واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نتوانستیم برای بودجه محیط زیست کاری بکنیم
کد خبر: ۵۸۲۴۷۸
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸ - 20 April 2016
رئیس فراکسیون محیط زیست با تاکید بر اینکه توجه به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری میتواند به بهبود وضعیت حاد محیط زیست کمک کند، گفت: در قانون بودجه نتوانستیم هوای محیط زیست را داشته باشیم.
به گزارش مهر، محمدرضا تابش در کنفرانس ملی حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بحرانهای زیست محیطی فراوانی جهان را تهدید میکند، آلودگی هوا، آب و خاک، گرمایش زمین، جمعیت، تغییر اقلیم، کاهش و تقلیل تنوع زیستی، اسیدی شدن اقیانوسها، سوراخ شدن لایه ازن، بارانهای اسیدی، گسترش شهرنشینی و محصولات تراریخته ژنتیکی را به عنوان برخی از این بحرانها برشمرد.
وی گفت: به رغم گردهماییهایی که در سطح سران کشورها برگزار میشود که اولین آن اجلاس ریو بود باید توجه داشت که اساسا این یک خیال باطل است که ما بر مبنای پیمانهای سیاسی به امنیت اجتماعی دست پیدا کنیم و حل بحرانهای زیست محیطی در گرو بیداری وجدان عمومی جامعه بشری است.
تابش با بیان اینکه ما به تغییرات همه جانبه در رفتار انسانها نیاز داریم تا تاثیرات مخرب بر محیط زیست و منابع طبیعی را کاهش دهیم، گفت: بحرانهای زیست محیطی که توسط استانها به وجود آمده نمیتواند تنها با فناوری حل شود. رفع این بحرانها تنها با تغییر رفتار انسانها به دست میآید که آن نیز تنها با تغییر جهانبینی انسانها حاصل میشود.
این نماینده مجلس گفت: در منطق دین، زمین ملک خداوند است و انسان خلیفهالله، اما خلیفهاللهی که رابطهاش را با طبیعت به عنوان یک مخلوق تنظیم میکند. فساد روی زمین منع شده است و یکی از مظاهر بارز آن تخریب محیط زیست است. تقویت این نگرش و این جهانبینی انسان را از تخریب طبیعت بازمیدارد.
تابش همزمانی این کنفرانس با روز بزرگداشت سعدی را به فال نیک گرفت و سعدی را به عنوان نماد فرهنگ که آثارش مشحون از طبیعت است، معرفی کرد.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس افزود: امسال، «سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» است در هر کار و برنامهای که مدنظر قرار میدهیم باید آن برنامهریزیها و مثلا همین همایش به یک عمل منتج شود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست محورهایی را مورد تاکید قرار دادند که توجه و عمل به آنها میتواند به بهبود وضعیت حاد محیط زیست کشور کمک کند.
تابش تصریح کرد: متاسفانه در قانون بودجه نتوانستیم خیلی هوای محیط زیست را داشته باشیم، آن هم به دلیل محدودیتهای فراوانی بود که تحریمها برای کشور به دنبال داشت.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با تاکید بر اینکه سمتگیری برنامه ششم بسیار خوب است، گفت: برنامه سوم را داشتیم که بهترین مساعدت را برای محیط زیست کشور داشت و برنامه ششم توسعه هم اگر به صورت جامع و با نظر مساعد نمایندگان تصویب شود، میتواند فرجام خوبی را برای محیط زیست کشور رقم بزند.
وی با بیان اینکه سالانه ۶۰۰ میلیون تن گازهای آلاینده تولید میکنیم، افزود: روزانه ۵۰ هزار تن پسماند عادی داریم که ۸ هزار تن آن سهم تهران است. سالی چند صد میلیارد هزینههای کشور به دلیل اینکه تفکیک زباله از مبداء انجام نمیشود، هدر میرود. از صد میلیارد متر مکعب آب قابل استحصال، ۹۰ درصد آن در کشاورزی استفاده میشود که آن هم با بازده بسیار پایین آبیاری میشود. هنوز در یزد آبیاری غرقابی داریم.
تابش پس از برشمردن این معضلات گفت: باید اینها را چارهجویی کنیم، اگر نه با بحرانهای بزرگی روبرو خواهیم شد. اگر با جمعیت ۸۰ میلیونی ایران به سمت این بحرانها برویم، اصلا پیامدهای آن قابل تخمین نیست.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: در کشور ۳۲ تن در هکتار در سال فرسایش خاک داریم. میانگین جهانی فرسایش خاک ۵ تا ۶ تن است، یعنی ما ۶ برابر دنیا فرسایش خاک داریم، آن هم خاکی که بنا به شرایط اقلیمی خاص از صد تا ۶۰۰ سال طول میکشد تا یک سانتیمتر آن تولید شود. ۱۱ درصد وسعت جنگلهای کشور، این ریههای تنفسی ما، طی ۴۰ سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
وی در پایان با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست با فقر اقتصادی و فقر فرهنگی انجامپذیر نیست، گفت: مدیریت منابع طبیعی که بر کشور حاکم است، مربوط به زمانی است که ۵ میلیون نفر جمعیت داشتیم، اما امروز که ۸۰ میلیون نفر جمعیت داریم، دیگر این مدیریت جوابگو نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]