واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
سال گذشته پنج هیات تجاری از کشورهای مختلف جهان درقم حضور یافتند استانها > قم - رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: سال گذشته پنج هیات تجاری از کشورهای عراق ، فرانسه ، ایتالیات ، مجارستان و افغانستان در این استان حضور یافتند.
مجتبی فرهادی در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه اساس توسعه تجارت با فرایند مذاکره و تبادلات تجاری آغاز می شود افزود: اعزام و پذیرش هیات های تجاری در توسعه اقتصادی استان می تواند نقش مهمی داشته باشد به شرطی که بتوانیم از این مذاکرات به نحو احسن استفاده کرده و فرصت های و ظرفیت های اقتصادی و سرمایه گذاری استان را به هیات های تجاری خارجی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته همچنین دو هیات تجاری از این استان به کشورهای برزیل و افغانستان اعزام شدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید برای توسعه اقتصادی به سمت تولید کالاهای با کیفیت و صادرات کالا با ارزش افزوده بیشتر حرکت نماییم.
فرهادی همچنین درخصوص صادرات استان قم در سال گذشته نیز گفت: پارسال 154 هزار و 800 تن انواع کالا به ارزش 172 میلیون و 88 هزار و 782 دلار بر اساس آمار گمرکات این استان به کشورهای دیگر صادر شده است.
وی با بیان اینکه در سال 93، 84 هزار و 93 تن انواع کالا به ارزش 183 میلیون و 132 هزار و 497 دلار از قم به کشورهای دیگر صادر شد افزود: صادرات استان از لحاظ وزنی در سال 94 نسبت به سال 93، 84 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، مواد پلاستیکی، سرب و مصنوعات سرب، فراورده های غلات، آرد، نشاسته، انواع کفش، محصولات شیمیایی، مصنوعاتی از آهن، چدن و فولاد، سوخت های معدنی و مشتقات نفتی، نمک، گوگرد، خاک و سنگ، گچ، آهک و سیمان از جمله محصولات صادراتی استان قم در سال گذشته بود.
فرهادی خاطرنشان کرد: عراق، افغانستان، امارات، ترکیه، هند، پاکستان، ترکمنستان، ازبکستان، کره جنوبی و آذربایجان کشورهای هدف صادراتی قم می باشد.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت:استان قم دارای دو هزار و 500 واحد تولیدی و صنعتی دارای پروانه بهره برداری است که از این تعداد، 92 درصد شامل صنایع کوچک و متوسط است.
وی با بیان اینکه دو هزار و 200 واحد در این طرح پایش شده است، گفت: درحال حاضر 70 درصد واحدهای تولید قم فعال هستند.
وی در خصوص کمک های دولت و سازمان صنعت، معدن و تجارت قم به تولیدکنندگان و احیای واحدهای تولیدی نیمه فعال تصریح کرد: از سال گذشته چهار کمیته در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که مصوب دولت است تشکیل شده که دولت به استان ها اختیار داده تا مشکلات واحدهای تولیدی را با حضور مدیران واحدها، مسئولان، اتاق بازرگانی و خانه صنعت رفع کنند.
سیجانی ادامه داد: در کمیته مالیاتی به مشکلات مالیاتی و ارزش افزوده، در کمیته بانکی به بدهی ها و جرایم بانکی، در کمیته زیربنایی به مشکلات زیرساختی از جمله آب، برق، گاز، دسترسی جاده ای و مشکلات محیط زیست و منابع طبیعی و در کمیته کارگری و تامین اجتماعی به مشکلات کارگری، تامین اجتماعی و بهداشتی رسیدگی می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به مشکلاتی که در این کمیته ها احصا می شود، این مشکلات در کارگروه اقتصاد مقاومتی استان پیگیری تا بتوانیم به حل مشکلات واحدهای تولیدی کمک کنیم.
وی ادامه داد: در صورتیکه بخواهیم با کالاهای خارجی رقابت نماییم و واحدهای تولیدی را در چرخه تولید زنده نگهداریم باید با ارائه تسهیلات ارزان قیمت، ارزان تر شدن انرژی، بخشودگی جرایم و غیره به یاری واحدهای بشتابیم.
وی از دریاچه نمک در استان قم به عنوان یکی از معادن پر اهمیت و دارای ظرفیت زیاد نام برد و گفت: این دریاچه دارای مقادیر زیاد و متنوعی از انواع مواد معدنی است که دولت باید با ایجاد جاده دسترسی و تامین زیرساخت ها، از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این دریاچه دعوت کند و امکان استحصال مواد معدنی دریاچه نمک فراهم شود که می تواند کمک بسیار زیادی به توسعه اقتصادی استان داشته باشد.
سیجانی گفت: در استان قم واحدهای مهم تولیدی از جمله واحد تولیدی فولاد، سیمان، لوازم خانگی پاکشوما، صنایع شیمیایی، کارخانه های تولیدی مواد اولیه کفش و دمپایی، صنایع چسب، صنعت آجر نسوز، صنایع تولیدی حلال ها، هیدروکربن ها، معیانات گازی، واحدهای تولیدی لوله های فاضلاب، صنایع نساجی، کارخانه های تولیدی پتو و مصالح ساختمانی وجود دارد. ** 350 طرح صنعتی و تولید نیمه تمام در قم
وی در ادامه در خصوص طرح های صنعتی نیمه تمام در قم گفت: حدود 350 طرح صنعتی و تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد در این استان وجود دارد که برای تکمیل و راه اندازی آنها به رقمی حدود 8 هزار میلیارد ریال تسهیلات نیاز داریم.
سیجانی گفت: دراین طرح ها زمین برای احداث کارخانه خریداری و سوله ها نیز احداث شده که برای تکمیل و راه اندازی و قرارگرفتن در چرخه تولید نیازمند خرید و نصب ماشین آلات هستند.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح های صنعتی می توان برای حدود 10 هزار نفر اشتغالزایی انجام داد.
وی اظهار کرد: کارخانه تولید فولاد، کارخانه تولید انواع چسب و قطعات لاستیکی، کارخانه تولید صنایع دارویی و چندین طرح بزرگ در صنایع نساجی از مهمترین طرح های استان است که بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و آماده خرید نصب و راه اندازی ماشین آلات است.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، قنوات و ICT و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
کلید واژه ها: استان قم -
سه شنبه 31 فروردین 1395 - 21:08:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]