واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 113 تريليون ريال سرمايه گذاري در بخش پايين دستي گاز انجام شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): معاون وزير نفت در امور گاز اعلام كرد : در طول سه سال گذشته 113 تريليون ريال سرمايه گذاري در بخش پايين دستي گاز صورت گرفته است و قراردادهاي منعقده بالغ بر 133 تريليون ريال مي باشد.
مهندس سيد" رضا كسايي زاده " روزشنبه در گشايش دومين همايش گاز ايران ضمن اظهار اين مطلب ارزش طرح هاي در دست اقدام شركت ملي گاز ايران را حدود 250 تريليون ريال اعلام كرد و افزود: اعتبار طرح هاي شركت ملي گاز ايران در سال 1387 به 56 تريليون ريال يا حدود شش ميليارد دلار مي رسد.
وي با اشاره به اينكه براي اجراي طرح هاي مصوب در سفر رياست جمهوري به استان هاي كشور تاكنون 19 تريليون و 200 ميليارد ريال جذب شده است ، افزود: در راه رسيدن به اهداف ميان و دراز مدت ، مديريت تقاضاي انرژي كشور با دو چالش بزرگ مواجه است . اول چالش نظام قيمت گذاري انرژي و چالش ديگر عدم وجودسازوكار كارامد نظارت بر مصرف انرژي است. به طوري كه اين دو مهم تراز منفي گاز درماه هاي سرد سال و رشد مصرف بي رويه گاز بخصوص در بخش خانگي را سبب شده است .
مديرعامل شركت ملي گاز ايران تصريح كرد، در اين راستا برا ي كنترل توسعه مصرف گاز در بخش خانگي برنامه ريزي لازم به عمل آمده و باهمكاري شركت ملي نفت ايران و معاونت برنامه ريزي وزارت نفت جهت برقراري توازن عرضه و تقاضا بخصوص در فصل سرما تمهيداتي درنظر گرفته شده است .
كسايي زاده تصريح كرد، بديهي است ايجاد تنوع در منابع تامين انرژي در راستاي تقويت امنيت عرضه انرژي با استفاده از تجارب جهاني و مطالعات دقيق علمي و كارشناسي مي تواند حد بهينه اتكا به گاز طبيعي را تعيين كند.
وي سرمايه گذاري مورد نياز براي نيل به اهداف سند چشم انداز بيست ساله كه لازمه آن افزايش ظرفيت توليد و پالايش گاز و اجراي يك سري طرح هاي توسعه اي مي باشد ، بالغ بر 129 ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: براي تامين ان جذب منابع خارجي و داخلي ، خصوصي سازي و منطقي نمودن قيمت گاز از ضروريات است .
معاون وزير نفت با اشاره به سال نواوري و شكوفايي افزود: اين شركت در مباحث ساختاري و راهبردي ، افزايش كارايي سامانه گاز و دستيابي به فناوري هاي جديد ، برنامه هاي متعددي را پيگيري مي كند. تدوين طرح جامع شركت ملي گاز ايران ، تدوين راهبردهاي شركت درحوزه پژوهش و فناوري ، استقرار نظام آي سي تي و... دردستور كار قرار دارد.
دكتر " سعيد پا ك سرشت " دبيرهمايش نيز دراين مراسم بااشاره به اينكه در كمتر از نيم قرن فعاليت صنعت گاز در كشور ، اين صنعت به يكي از صنايع زيربنايي كشور تبديل شده است ، تاكيد كرد كه صنعت گاز درايران يكي از محورهاي اساسي توسعه اقتصادي در مسير دستيابي به اهداف كلان ترسيم شده در افق چشم انداز كشور معرفي شده و به عنوان محور توسعه لقب گرفته است .
وي افزود: نگاه مشتاق جهانيان به اين منبع پاك انرژي بيش از پيش معطوف شده است و لذا ضرورت تعاملات منطقي و برنامه ريزي شده درتجارت بين المللي و بازارهاي پيش رو از ديگرن كات حايز اهميت اين حوزه قلمداد مي شود.
به گفته پاك سرشت ، عنايت به اين نكته مهم لزوم سياستگذاري و برنامه ريزي صحيح به منظور توسعه صنعت گاز كشور و گسترش فعاليت ها و طرح هاي كلان دراين حوزه را بيش از پيش آشكار مي سازد.
وي اهداف برگزاري اين همايش را تبيين برنامه ها و سياست هاي كلان از زبان برنامه ريزان و سياستگذاران اين حوزه ، ارايه آخرين دستاوردهاي علمي و فني در محورهاي مرتبط با صنعت گاز، انتقال تجارب و يافته هاي صنعتگران و متخصصان در جهت رفع مشكلات و تنگناهاي فني و صنعتي ، طرح چالش ها و مسايل راهبردي توسط صاحبنظران عرصه مديريت كلان اين صنعت عنوان كرد.
پاك سرشت هدف اصلي از برگزاري دومين همايش گاز را توجه ويژه و تلاش در جهت ارايه راهكارهاي اجرايي به منظور اصلاح مستمر برنامه هاي راهبردي و درازمدت اين صنعت ذكر كرد.
به گفته وي ، در دو روز برگزاري همايش از مجموع 324 مقاله دريافتي 51 مقاله به صورت شفاهي ، حدود 100 مقاله به صورت پوستر در 9 محور ارايه خواهد شد.
از محورهاي مورد بحث در اين همايش اكتشاف و بهر برداري ازمخازن ، انتقال و توزيع گاز طبيعي ، روش هاي تامين گاز در اوج مصرف ، حفاظت صنعتي و خوردگي ، ايمني ، بهداشت و محيط زيست ، برنامه ريزي راهبردي و فرآيندهاي پالايشي و تبديلات گازي است .
در پايان مراسم افتتاحيه اين همايش با حضور وزير نفت كشورمان از مديران برتر شركت ملي گاز ايران تقدير شد.
اين همايش تا روز يكشنبه به كار خود ادامه مي دهد.
اقتصام ** 1561 ** 1557
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]