واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برای بزرگداشت روز زمین چه کارهایی میتوان انجام داد؟
این را تولید 49 هزار تن زباله خانگی در کشورمان نشان میدهد که تنها 7 درصدشان تفکیک میشود؛ آن هم احتمالا به کمک افراد کم بضاعتی که تا کمر در سطل های زباله مکانیزه فرو میروند، نه مردمی که برایشان بطری پلاستیکی و شیشه ای، ضایعات میوه و خاکروبه و هیچ دو زباله دیگری تفاوت وجود ندارد.
کد خبر: ۵۸۲۸۹۲
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰ - 22 April 2016
امروز سوم اردیبهشت، مصادف با 22 آوریل، روز جهانی زمین است؛ روزی که با عنوان «زمین پاک» هم شناخته میشود و به مانند بسیاری از مناسبت های جهانی که در کشورمان معنای خاصی ندارند، تقریبا بی معناست!
به گزارش «تابناک»، برخلاف مناسبت های ملی، مذهبی، سنتی، آیینی و... که برای برگزاری شان اهتمام ویژه نشان میدهیم و شیوه های متفاوتی برای بزرگداشت شان در نقاط مختلف کشور سراغ داریم، برخی مناسبت هایی هستند که اهمیت شان در قد و قواره های جهانی است و حتی در تقویم جهانی به ثبت هم رسیدهاند اما در کشورمان شناخت خوبی درباره شان وجود ندارد.
از جمله «روز زمین پاک» که شاید بسیاری مان بتوانیم درباره ضرورت در نظر گرفتن آن در تقویم جهانی سخن گفته و حتی در راستای نشان دادن اهمیت آن، استدلال هم کنیم اما نمیدانیم که چگونه میتوان آن را پاسداشت و در زمان فرا رسیدنش، به مناسبتش اقدام خاصی کرد.
البته ممکن است این نقیصه در بسیاری دیگر از مناسبت هایمان هم دیده شود؛ مثل روز کارگز که نمیدانیم در آن باید چه کنیم، یا روز معلم که اگر هدیه دادن را از آن حذف کنیم، تقریبا چیز دیگری برایش باقی نخواهد ماند و...؛ رویکردی که قالبا به هدیه دادن و تبریک گفتن در مناسبت های مختلف محدود میماند و ناگفته پیداست که قابل سرایت دادن به روز زمین نیست.
نماد رسمی روز زمین
این در حالی است که اگر کمی در این باره بیاندیشیم، راه های زیادی برای گرامی داشت روز زمین خواهیم یافت، به ویژه آنکه با مشکلات زیست محیطی فراوانی که گریبان زمین مان را گرفته کم و بیش آشناییم و میدانیم که پاک سازی زمین از این مشکلات، چه کمک بزرگی به سیاره ای که بر آن زندگی میکنیم خواهد کرد و چه نقش مهمی در حفظ محیط زیست مان خواهد داشت.
مشکلاتی از جمله گرم شدن کره خاکی مان که به ذوب شدن یخ های قطبی منجر شده و خطری بزرگ برای جهانیان به حساب میآید، یا آلودگی هایی که هوا، آب و خاک را در بر گرفته و تهدیدی برای حیات تمامی موجودان زمنی به حساب میآید و از همه مهم تر، زباله هایی که راهی برای کاهش شان سراغ نداریم و به قواعد بازیافتشان نیز پایبند نیستیم.
این را تولید 49 هزار تن زباله خانگی در کشورمان نشان میدهد که تنها 7 درصدشان تفکیک میشود؛ آن هم احتمالا به کمک افراد کم بضاعتی که تا کمر در سطل های زباله مکانیزه فرو میروند، نه مردمی که برایشان بطری پلاستیکی و شیشه ای، ضایعات میوه و خاکروبه و هیچ دو زباله دیگری تفاوت وجود ندارد.
جالب آنکه به رقم وجود این همه مشکل، باز نمیدانیم که چگونه باید روز زمین پاک را برگزار کرد. انگار نه انگار که اگر به مناسبت همین روز هم شده به یکی از همشهریانمان که زباله های خود را از شیشه خودرو بیرون می اندازد یا روی زمین رهایشان میکند، تذکر دهیم، میتوان امید داشت که روزهای پیش رو شاهد افزایش تذکر دادن ها در این خصوص باشیم و در نتیجه زباله کمتری پیرامون مان ببینیم.
باور کنید زمانی خواهیم توانست به حفظ محیط زیست کشورمان امیدوار بوده و به پاسداشت گونه های مختلف گیاهی و جانوری و حفاظت از این امانت های برای آیندگان دل خوش کنیم که مناسبت هایی مانند روز زمین را با یاد داشته و کاری کنیم که هر سال بر عظمت این مناسبت ها و جایگاهشان در افکار عمومی افزوده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]