واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
«چینیسازی» جنگ خودروسازها
روز نو : سیاستهای خودرو در دولت احمدینژاد چه در هنگام وفور درآمدهای ارزی و چه در شرایط كمبود ارز به دلیل تحریمها، نوك تیزش خودروسازان مستقر در كرمان را مجروح میكرد. در هنگام وفور درآمد ارزی بود كه راه واردات همه انواع اتومبیل خارجی باز شد و خودروسازان چینی مستقر در كرمان كه به لحاظ سیاسی با طیف خاصی از اصلاح طلبان همراه بودند از گردنه فروش خارج میشدند. در هنگامه كمبود درآمد ارزی نیز كه قدرت خرید شهروندان كاهش یافته و دلار ارزان دراختیار خودروسازان نبود باز هم وضع بدتر شد.
آمدن دولت روحانی برای خودروسازان مستقر در كرمان این مزیت را داشت كه در بخشهای سیاستگذاری صنعت خودرو جای پایی باز كنند و سیاستهای تازه آنها را زیر چرخ له نكند. به دست آوردن ۱۰ درصد سهم بازار فروش خودرو در ایران به وسیله خودروسازان مستقر در كرمان زنگ خطر را برای ایرانخودرو و سایپا به مثابه انحصارگران اصلی به صدا درآورده است.
به گزارش ساعت 24،روشهای تازه و پرقدرت تامین منابع مالی از سوی دركرمانیها برای خریداران خودرو فضای كار را برای ایرانخودرو سخت كرده است و به همین دلیل است كه مدیرعامل ایرانخودرو در حرف و در عمل میخواهد چینیهای مستقر در كرمان را كه اكنون نقش مدیران اصلی را نیز دراختیار دارند شكست دهد.
یكه زارع كه میگوید فروش سالانه كارخانه دراختیارش ۱۵ هزار میلیارد تومان است ضمن اینكه گفتوگو با پژو، رنو، فیات و... را ادامه میدهد اما میداند كه برای شكست چینیسازان مستقر در كرمان باید از همان ابزار استفاده كند.
در بحبوحه مذاکرات صنعت خودرو ایران با بزرگان خودروسازی دنیا، شرکت ایرانخودرو با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده که خودرو H۳۰ CROSS را به عنوان محصول جدید خود روانه بازار میکند.
به گزارش اقتصادنیوز، بزرگترین خودروساز کشور در حالی که با چند خودروساز بزرگ دنیا به مذاکره می پردازد در اطلاعیهای اعلام کرد که خودرو H۳۰ CROSS را به عنوان محصول جدید خود روانه بازار می کند. این درحالی است که در جلسه امروز شورای سیاستگذاری خودرو، صنایع خودروسازی کشور از هر گونه سیکیدی کاری منع شده و اعضای این شورا از مدیران صنعت خودرو خواسته اند به خاطر صیانت از تولید ملی دست از مونتاژ هر نوع خودرو خارجی که قطعات آن داخلی سازی نمیشود، بردارند.
ایرانخودرو در حالی از H۳۰ CROSS که با برند شرکت دانگفنگ چین عرضه میشود، به عنوان محصول جدید خود یاد کرده که پیش از آن نیز اقدام به فروش یک خودرو چینی دیگر با برند هایما کرده بود.
ظاهرا ایران خودرو قصد دارد با مونتاژ برخی خودروهای شاسی بلند چینی که زیر ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارند، خلا خودروهای شاسی بلند ارزان را در رنج قیمتی ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان جبران کرده و یا به رقابت با کرمان موتور که به طور صددرصد خودروهای چینی به تولید میرساند بپردازد.
این اقدام ایرانخودرو در حالی صورت می گیرد که با کم کردن تعرفه واردات خودرو میتوان خودروهای با کیفیتتر کره ای، ژاپنی و حتی اروپایی را به طور کامل وارد کشور کرد.
ایرانخودرو که پس از تحریمها، هیاهویی در خصوص مذاکره با بزرگان صنعت خودرو دنیا به راه انداخته، در نهایت متوسل به مونتاژکاری خودروهای چینی شده است.
دانگفنگ علاوه بر عرضه این شاسی بلند خود، در دوره تحریم ها با سایپادیزل همکاری کرده و خودروهای تجاری خود را در این شرکت به تولید میرساند.
حال بر چه اساس ایرانخودرو به سراغ یکی از شرکای رقیب خود رفته جای سوال دارد. این رفتار بزرگترین خودروساز خاورمیانه، سبب شده برخی از کارشناسان صنعت خودرو کشور در خصوص به ثمر رسیدن نتایج مذاکرات ایرانخودرو با شرکای اروپایی با دیده تردید نگاه کنند.
آیا ترفندهای خودروساز جاده مخصوص كه بیش از نیم قرن سابقه دارد میتواند چینیسازهای كرمانی را به سختی بیندازد؟
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]