واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تشریح دستاوردهای سفر روحانی به ترکیه
کد خبر: ۵۸۲۲۳۱
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۳ - 19 April 2016
دبیر کمیسیون مشترک ایران و ترکیه، دستاوردهای مهم سفر رئیسجمهور به ترکیه را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، مهدی محتشمی در تشرح این دستاوردها گفت: در سفر اخیر رئیس جمهوری و هیئت همراه به ترکیه تفاهم نامه ها و توافقات مختلفی در زمینه های انرژی، گردشگری، صنایع و معادن، علوم و فناوری، بیمه تامین اجتماعی،امور گمرکی و همکاری های مرزی، حمل و نقل ، افزایش همکاری های بانکی و سرمایه گذاری و افزایش حجم صادرات ایران به ترکیه انجام شده است.
وی افزود: بر اساس موافقتنامه هایی که در این سفر به امضاء دو طرف رسید، طرف ترک از عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان تجارت جهانی و همچنین از آغاز مذاکرات همکاری ایران واعضای سازمان تجارت جهانی حمایت کامل به عمل خواهد آورد.
به گفته وی دو طرف در این سفر تمایل خود را برای امضای موافقتنامه کامل تسهیل تجاری تا پایان سال 2016 اعلام کردند.
وی افزود: دو کشور بر همکاری صنعتی و تجاری در زمینه محصولات پتروشیمی توافق کردند و بر این اساس بر تشویق سرمایه گذاری در پروژه های پتروشیمی اعم از تولید، بازاریابی و صادرات محصولات پتروشیمی به بازارهای بین المللی تاکید کردند.
به گفته وی برگزاری همایش معرفی سرمایه گذاری طرف مقابل در هر دو کشور در سال 2016 هم از دیگر بندهای مورد توافق دو طرف در سرمایه گذاریهای مشترک بود.
محتشمی ادامه داد: در زمینه همکاری های بانکی هم دو کشور ضمن ابراز رضایت به منظور انعقاد تفاهم نامه های همکاری جهت تشویق بخش های بانکی بین دو کشور در راستای یکپارچگی بیشتر توافق کردند اقدامات لازم را در خصوص ابلاغ به بانکهای ترک جهت افزایش روابط کارگزاری با همتایان ایرانی خود در تمامی زمینه ها وابلاغ به سیستم بانکی ایران در راستای برقراری روابط بانکی موثر با بانکهای ترک انجام دهند .
وی با بیان این که تبادل نظر برای افتتاح شعبه های بانک های ترکیه در ایران و بالعکس یکی از محورهای مورد توافق در این سفر بوده است، افزود: همکاری صندوق ضمانت صادرات ایران واگزیم بانک ترکیه برای تسهیل جریان تجاری و سرمایه گذاری میان دو کشور از طریق پوشش های اعتبار صادراتی و سرمایه گذاری نیر مورد تاکید قرار گرفت.
وی گفت: مقرر شد بانک توسعه صادرات ایران واگزیم بانک ترکیه به منظور همکاری متقابل جهت تامین مالی قراردادهای صادراتی در کشورهای ثالث اقدامات وهمکاریهای لازم را انجام دهند.
محتشمی با بیان این که در این سفر فعالیت های سه شعبه بانک ملت در ترکیه آغاز شد، گفت: در حوزه نفت و گاز مقرر شد ضمن توسعه و افزایش همکاریها در زمینه های هیدروکربنی از مشارکت شرکتهای نفتی دولتی ترک در مناقصات بلوکهای اکتشافی شرکت ملی نفت ایران استقبال شده و شرکتهای دولتی و خصوصی جهت همکاری مشترک در زمینه تجارت نفت وارائه خدمات نفتی تشویق شوند.
وی ادامه داد: تشویق شرکت ملی نفت ایران و شرکت TPIC ترکیه برای مذاکره درباره خرید نفت خام ایران و تبادل کارشناس و بهره مندی از تجارب یکدیگر و استفاده از تکنولوژی های جدید هم مورد تاکید قرار گرفت.
دبیر کمیسیون مشترک ایران و ترکیه گفت: دو کشور توافق کردند ظرفیت تبادل برق بین شبکه های برق خود را از 450 مگاوات فعلی به 700 مگاوات در مرحله اول از طریق احداث ایستگاههای کنورتوری برق یکنواخت پشت – به پشت در وان و دوبیازیت (ترکیه) به 1300 مگاوات در مرحله دوم بر اساس توجیه پذیر بودن نتایج مطالعات مربوطه که به انجام خواهد رسید ومقادیر بیشتر در مرحله سوم افزایش دهند.
وی افزود: در حوزه حمل ونقل، دو کشور با برگزاری هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای حمل ونقل دو کشور در اردیبهشت یا تیرماه سال 1395 در تهران موافقت کردند.
به گفته وی در این سفر مقرر شد در سفری که وزیر مربوطه ترکیه ای به ایران خواهد داشت بحث سوخت و معضل صف کامیون ها در مبادی ورودی و خروجی کشور حل و فصل گردد.
وی افزود: در حوزه حمل ونقل دریایی نیز دو طرف با برگزاری چهارمین کمیته مشترک همکاریهای بندری و دریایی دو کشور موافقت کردند. در حوزه هوانوردی و حمل نقل هوایی با برگزاری اجلاس مشترک هوانوردی دو کشور در اولین فرصت توافق شد.
محتشمی تصریح کرد: همکاری برای برگزاری کارگاه های آموزشی وسمینارهای مشترک با موضوع حقوق مالکیت معنوی در هر دو کشور هم از بندهای مورد توافق در حوزه مالکیت معنوی بود.
وی ادامه داد: استقبال از افزایش ظرفیت تردد از مسیر های خروجی و ورودی دروازه های مرز زمینی گوربلاغ-بازرگان برای کامیون ها و موافقت با برگزاری پنجمین نشست روسای گمرک در هفته اول ماه مه سال 2016 از دیگر موارد مهم مورد توافق در حوزه گمرکی بود.
وی خاطرنشان کرد: تجهیز و تکمیل گذرگاه مرزی سرو اسن دره به عنوان سومین گذرگاه مرزی ایران و ترکیه نیز یکی دیگر از محورهای مذاکره بین طرف های ایرانی و ترکیه ای بوده است. تشکیل کمیسیون مشترک علمی، فناوری و تحقیقاتی میان ایران و ترکیه و پیگیری و راه اندازی آن در کوتاه ترین زمان از دیگر مواردی بود که دو طرف در این دیدار بر سر آن به توافق رسیدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]