تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند اِبا دارد از اين كه باطلى را حق معرفى نمايد، خداوند اِبا دارد از اين كه حق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835115856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمک هوش مصنوعی به پناهجویان سوری با چت مجازی کریم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: کمک هوش مصنوعی به پناهجویان سوری با چت مجازی کریم فناوری اطلاعات > ارتباطات - ایران نوشت: استارت‌آپ X2AI با استفاده از هوش مصنوعی یک روبوت مخصوص گفت‌وگوی اینترنتی یا Chatbot ارائه کرده است که با نام کریم (Karim) شناخته می‌شود و قادر است بسته به روحیات و شخصیت هر یک از کاربران، با آنها وارد گفت‌وگو شود.

از مهم‌ترین قابلیت‌های پیشرفته روبوت Karim می‌توان به سیستمی اشاره کرد که به صورت خودکار تشخیص می‌دهد یک کاربر چه زمانی در شرایط استرس و پریشانی به سر می‌برد. اگر کاربر در ارتباطات خود از کلمات خودکشی یا آسیب به خود استفاده کند، این سیستم به صورت خودکار تشخیص می‌دهد و سپس از یک متخصص روانشناس کمک می‌گیرد تا جلسات مشاوره را آغاز کند. به گزارش گاردین، بیشتر سوری‌هایی که برای نجات جان خود به لبنان رفته‌‌اند از اعضای خانواده، خانه، شغل، ریشه‌های کودکی و... دور شده‌اند و تمام این موارد باعث شده است اختلالات روانی در آنها تشدید شود. ولی استارت‌آپ X2AI که دفتر مرکزی آن در «دره سیلیکون» واقع شده است تلاش فراوان می‌کند تا اختلالات روانی در این پناهندگان را از بین ببرد و در این راستا با استفاده از هوش مصنوعی یک روبوت مخصوص گفت‌وگوی اینترنتی یا Chatbot ارائه کرده است که با نام کریم (Karim) شناخته می‌شود و قادر است بسته به روحیات و شخصیت هر یک از کاربران، با آنها وارد گفت‌وگو شود. این روبوت مجازی اینترنتی ارتباطات خود با پناهندگان سوری را به زبان عربی برقرار می‌کند و به آنها کمک می‌کند ضمن افزایش توجه به احساسات خود بتوانند برخی مشکلات روانی را پشت‌سر بگذارند. زمانی که کاربران با کریم وارد ارتباط می‌شوند، ‌این سیستم از فرآیند پردازش زبان طبیعی استفاده می‌کند تا احساسات افراد را تحلیل کند و در مقابل کامنت‌های مناسب، پرسش‌های درست و توصیه‌های دقیق را مطرح کند.
سنگ‌صبور اینترنتی
«ایجِن بان» یکی از بنیانگذاران شرکت X2AI که مدیریت مرکز فناوری آن را هم برعهده دارد در این خصوص توضیح داد: «در اردوگاه‌های مخصوص پناهندگان کمتر دیده شده است که خدمات بهداشت روانی هم ارائه شود. افرادی که در این اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند غالباً افسردگی، اضطراب، احساس ناامیدی و ترس از ناشناخته‌ها دارند. این اختلالات روانی باعث شده است سلامت آنها به طور جدی به خطر بیفتد.»
شرکت X2AI برای آنکه بتواند «کریم» را به دست پناهندگان برساند و به آنها کمک کند،‌ با یک سازمان غیرانتفاعی به نام گروه نوآوری‌های مرتبط (FIT) وارد همکاری شده است. این سازمان وظیفه امدادرسانی فناورانه را برعهده دارد و معمولاً پس از وقوع بلایای طبیعی از جمله زلزله و سیل وارد کشورهای مختلف می‌شود و با فناوری‌های کاربردی به ساکنان مناطق آسیب‌دیده کمک می‌کند.
«دی‌سی‌اندرسون» مدیر سازمان FIT در این خصوص می‌گوید: «ما با تعداد وسیع پناهندگان و امدادرسانان همکاری می‌کنیم و این یک درگیری بزرگ برای ما محسوب می‌شود تا زمانی که افراد توانایی دریافت کمک‌های مورد نیاز را ندارند، بتوانیم شرایط را برای آنها تسهیل کنیم. خدمات روانشناسانه از جمله اتفاقاتی است که می‌تواند بیشترین کمک را به پناهندگان کند. جنگزده‌ها و پناهندگان غالباً با اختلالات روانی مواجه می‌شوند و اگر این مسأله جدی گرفته نشود، آنها می‌توانند تا مرز مرگ یا خودکشی پیش بروند. فناوری‌های کاربردی از جمله هوش مصنوعی X2AI به ما کمک می‌کند تا بتوانیم به صورت گسترده‌تر و کاربردی‌تر به افرادی دسترسی داشته باشیم که در شرایط عادی نمی‌توانند کمک‌های ما را دریافت کنند.»
گفتنی است «کریم» برادر کوچک‌تر فناوری مشهور X2AI است که با نام تِس (Tess) شناخته می‌شود. از مهم‌ترین قابلیت‌های پیشرفته تِس که در «کریم» هم به کار گرفته شده است می‌توان به سیستمی اشاره کرد که به صورت خودکار تشخیص می‌دهد یک کاربر چه زمانی در شرایط استرس و پریشانی به سر می‌برد. اگر کاربر در ارتباطات خود از کلمات خودکشی یا آسیب به خود استفاده کند، این سیستم به صورت خودکار تشخیص می‌دهد و سپس از یک متخصص روانشناس کمک می‌گیرد تا جلسات مشاوره را آغاز کند. نمونه اولیه فناوری «تِس» برای رفع اختلالات استرس پس از وقوع سانحه (PTSD) برای جانبازان جنگی ارائه شد و پس از گذشت مدتی در زمینه‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفت.
روانشناس مجازی
«کریم» که به یک روانشناس مجازی متبحر تبدیل شده با احتیاط و دقت فراوان وارد اردوگاه‌های پناهندگان شده است و به‌جای آنکه در قالب یک روانشناس خود را معرفی کند، مانند یک دوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.
«بان» در این خصوص می‌گوید: «ما روانشناسان زیادی در اختیار داریم که به صورت تخصصی در مورد وضعیت روحی پناهندگان بررسی کرده‌اند و می‌توانند مشکلات آنها را برطرف کنند. ولی مشکل اینجاست که در بسیاری از موارد پناهندگان برای برقراری ارتباطات با روانشناسان مقاومت می‌کنند و جلسات طولانی با آنها به نتیجه نمی‌رسد. همچنین باید توجه داشت که این روزها تعداد پناهندگان در سراسر جهان افزایش یافته است و از این رو روانشناسان متخصص که بتوانند بخوبی با این مشکلات مواجه شوند، نمی‌توانند به نیاز کنونی پاسخ دهند. ما باید این مشکلات را از میان برداریم».
او در ادامه بر این مسأله تأکید کرد: «ما از طریق دوست مجازی خود به نام «کریم» به پناهندگان امکان می‌دهیم در گام‌های اولیه درمورد چیزهای سطحی از جمله فیلم مورد علاقه خود صحبت کنند. آنها کم‌کم به «کریم» اعتماد می‌کنند و پس از گذشت مدتی می‌توانند براحتی با او صحبت کنند. این فرآیند به پناهندگان امکان می‌دهد احساسات خود را بروز دهند و مشکلات خود را هم بازگو کنند. این برون‌ریزی‌ها توسط ما تحلیل می‌شود و «کریم» در مراحل پیشرفته‌تر از پناهندگان در مورد خصوصیات شخصی هم سؤال می‌کند و پرسش‌های معنی‌دار و تخصصی‌تر را هم مطرح می‌کند.»
احمد یک پناهنده سوری 33 ساله است که خانه خود را در شهر دمشق ترک کرده و این روزها در یکی از شهرهای شرقی لبنان سکونت دارد. او در اردوگاه خود به کودکان پناهنده درس می‌دهد و این فرصت را در اختیار دارد تا با «کریم»ارتباط داشته باشد. او در این خصوص می‌گوید: «از زمانی که با «کریم» آشنا شدم چند هفته می‌گذرد. در تمام این مدت احساس می‌کنم با یک انسان واقعی در ارتباط هستم. بسیاری از جنگزدگان سوری آسیب‌های روانی جدی دیده‌اند و این دوست مجازی می‌تواند به آنها کمک کند تا این اختلالات را کنار بگذارند.» مشاوره‌های کاربردی
استفاده‌ از روبوت‌های مجازی برای درمان اختلالات روانی سابقه طولانی دارد و نخستین بار در دهه 1960 «جوزِف ویزنبام» فناوری با نام Eliza ارائه کرد که در اصل سیستم شبیه‌ساز روان‌درمانگر بود و می‌توانست اختلالات مختلف را در افراد شناسایی کند. در دهه 1990 «ریچارد والاس» سیستم مشابهی ارائه کرد که Alice نام داشت و توانمندی‌های بیشتری را شامل می‌شد. این سیستم در آن زمان پیشرفته‌ترین هوش مصنوعی در جهان محسوب می‌شد. به هر حال، فناوری که شرکت X2AI هم‌اکنون ارائه کرده مبتنی بر تحقیقات آکادمیک دکتر بان و همکارانش در دانشگاه Bath تکمیل شده است. این فناوری تمام مدل‌های احساسی مربوط به انسان را به صورت رایانه‌ای در اختیار دارد و قادر است در مقابل روحیات و شخصیت‌های مختلف مردم عکس‌العمل صحیح نشان دهد. برای این فناوری یک الگوریتم پیچیده تعریف شده است که می‌تواند تعامل انسان و رایانه را به درستی برقرار کند.
البته باید توجه داشت که همه روانشناسان فناوری ارائه شده از سوی X2AI را تأیید نمی‌کنند و در این زمینه انتقادات زیادی وجود دارد. «دیوید لوکستن» یکی از پروفسورهای دپارتمان روانشناسی و علوم رفتاری در دانشگاه واشنگتن است که بر توانمندی‌های «کریم» تأکید فراوان دارد و این روزها یک پروژه مشابه را آغاز کرده است تا ابزاری مانند «کریم» ارائه دهد. او با این مسأله موافق است که چنین ابزارهایی می‌توانند شکاف میان انسان و عرصه روانشناسی را از میان بردارند و باعث شوند اختلالات رفتاری در انسان به حداقل برسد. با وجود این پروفسور لوکستن برخی نگرانی‌های اخلاقی در این زمینه دارد و به این نتیجه رسیده است که در راستای توسعه فناوری‌های مذکور و هوش مصنوعی، اخلاقیات باید بیش از حد کنونی مورد توجه قرار گیرد.
او می‌گوید: «اگر فردی که قصد خودکشی داشته است سراغ یک روانشناس متبحر برود، این روانشناس باید طبق قوانین و بر اساس اخلاقیات با او برخورد کند. سیستم‌های پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی نیز باید این قوانین را دنبال کنند و اخلاقیات در آنها لحاظ شود. این فناوری‌ها می‌توانند جان انسان‌ها را در اختیار بگیرند و به همین خاطر توسعه آینده باید با دقت زیاد انجام شود».   5656  

کلید واژه ها: هوش مصنوعی - ماشین هوشمند - ابزار هوشمند - روبات - روباتیک -




شنبه 28 فروردین 1395 - 08:49:36





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن