واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: اگر بگوییم رابطه عروس و خانواده همسر بالاخص مادر شوهر جزو پیچیده ترین ، معنادارترین و پرفراز و نشیب ترین رابطه ها در گستره روابط اجتماعی فرد پس از ازدواج است بیراه نگفته ایم...
وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند در واقع گستره وسیعی از ارتباطات اجتماعی را تشکیل می دهند. بخش عمده ای از این روابط بین زن و شوهر و سپس اقوام و دوستان و آشنایان و بخشی هم به ارتباطات خانواده های زن و شوهر برمی گردد که پس از شروع زندگی مشترک خود به خود به هم گره خورده اند. در این میان رابطه عروس با خانواده شوهر و داماد با خانواده زن در فرهنگ ما اهمیت ویژه ای دارد. طبیعی است که عضو جدید در هر 2 خانواده باید پذیرفته شود. اما گاه پیش می آید که به دلایل مختلف، خانواده ها وجوه مشترک کمی با یکدیگر دارند. در این میان اگر بگوییم رابطه عروس و خانواده همسر بالاخص مادر شوهر جزو پیچیده ترین ، معنادارترین و پرفراز و نشیب ترین رابطه ها در گستره روابط اجتماعی فرد پس از ازدواج است بیراه نگفته ایم. در گذشته عروس خانواده با خانواده همسر زندگی میکرد و اما این فرهنگ با گذشت زمان کمرنگتر شده است.در گذشته زندگی عروس با خانواده شوهر امری مرسوم بود و معمولا هم هیچ مشکلی نداشتند؛ اما این فرهنگ با گذشت زمان و حذف سنت های مختلف کمرنگتر شده است ، تا بدان جایی که در حال حاضر کمتر عروسی به زندگی مشترک با خانواده شوهر راضی می شود و جوانان امروزی از روز اول، زندگی مستقل و متکی به خود را می طلبند. همان طور که دکتر "مصطفی اقلیما"، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بر آن صحه می گذارد این مشکل در واقع یک مشکل فرهنگی است. وی می گوید: اصولا در تمامی طبقات اجتماعی جامعه و در میان اقشار ضعیف و غنی به دخترانمان به طور ناخودآگاه یاد می دهیم که وقتی به خانه بخت رفتند مواظب خواهر شوهر و مادرشوهر خود باشند. از آن ها کم نیاورند و به این ترتیب آن ها را با یک سپر دفاعی به خانه بخت می فرستیم. گویی او مجبور است در مقابل خانواده همسر همواره جبهه گیری کند در حالی که هرگز به پسرمان که قرار است ازدواج کند چنین توصیه هایی نمی کنیم. 6 راهکار برای بهتر ارتباط برقرار کردن با خانواده شوهر : 1- معصومانه برخورد کردنیکی از ویژگیهای عشق، معصومانه برخورد کردن است. زن باید با خود چنین سوالی مطرح کند که آیا همسرم را دوست دارم یا خیر؟ و هر کاری میتوانم برای عشقم انجام دهم یا خیر؟ و یا در رابطه با مواردی که همسرم به آن علاقه دارد، چگونه عکس العمل نشان دهم؟
وقتی خانواده همسر به زن حرفی میزنند که به نظر زن تند میآید بیشتر از جنبه دوست داشتن نگاه کرده و جنبه مثبت آن را ببیند.2- دیدن پدیده از دید مخاطبیعنی فرد اصرار نداشته باشد که هر چیزی که من میبینم درست است. اگر زنی، خود را جای مخاطب (مادرشوهر) و یا جای کسی که همسرش با آنها یک مدت زندگی میکرده، بگذارد و از دید آنها نگاه کند، بسیاری از تنشها از بین میرود. زنان نباید اصرار داشته باشند که همین که ما به ظاهر میبینیم، درست است؛ زیرا در این روش باعث میشود بسیاری از چالشها بوجود آید؛ ولی زمانیکه خود را جای خانواده همسر بگذارند و از دید آنها نگاه کنند، این چالشها و یا تنشها از بین میرود. در تعریف این موضوع میتوان به یک داستان بسیار جالب اشاره کرد؛ روزی کودکی از پدرش یک کاغذی میگیرد و از او تقاضا میکند که پاکتی به او بدهد. پدرش عصبانی میشود که برای چه میخواهی؟ پدر کارش را رها کرده به دنبال پاکت میگردد و بالاخره پیدا میکند. دوباره فرزندش میگوید: پدر به من یک خودکار بده. این بار پدر عصبانی میشود و به حرفهای فرزندش اصلا اهمیت نمیدهد.وقتی فرزندش پاکتی با محتوای کاغذ مچاله به پدرش میدهد، پدر عصبانی میشود و آن را به سطل زباله پرتاب میکند.فرزندش به او میگوید: «چرا به سطل زباله انداختی؟ آن هدیهای از طرف من به شما بود. آن کاغذ مچاله از هزاران بوسههای من، پر شده بود و هربار به کاغذ بوسه میزدم، آن را تا میکردم، به خاطر همین مچاله شد.»شاید ما از دید خود رفتار اطرافیان را در نظر میگیریم؛ کاملا زشت و مچاله و بیحرمتی باشد، ولی وقتی از دید مخاطب به آن نگاه کنیم، سرشار از بوسه است. وقتی خانواده همسر به زن حرفی میزنند که به نظر زن تند میآید بیشتر از جنبه دوست داشتن نگاه کرده و جنبه مثبت آن را ببیند. 3- رابطههای بدون حضور همسرزن باید زمانیکه همسرش در خانه نیست، به صورت تلفنی و یا حضوری با خانواده همسرش ارتباط برقرار کند و یا جویای حال آنها شود. این باعث میشود که خانواده همسر بپذیرند که برادر و یا پسر آنها دراین ارتباط واسطه نبوده و خود عروسشان تمایل دارد که با آنها ارتباط برقرار کند. 4- برای خانواده همسر وقت بگذاریدحتما عروس خانواده، زمانی را برای بودن با خانواده همسر تعیین کند و با صحبت کردن و گپ زدن، علاقه خود را نسبت به خانواده همسر نشان دهد. با این روش این علاقه دوطرفه میشود. 5- با خانواده همسر مشورت کنیدعروس خانواده حتی امکان دارد مثلا پختن غذایی را از قبل بلد باشد؛ اما دستور پخت آن را دوباره از مادرشوهر و یا خواهر شوهرش بپرسد. این نشانه احترام گذاشتن به مادرشوهر است. با این روش میتواند رابطهها را کاملا تشدید کند و حتی امکان دارد برای انجام کاری از قبل مصمم باشد؛ اما بازهم به نشانه احترام با مادر و پدر و خواهر همسرش، با آنها مشورت کند. 6- به همسر خود اجازه بدهند که زمانی را با خانواده خود، تنها باشدزن و شوهر نباید در هرجا کنار هم باشند. زنان باید به همسران خود اجازه بدهند که وقتی را برای خانواده خود صرف کند و با هم راحت باشند؛ زیرا با این روش، خانواده همسر چنین تصوری را نمیکنند که عروسشان در روابط آنها اختلال به وجود آورده است. تبیانمطالب مرتبط :مادر شوهر بدقلق را قلق یابی کنید!!شیوه های تفاهم عروس با مادر شوهر!چگونه در دل مادرشوهر خودمان را جا کنیم؟
دوشنبه 30 فروردین 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]