تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ارزش چهار چيز را جز چهار گروه نمى‏شناسند : جوانى را جز پيران، آسايش را جز گرفتاران...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814680341




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا باکتری‌ها کوچک‌تر یا بزرگ‌تر نیستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا باکتری‌ها کوچک‌تر یا بزرگ‌تر نیستند؟




باکتری‌ها اندازه‌های بسیار متنوعی دارند. بزرگ‌ترین آنها می‌تواند 10 به توان 8 برابر کوچک‌ترین باشد. مثلا اگر کوچک‌ترین آنها به اندازه‌ی دست شما باشد، بزرگ‌ترین باکتری می‌تواند 4000 تریلی را در خود جای دهد.





مجله دیجی کالا - زهرا غلامی: باکتری‌ها اندازه‌های بسیار متنوعی دارند. بزرگ‌ترین آنها می‌تواند 10 به توان 8 برابر کوچک‌ترین باشد. مثلا اگر کوچک‌ترین آنها به اندازه‌ی دست شما باشد، بزرگ‌ترین باکتری می‌تواند 4000 تریلی را در خود جای دهد. اما با اینکه باکتری‌های بزرگ‌تر، سریع‌تر رشد و تولید مثل می‌کنند، اما این میکروب‌ها فقط تا یک حد مشخصی می‌توانند بزرگ شوند. با این اوصاف، سوالی که پیش می‌آید این است که چرا این میکروب‌ها بزرگ‌تر یا کوچک‌تر نمی‌شوند.


چرا باکتری‌ها کوچک‌تر یا بزرگ‌تر از این نیستند؟



گروهی از زیست‌شناسان مدلی کامپیوتری طراحی کرده‌اند که با استفاده از آن می‌توانند پیش‌بینی کنند که با تغییر اندازه‌ی باکتری، سوخت و ساز میکروبی و ساختار سلولی آن چگونه تغییر می‌کند. آنها این کار را با استفاده از اطلاعاتی درباره‌ی باکتری انجام دادند: مثلا اینکه یک باکتری به چه میزان فضا نیاز دارد تا اجزای تشکیل‌دهنده‌‌اش مثل DNA، پروتئین و ریبوزوم بتوانند کارشان را انجام دهند.

این محققان پی بردند که محدودیت‌ فضا، اندازه‌ی بزرگ‌ترین و کوچک‌ترین باکتری را کنترل می‌کند. باکتری‌ها نمی‌توانند بیش از حد کوچک شوند، چون در این صورت فضای کافی برای DNA و پروتئین‌های لازم وجود ندارد. علاوه بر این، آنها نمی‌توانند بزرگ‌تر شوند چون گونه‌های بزرگ‌تر، به نسبت اندازه‌شان به انرژی بیشتری نیاز دارند. در نتیجه نیاز آنها به ریبوزوم بیشتر می‌شود. اگر یک باکتری بیش از حد بزرگ باشد، به نسبت ابزارهای بیشتری احتیاج دارد و نمی‌تواند همه‌ی آن‌ها را در خود جای دهد.

همین که زیست‌شناسان می‌‌دانند میکروب یک اندازه‌ی حداقل دارد، به آنها کمک می‌کند که به هنگام جستجوی حیات در فراسوی زمین، موجودات کوچکتر از میکروب‌های زمینی را موجود زنده به حساب نیاورند. از طرف دیگر، زیست‌شناسان با دانستن حداکثر اندازه‌ی باکتری‌ها می‌توانند با دقت بیشتری بررسی کنند که میکروب‌های دیگر، مثل یوکاریوت‌های تک سلولی چگونه از این محدودیت عبور کرده و بزرگ‌تر می‌شوند.






تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن