واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: درباره کرسنت جوابي نميدهم!
وزير نفت مـيگـويد هرگاه دربـاره بابک زنجـاني صحـبت مـيکند رسانـههـاي منتـقد دست روي کـرسنت مـيگـذارند، لـذا درباره ايـن پـرونـده مهـم حـرفي نمـيزنـد.
به گزارش «جوان»، بيژن نامدارزنگنه در برنامه دو شب پيش «تيتر امشب» وقتي با پرسش مجري برنامه درباره کرسنت مواجه شد، گفت: نميخواهم به اين موضوع بپردازم و جوابي هم به آن نميدهم.
او در بخشي ديگر از اين برنامه به توليد و بازگشت ايران به بازار نفت پرداخت و افزود: در دوران تحريم مقدار صادرات نفت ايران به يکميليون بشکه در روز رسيد، در حالي که اين رقم پيش از تحريمها 2ميليون و 300 تا 2 ميليون و 400 هزار بشکه در روز بود. بازپسگيري سهم کشور از بازار نفت حق طبيعي ايران است، ايران در کاهش توليد نفت منطقه نقشي نداشته و دستخوش تحريمهاي ناعادلانه بوده است.
موافق بنزين دو نرخي نيستم
اين عضو کابينه دولت با بيان اينکه «کاهش مصرف سوخت با مکانيزه کردن مصرف خودروهاي توليد داخل محقق ميشود نه با سهميهبندي سوخت در پمپهاي سطح کشور»، گفت: با وجود اينکه قيمت بنزين با دونرخ هزار و هزار و 500 تومان دست و پنجه نرم ميکند من با دونرخي شدن قيمت سوخت با سهميهبندي آن موافق نيستم.
وي افزود: به نظر بنده کارت سوخت براي کشور لازم و ضروري است و در حقيقت کارت سوخت همان کوپن سابق است که مازاد آن بهصورت آزاد فروخته ميشود و تنها زماني لازم و ضروري است که ما بنزين دونرخي داشته باشيم، اما اگر قرار باشد بنزين تکنرخي شود ديگر وجود اين کارت ضرورتي نخواهد داشت.
پالايشگاه
وي افزود: از جمله اهداف مهم ما در امسال که به نام اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل مزين شده، افزايش ميزان توليد است که نسبت به سال 91 حداقل دو برابر شده، نکته ديگر پرهيز از خامفروشي و تکميل ظرفيت است که پالايشگاه ستاره خليج فارس در اين راستا قرار است به بهرهبرداري برسد، موضوع بعدي اهميت و توجه ويژه به اقتصاد دانشبنيان است، هرچه ما در اين زمينه قويتر شويم ميزان استخراجمان نيز به همان اندازه بيشتر ميشود، ما در همه قراردادهايمان با شرکتهاي خارجي، دانشگاههاي کشور را هم درگير ميکنيم، در حقيقت دانشگاهها، بازوي قدرتمند ما هستند و مشاور اصلي ما در اين قراردادهاي مهم به حساب ميآيند.
حمايت از راه دور
زنگنه در اين باره که «انتشار خبر حاضر نشدن شما در نشست دوحه سبب شد قيمت نفت بيش از يک دلار کاهش يابد»، گفت: ممکن است هرگونه اتفاقي بيفتد، اما مهمترين موضوع براي ما اين است که تحت هيچ شرايطي نميتوانيم از حق و سهم تاريخي خود از بازار نفت صرفنظر کنيم. ايران تحت هيچ شرايطي نميتواند از حق و سهم تاريخي خود از بازارهاي جهاني نفت خام صرفنظر کند.
وي خاطرنشان کرد: طرح فريز يا منجمد کردن توليد نفت خام در سطح ژانويه 2016، در نشست چهارجانبه وزيران نفت و انرژي روسيه، ونزوئلا، قطر و عربستان فوريه امسال در دوحه مطرح شد، در اين نشست تصميم گرفته شد براي سامان دادن بازار و براي اينکه نبود تعادل ميان عرضه و تقاضا از ميان رود(هماکنون بيش از 2 ميليون بشکه مازاد نفت در بازار وجود دارد) توليد نفت در سطح ماه ژانويه 2016 تثبيت شود.
وزير نفت تصريح کرد: در اين طرح نخستين بار يک همکاري جدي، مؤثر و سازنده ميان توليدکنندگان اوپک و بخشي از توليدکنندگان غيرعضو اين سازمان به وجود آمده است. روسيه بزرگترين توليدکننده نفت دنيا و يکي از توليدکنندگان بزرگ غيرعضو اوپک پيش از اين حاضر نبود با اوپکيها همکاري کند و اين آغاز همکاري مناسبي است، بهتبعيت از مسکو برخي کشورهاي ديگر غيرعضو اوپک نيز حاضر شدند با اعضاي اوپک همکاري کنند.
زنگنه افزود: «با کاهش قيمت نفت عدهاي از اعضاي اوپک اعتقاد داشتند که بايد بازار را به حال خود رها کرد و اين سازمان نبايد درباره قيمت تصميم بگيرد، اما هماکنون اعضا به اين نتيجه رسيدند که بايد براي بهبود وضع بازار اقدامي کرد که اين تصميمگيري جاي خوشامد دارد.» وزير نفت با تأکيد بر اينکه ايران از طرح فريز نفتي حمايت ميکند اما آن را کافي نميداند، يادآور شد: ما به اعضاي اوپک و برخي کشورهاي غيرعضو اوپک همچون روسيه که با ما در ارتباط بودند گفتيم که بايد واقعيت بازگشت نفت ايران را به بازار درک کنند زيرا اگر ايران بخواهد توليد نفت را در سطح ماه ژانويه تثبيت کند بدان معناست که هيچ اتفاقي در رفع تحريمهاي اين کشور نيفتاده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]