودی نبود. اختلاف نظر ترکیه و مصر در این اجلاس بسیار حادتر بود. شب اجلاس، آقای چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه مصاحبه کرد و گفت ما خوشحالیم که رئیس کشور کودتا(مصر) به این اجلاس نمی آید.
رحیم پور درباره اهمیت و ضمانت اجرایی بیانیه صادر شده در این اجلاس گفت: این نوع بیانیه ها ضمانت اجرایی ندارند. این بیانیه بیشتر ژست سیاسی است، اگر چه کاملا بی اهمیت نیست ولی ضمانت اجرایی و تعهدات و ارزش بالایی ندارد. بالاخره عربستان با خرج کردن دلارهای هنگفت تعدادی از کشورهای فقیر را تطمیع کرد و حاصلش فقط این بیانیه شد. وی با اشاره به نقش میانجیگری ترکیه میان ایران و عربستان گفت: ترکیه در زمینه میانجیگری بین ایران و عربستان، تلاش خود را کرد. هر چند ما هم می دانستیم که این تلاش به نتیجه نمی رسد، حتی نواز شریف، نخست وزیر پاکستان هم در تهران این موضوع را دنبال کرد ولی سعودیها احساس می کنند که اگر در مقابل هواداران خود و افراطیون داخل سوریه، با ایران آشتی و مصالحه کنند به ضررشان است. ترکیه هم شاید از روی حسن نیت، قصد آشتی دادن بین ایران و عربستان را داشت ولی عربستان زیر بار این میانجیگری ها نرفت.
یکشنبه, 05 ارديبهشت 1395 ساعت 13:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
معاون وزیر خارجه: سفر روحانی به ترکیه دقیق، حسابشده و موفق بود
معاون وزیر خارجه سفر روحانی به ترکیه دقیق حسابشده و موفق بود بین الملل > دیپلماسی - معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه در گفتگویی اثرات سفر رئیس جمهور به استانبول را بررسی می کند به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت معاون آسیا اقیانوسیه و مشترکدستاوردهای مهم سفر روحانی به ترکیه
دبیر کمیسیون مشترک ایران و ترکیه تشریح کرد دستاوردهای مهم سفر روحانی به ترکیه دبیر کمیسیون مشترک ایران و ترکیه دستاوردهای مهم سفر رئیسجمهور به ترکیه را تشریح کرد ۱۳۹۵ سه شنبه ۳۱ فروردين ساعت 13 38 به گزارش سرویس سیاسی پانا مهدی محتشمی در تشرح این دستاوردها گفت در سفر اخیر رئدستاوردهای سفر روحانی به ترکیه
دستاوردهای سفر روحانی به ترکیه دبیر کمیسیون مشترک ایران و ترکیه دستاوردهای مهم سفر رئیسجمهور به ترکیه را تشریح کرد خبرگزاری ایسنا دبیر کمیسیون مشترک ایران و ترکیه دستاوردهای مهم سفر رئیسجمهور به ترکیه را تشریح کرد مهدی محتشمی در تشرح این دستاوردها گفت در سفر اخیر رئیس جمهوتشریح دستاوردهای سفر روحانی به ترکیه
تشریح دستاوردهای سفر روحانی به ترکیه کد خبر ۵۸۲۲۳۱ تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳ ۵۳ - 19 April 2016 دبیر کمیسیون مشترک ایران و ترکیه دستاوردهای مهم سفر رئیسجمهور به ترکیه را تشریح کرد به گزارش ایسنا مهدی محتشمی در تشرح این دستاوردها گفت در سفر اخیر رئیس جمهوری و هیئت همحمله به معاون روحانی، برای سفری که نرفت
حمله به معاون روحانی برای سفری که نرفت در روزهایی که رسانههای مخالف دولت در یک اقدام هماهنگ مصاحبهها و گزارشهای خود را علیه حضور معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری آماده میکردند و هر روز به بهانه حضور شهیندخت مولاوردی در شصتمین کنفرانس مقام زن علیه این معاونت فمینیستانتقاد از روحانی و ظریف درباره سفر استانبول
انتقاد از روحانی و ظریف درباره سفر استانبول نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم عدم حضور رییس جمهورو وزیر امور خارجه کشورمان را در اعتراض به محورهای ضد ایرانی بیانیه پایانی نشست اقدامی مثبت ارزیابی کرد اما در عین حال تاکید کرد مقامات کشورمان باید حداقل در این رابطهسفر احتمالی روحانی به ترکیه، اواخر هفته جاری
سفر احتمالی روحانی به ترکیه اواخر هفته جاری ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه از سفر حسن روحانی به این کشور در آینده نزدیک خبر داد کد خبر ۵۸۰۱۵۱ تاریخ انتشار ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷ ۰۲ - 11 April 2016 سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه از سفر حسن روحانی به این کشور در آینده نزدیک خچرا سفر روحانی به ترکیه مهم است؟ ۳ گزینه ای که ایران برای حضور در نشست استانبول پیش رو داشت
چرا سفر روحانی به ترکیه مهم است ۳ گزینه ای که ایران برای حضور در نشست استانبول پیش رو داشت پرزیدنت روحانی پس از مشورت های فراوان بالاخره به این نتیجه رسید شخصا عازم استانبول شود اما چرا رفتن رئیس جمهور بسیار از نرفتنش مهمتر و سازنده تر است به گزارش نامه نیوز پس از کش و قوس هحملهبه معاون روحانی، برای سفری که نرفت!
حملهبه معاون روحانی برای سفری که نرفت در روزهایی که رسانههای مخالف دولت در یک اقدام هماهنگ مصاحبهها و گزارشهای خود را علیه حضور معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری آماده میکردند و هر روز به بهانه حضور شهیندخت مولاوردی در شصتمین کنفرانس مقام زن علیه این معاونت فمینیستآنکارا: روحانی احتمالا اواخر هفته جاری به ترکیه سفر میکند
آنکارا روحانی احتمالا اواخر هفته جاری به ترکیه سفر میکند سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه از سفر حسن روحانی به این کشور در آینده نزدیک خبر داد به گزارش نامه نیوز به نقل از ترند نیوز ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه از سفر حسن روحانی به این کشور در آینده نزدیک خبر داد وی امروز-
سیاسی
پربازدیدترینها