واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده ریزش شاخص بورس
معاملات روز شنبه بورس تهران با سقوط سنگین 1602 واحدی شاخص کل و عقبگرد نماگر بازار تا ارتفاع 77 هزار واحدی به پایان رسید. بر این اساس در اثر افت 2.01 درصدی شاخص کل روز جاری این نماگر به رقم 77 هزار و 985 واحد عقبنشینی کرد.
کد خبر: ۵۸۱۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹ - 16 April 2016
معاملات روز شنبه بورس تهران با سقوط سنگین 1602 واحدی شاخص کل و عقبگرد نماگر بازار تا ارتفاع 77 هزار واحدی به پایان رسید. بر این اساس در اثر افت 2.01 درصدی شاخص کل روز جاری این نماگر به رقم 77 هزار و 985 واحد عقبنشینی کرد.
به گزارش تابناک اقتصادی روز جاری صف فروش سنگین در معاملات گروه خودرو به عنوان لیدر بازار و در ادامه تسری این روند به سایر گروهها و نمادها به ویژه گروه بانکی با رقم زدن افتی سنگین و در شرایطی که حجم معاملات نیز پایین بود، این پیش بینی را در ذهن اکثر فعالان بازار موجب شد که در روزهای آینده نیز در صورت عدم حمایت از شاخص، شاهد تکرار این روند ولو در بازهای محدودتر خواهیم بود.
در این میان به گفته کارشناسان افت سنگین امروز شاخص کل دلایل زیادی داشت. برخی دلایل اصلی این ریزش را ناشی از اعلام و اصرار روزهای گذشته برخی فعالان بازار مبنی بر لزوم اصلاح شاخص و انتشار اخبار متناقص مانند انعکاس جهتدار سخنان رئیس کل بانک مرکزی در سفر به آمریکا توسط برخی رسانه ها و رفتار سرمایه گذاران کم ریسک عنوان کردند.
بعضی دیگر از کارشناسان فعالان بازار نیز اظهار کردند، عدم تعیین تکلیف نهایی قانون بودجه سال 95 و درنتیجه ناتوانی شرکتها در لحاظ کردن آمار و ارقام دقیق آن در صورتهای مالی خود، قانون جدید تجدید ارزیابی داراییها که اجازه افزایش سرمایه به شرکتها را از این طریق نمیدهد، رنگ باختن انتظارات مثبت از برجام و رفع تحریمها و از طرفی تداوم رکود اقتصادی کشور از جمله فاکتورهایی هستند که موجب تشدید جو منفی در بازار سهام و در نتیجه افت شاخص و قیمتها شدهاند.
به هر ترتیب در جریان بازار امروز شاهد فشار عرضهها در کل بازار بودیم که به دلیل حجم پایین معاملات پیش بینی میشود در روزهای آتی نیز این روند ادامه بیابد.
امروز علیرغم جو منفی کل بازار و بخصوص نمادهای گروه خودرویی ها که اکثرا با صف فروش دست و پنجه نرم کردند، نماد خعتبار تحت تاثیر فروش دفتر مرکزی با صف خرید مواجه شد.
نماد شپلی نیز روز جاری با افت حدود 18 درصد به گردونه معاملات بازگشت. شرکت پلی اکریل ایران که به دلیل افزایش ۳۰ درصدی زیان هر سهم با توقف نماد مواجه شده بود در جریان معاملات روز جاری بازگشایی و با افت 20 درصدی قیمت دوباره بسته شد تا آماده برگزاری مجامع عمومي عادي ساليانه به منظور تصويب صورتهاي مالي – عمومي فوق العاده، شود.
در همین حال روز شنبه علیرغم معاملات منفی اکثر گروه ها و نمادها، نماد کبافق در گروه فلزی و معدنی، با رشد قیمتی، معاملات پرحجم و بعضا صف خرید دنبال شد. اما به طور کلی امروز شاهد افت قیمت در اغلب نمادها و ریزش شاخص در 35 صنعت بورسی بودیم که منجر به کاهش شاخص صنعت به میزان 1.7 درصد شد.
در پایان معاملات امروز شاخص کل متاثر از معاملات منفی اکثر گروه ها و روز سراسر منفی بازار با افت حدود١٦٠٢.٩١ واحدی به ارتفاع ٧٧,٩٨٥ رسید. در این میان نمادهای رمپنا، وبملت و پارسیان بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند و معاملات بلوکی و دوطرفه نمادهای فارس و وامید بیشترین تاثیر مثبت را بر این نماگر بازار گذاشته و از ریزش بیشتر شاخص کل جلوگیری کردند.
یک تحلیلگر بازارسهام درباره این که علت تشدید ریزش بورس چیست؟ معتقد است: با وجود اینکه ممکن است ریزش بازار در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد اما به نظر می رسد این روند مقطعی است و نباید نگران بود. وضعیت بازار از لحاظ بنیادی در بلندمدت صعودی است و شاخص در کوتاه مدت فاز اصلاح عمیق را آغاز کرده است.
احسان حاجی افزود: امروز اغلب گروهها قرمز پوش شدند و بیشترین اثر منفی را گروههای بانکی و خودرویی بر شاخص کل گذاشتند. البته در هفته گذشته هم شاخص از لحاظ تکنیکی واگرایی داشت که انتشار خبرهای منفی به ریزش سنگین بازار دامن زد.
او ادامه داد: بازار در حالی هفته گذشته افت کرده و وارد فاز اصلاح شده بود که این انتظار میرفت با انتشار اخبار مثبت از مذاکرات خوردوسازان با شرکتهای خارجی به ویژه مذاکرات فیات با ایران خودرو دوباره روند رشد بازار آغاز شود اما انتشار خبرهای مبنی بر عدم انعقاد قرارداد میان فیات و ایران خودرو و در ادامه انتشار برخی اخبار پیرامون عدم گشایش در روابط بانکی در سطح بینالمللی باعث شد تا این عوامل سبب فروشهای سنگین امروز بازار شوند.
این تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون نیز نقدینگی جدید به بازار وارد نشده است و همین امر نیز بر توقف رشد و ریزش بازار اثر گذاشت. این درحالی بود که این انتظار میرفت روند ورود نقدینگی به بازار در سال جدید هموارتر شود.
او افزود: جو هیجانی فروش در بازار امروز به قدری بالا بود که حتی پیشبینی بر این اساس بود که شاخص کل تا بیش از دو هزار واحد نیز ریزش کند اما انجام معاملات بلوکی در ساعات پایانی معاملات امروز باعث شد تا روند شدید ریزش بازار متوقف شود.این تحلیگر بازارسهام تصریح کرد: با وجود اینکه ممکن است ریزش بازار در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد اما به نظر می رسد این روند مقطعی است و نباید نگران بود.
او معتقد است: وضعیت بازار از لحاظ بنیادی در بلندمدت صعودی است و شاخص در کوتاه مدت فاز اصلاح عمیق را آغاز کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]