واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چند سایت و کانال همسریابی در ایران فعالند؟
مدیر کل دفتر ازدواج وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه بیش از 350 سایت و 20 کانال در حوزه ازدواج و جوانان هم اکنون فعالیت دارند، گفت: متأسفانه اکثر این سایتها و کانالها مجوزهای لازم را ندارند و از افراد متخصص و باصلاحیت در آنها استفاده نشده است.
فارس: ناصر صبحی در جلسه هماهنگی، نظارت و ساماندهی سایتهای همسانگزینی و فعالیتهای مجازی در این زمینه که صبح امروز با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، گفت: تغییرات جهانی موجب تغییر سبک زندگی شده و امکانات جدیدی را فراهم کرده است که با استفاده از این امکانات شیوه زندگی دچار تغییرات مثبت و منفی شده است، فعالیتهای مجازی وزارت ورزش و جوانان در حوزه ازدواج از نیمه دوم سال 94 تشکیل شده است.
وی ادامه داد: از جمله مسائل نوپدید در زندگی امروزی فعالیتهای مجازی در حوزه ازدواج است که متأسفانه فقدان نظارت کافی بر این فعالیتها مسائل جدیدی را در کشور ایجاد میکند و آسیبهایی را ایجاد میکند که ما پس از وقوع اینها دست به اقدام و عمل میزنیم.
مدیر کل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: اگر بخواهیم در مورد آمار سایتهای همسانگزینی اطلاعاتی را مطرح کنیم باید گفت بر اساس گزارشها نزدیک به یک هزار سایت در زمینههای مختلف فعالیت میکنند که حدود 350 سایت در زمینه جوانان و حدود 20 کانال نیز در حوزه ازدواج فعال هستند که دامنه فعالیت نزدیک به 10 کانال کشوری گزارش شده است.
صبحی تصریح کرد: حدود 12 سایت فعال در زمینه ازدواج و خانواده داریم که زیرنظر برخی از نهادها فعالیت میکنند. در این زمینه با دستگاههای مسئول سایتها تعامل میکنیم تا خدماترسانی آنها بهتر شود.
وی ادامه داد: دفتر برنامهریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در جهت شناسایی فعالیتهای مجازی در حوزه ازدواج و تحکیم خانواده اقداماتی را آغاز کرده است و در طی ایام نوروز در جلسات گزارش شده از سوی برخی از این سایتها و کانالها که در زمینه ازدواج فعالیت میکنند شرکت کردیم.
مدیر کل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان فعالیت این سایتها را به سه دسته تقسیمبندی کرد و گفت: برخی از سایتها از وزارتخانهها و دستگاهها مجوز گرفتند و فعالیتهای آنها در راستای اساسنامه است اما از افراد متخصصی استفاده نمیکنند، برخی دیگر مجوز فعالیت از دستگاهها گرفتهاند اما خارج از حیطه مسئولیت خود عمل میکنند و اکثریت این کانالها و سایتها نیز مجوز ندارند و از افراد تخصصی و با صلاحیت لازم در کارهای خود استفاده نمیکنند.
این فعالیتهای سایت تبیان نیز اشاره کرد و افزود: در مجموع میتوان گفت که فعالیتهای سایت تبیان در زمینه همسانگزینی خوب بوده است و حدود یک سال قبل با صحبتهای انجام شده میان مسئولان تبیان و دفتر برنامهریزی ازدواج این سایت شروع به انجام اقداماتی کرد و برخی از مقدمات قانونی را فراهم کرد اما به دلیل تغییرات ایجاد شده در مدیریت دفتر ازدواج وزارت ورزش و جوانان وقفهای در تعامل ما به وجود آمد اما سایت تبیان به فعالیت خود ادامه داد.
وی گفت: در سازمان ملی جوانان وقت به 200 مرکز مشاوره مجوز داده شد و هم اکنون قرار شده است آن 200 مرکز خود را به سازمان نظام روانشناسی معرفی کنند تا وضعیت آنها بررسی شود و خود را با شرایط موجود تطبیق دهند.
صبحی افزود: باید ببینیم چگونه میتوانیم از ظرفیتهای آنها استفاده کنیم و تلاش میکنیم با بررسی وضعیتهای موجود به گونهای از آنها بهره ببریم که هم قوانین اجرا شود و هم جلوی آسیبها گرفته شود.
مدیر کل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: سایتها، گردانندگان، مخاطبان و محتوا در این سایتها مدنظر ما هستند و باید ببینیم چگونه میتوانیم بر آنها نظارت داشته باشیم و کار را به صاحبان اصلی بسپاریم.
وی افزود: هم اکنون بیش از هزار سمن از سوی وزارت ورزش و جوانان راهاندازی شده است که باید بر عملکرد آنها نظارت داشت، در زمینه ازدواج کانالی را شناسایی کردیم که بالای 30 هزار نفر عضو دارد و هر فرد حداقل 10 هزار تومان باید بپردازد. این در حالی است که فرد ادارهکننده این کانال تحصیلات مرتبط ندارد و از دستگاهی که مجوز فعالیت به این فرد داده است باید پرسید تحت چه شرایطی و برای چه منظوری مجوز داده شده است و آیا هم اکنون بر عملکرد آن نظارت دارید یا خیر؟
در ادامه این مراسم، حسین کوچکیان رئیس اداره برنامه اجتماعی و امور فرهنگی و نماینده وزارت کشور در این نشست، گفت: سایتها پدیده نویی هستند که هم اکنون مسیر خود را در جامعه طی میکنند و جامعه نیز مسیر حرکت خود را دارد. باید ابتدا خوب این پدیده را بشناسیم چرا که برخی از گردانندگان این سایتها افرادی هستند که در این زمینه سرمایهگذاری کردند. ما نمیتوانیم مانع این حرکت شویم اما باید کاری کنیم که اینها در کنار هم قرار گیرند.
وی ادامه داد: ما حاضر هستیم در دادن مجوز و تعریف سازمانهای مردمنهاد همکاری داشته باشیم. نباید با اقدامات خود باری بر دوش مردم اضافه کنیم. اگر یک فرد از این سایت اطلاعاتی دهد و خانمها و آقایان را اغوا کند آیا ما مسئولیتی در این زمینه نداریم؛ قطعاً مسئول هستیم و باید این فعالیتها را بررسی کنیم تا موضوع کلاشی و کلاهبرداری در میان نباشد.
کوچکیان افزود: باید این افراد شناسایی شوند و عوارض سوء این فعالیتها را در جامعه به حداقل برسانیم از آنها بخواهیم بیایند و مجوز بگیرند و باید مراحل دادن مجوز نیز سهل باشد.
در ادامه این نشست بزرگمنش نماینده وزارت ارشاد در این نشست، گفت: در ابتدا باید فرهنگسازی در جوامع در دستور کار قرار بگیرد و ستاد ساماندهی این کار را آغاز کرده است.
وی افزود: هم اکنون لوگوی دیجیتال به سایتهای مختلف و نزدیک به هزار سایت داده شده است اما چون در مورد سایتهای همسانگزینی وزارت ورزش و جوانان موظف به انجام این کار بود بعد از 5 سال هنوز تکلیف این سایتها مشخص نیست.
نماینده وزارت ارشاد ادامه داد: ما در هفته بین 2 تا 3 مراجعه داریم که میخواهند در زمینه ازدواج فعالیت کنند اما با در بسته وزارت ورزش و جوانان مواجه میشوند و کارها متوقف میماند. اگر وزارت ورزش نمیخواهد مجوز دهد کارگروه تعیین مصادیق باید نهاد دیگری را برای فعالیت و همکاری به ما معرفی کند.
در ادامه سید حیدر مرتضوی قائممقام تبیان گفت: در طرحی که ما ارائه دادیم سعی کردیم جلوی کلاهبرداریها گرفته شود و شئون علمی و دینی لحاظ شده باشد و حرمت دختران و پسران حفظ شود.
وی تصریح کرد: در اولین قدم ما به معاونت امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش و جوانان مراجعه کردیم و طرح را ارائه کردیم و پس از انجام بررسیها و تغییرات سیستم به جایی رسید که در خرداد 94 به صورت مشترک با وزارت ورزش و جوانان رونمایی شد و شامل شبکه معرفین و مشاورین، شبکه امنا و شبکه راستیآزمایان است.
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]