محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829925812
فقیر بودن بسیار گران تمام میشود!
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فقیر بودن بسیار گران تمام میشود!
نابرابری کل تنها به نابرابری درآمدی (اگرچه از اهمیت بسزایی برخوردار است) یا نابرابری در ثروت (که آن هم بسیار مهم است) اطلاق نمیشود. نابرابری کل به مجموع ازدسترفتن مزیتهای مالی، روانی و فرهنگی اطلاق میشود که بهواسطه فقر ایجاد میشود.
آفتاب : محققان بر این باورند که فقر بسیار گران تمام میشود. با این حال تنها در آغاز راه فهم مجموعه آثار مخرب مالی، روانی و فرهنگی ناشی از فقر هستیم.
به گزارش شرق، دو سال پیش در همین ماه کتاب وزین توماس پیکتی در مورد نابرابری به نام «سرمایه در قرن ٢١» به چاپ رسید؛ کتابی که در جایجای ٦٩٦ صفحه آن، در جداول و در تجزیهوتحلیلها این باور ساده ارائه شده بود: در کشورهای ثروتمند، سرعت افزایش ثروت به مراتب بیش از افزایش درآمد است (r>g)؛ بنابراین بخش کوچکی از نخبگان، بیشترین ثروت را از آن خود خواهند کرد و تنها سهم اندکی به بیشمار فقیران جهان میرسد.
تئوری او مورد عناد مخالفان و خردهگیران بسیاری قرار گرفت، با این همه، اثر جدی در تغییر مسیر مناظرات در آمریکا در مورد ثروتمندان و فقرا از منظر درآمد، که امری سالانه است، به ثروت، که امری تجمعی است، داشته است. پرتویی که پیکتی بر نابرابری در سال ٢٠١٤ انداخت تنها موجب بهچشمآمدن نابرابری درسال ٢٠١٤ نبود بلکه وی نورافکنی بر روند تاریخی تجمیع درآمد ثروتمندترین بخش جامعه افکند و نشان داد که اصل مسئله را در کجا باید جستوجو کرد. از منظر دیگر میتوان گفت نظرات وی موجب افزودن بُعدی حیاتی و جدید در گسترش مباحثات نابرابری شد: زمان.
تئوریهای مختلف در مورد نابرابری ثروت در جهان موجود است لیکن تمامی آنها فاقد دیدی جامع در ابعاد وسیع است. نیروهای مختلفی که در تشدید نابرابری دخیلاند بسیار فراتر از «سرمایه» است. میتوانیم آن را «نابرابری کل» بنامیم.
نابرابری کل تنها به نابرابری درآمدی (اگرچه از اهمیت بسزایی برخوردار است) یا نابرابری در ثروت (که آن هم بسیار مهم است) اطلاق نمیشود. نابرابری کل به مجموع ازدسترفتن مزیتهای مالی، روانی و فرهنگی اطلاق میشود که بهواسطه فقر ایجاد میشود. این معضلات بهراحتی برای محققان قابل محاسبه نیست و پژوهشگران قادر به رسم آن روی نمودار نیستند. با این همه، این معضلات مهمترین بخشی است که موجب تداوم فقر طی زمان و در نسلهای پیاپی میشود.
فقیربودن بسیار گران تمام میشود، اگرچه از نظر کمیت قابل محاسبه نیست. تحقیقات مستمر روی روانشناسی فقر نشان میدهد نداشتن پول کافی موجب تغییر تفکر مردم در مورد زمان میشود. مردمی که نگران امرار معاش تا هفته دیگر هستند، بعید است که راجع به ١٠ سال بعد فکر کنند. دهها میلیون آمریکایی فاقد حساب بانکی هستند و درآمد خود را باید بابت خرید از مغازهها، پرداخت قبوض انواع خدمات و اقساط وامی که بهرههای دیرکرد سنگینی دارند، بپردازند.
حال مادر تکسرپرستی را در نظر بگیرید که کاری گیر میآورد (یا از حقوقی برخورداراست) و یک حساب پسانداز هم برای احتراز از فشار روانی افتادن به دام فقر دارد، حالا درآمد وی چقدر میارزد؟ قطعا خیلی بیش از آنچه روی فیش حقوق او نوشته است. مجموع ارزش آن: الف) این واقعیت که توان پسانداز بخشی از درآمد خود را بهعنوان اندوخته و ثروت دارد؛ و ب) از فکر معوقماندن سررسید بدهیها و اجارهخانه همواره مشوش نخواهد بود، را شامل میشود.
مجموع نابرابری اثر عمیق فرهنگی دارد؛ اثری تعیینکننده بر زندگی خانوار، تحصیلات و تواتر آن در نسلهای مختلف دارد. برای مثال ازدواج و نابرابری را در نظر بگیریم. ازدواج پیوند زناشویی بین دو نفر است. قبلا مرد بیرون خانه کار میکرد و زن به خانهداری اشتغال داشت اما ازدواج امروز بیشتر شبیه ارتباط دو نفر است که به هم شبیه هستند و آمال همانندی دارند. «تزویج همسانها» عبارتی است که در این مورد کاربرد یافته و به معنای آن است که افراد علاقهمند هستند که با شخصی ازدواج کنند و فرزندی داشته باشند که از جنس خودشان (یا درواقع مثل والدینشان) بوده و از یک توان درآمدی برخوردار باشند. ثروتمندان با ثروتمندان ازدواج میکنند و فقرا با فقرا.
تحت این طبقهبندی مردم از ازدواج رویگردان میشوند. عدم تأمین اقتصادی در مورد پسران موجب کاهش شدید نرخ یا شکست ازدواج در افراد کمتر تحصیلکرده شده است. هزینه واقعی درآمد اندک در سالهای اول و متعاقب آن شکست در ازدواج، در هیچ جدول درآمدی نشان داده نمیشود. در واقع سالها طول خواهد کشید تا به درک خسارت ناشی از آن برسیم. براساس تحقیقات تازهای که توسط دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیزو دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا صورت گرفته، نابرابری در ازدواج در یک نسل منجر به نابرابری اقتصادی در نسل بعدی میشود. فرزندان خانوارهای کمدرآمد یا زوجهایی که ازدواج رسمی نکردهاند، بیشتر در معرض پرورش در خانواده تکسرپرست بوده و عملا نابسامانی خانوادگی بیشتری را تجربه میکنند و در آینده فرزندان این افراد به نوبه خود، کمتر امکان ادامه تحصیل دانشگاهی خواهند داشت.
این مورد را از منظر نابرابری جغرافیایی نیز بررسی کنیم. در یک نمای بزرگتر، توان مالی جابهجایی در نقاط مختلف کشور را در نظر بگیریم. شهرهایی که خانوارهایی با درآمد متوسط، بیشترین ساکنان آن را تشکیل میدهند، شهرهایی هستند که پژوهشگران آنها را بهعنوان نقاط نامناسب برای کودکان فقیر برای راهیافتن به طبقه متوسط نشانهگذاری میکنند. درعینحال بهترین شهرهای آمریکا برای بررسی تحرک بیننسلی، شهرهای با متروهای گرانقیمت است. تفاوت بین خانههایی که افراد با مشاغل مختلف توان خرید آن را دارند در این کلانشهرها هر روز واضحتر میشود: بین سالهای ٢٠٠٠ تا ٢٠١٢ تعداد مشاغلی که خانه و محل کار در یک منطقه شهری باشند هفت درصد کاهش یافته است؛ چراکه محل اسکان فقرا و اقلیتها به مناطق حومه شهر انتقال یافته و از مراکز کاری بسیار دورتر شدهاند.
اقتصاددانان تا چندی بر این نظر بودهاند که «محله» جایی است که کودک آینده خود را در آن شکل میدهد. اما تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که این اثر بسیار فراتر و هشدارآمیزتر از «تأثیر محله» است. کودکانی که در «خانههای دولتی» رشد یافته و بزرگ میشوند، در آینده نیز از دستمزد کمتری برخوردارند و نسبت به همسالان خود که در خانه خود بزرگ شدهاند، کمتر امکانیافتن کار تماموقت خواهند داشت. براساس پژوهشها، درواقع تنها عدم سکونت در یک خانه دولتی، به افزایش ٤٥هزار دلاری درآمد آن کودک در تمام عمر منجر میشود.
در پایان به مسئله نابرابری و آموزش میپردازیم. از آنجا که آموزش بر بنیاد شرایط جاری صورت میگیرد، خانوادههای ثروتمند امکان پرداخت هزینه بیشتری دارند تا فرزندان خود را به مکانهایی که دارای سیستم و سطح آموزشی بالاتری هستند بفرستند. اما اثر مهلک نابرابری در امر آموزش بر دستاوردهای دانشآموزان و دانشجویان، بسیار عمیقتر نیز هست.
تحقیقات انجامشده توسط دیوید کارد، اقتصاددان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، نشان میدهد که حتی فشاری بر دانشآموزان فقیر درجهت پیشرفت تحصیلی از طرف مسئولان مدارس وارد نمیشود و آموزگاران کمتر از برنامه آموزشی سطح بالاتر و تحریک استعداد دانشآموزان استفاده میکنند. وی در مصاحبهای گفت: «اغلب کودکان در خانوارهای کمدرآمد یا اقلیتها، تکسرپرست هستند که او هم وقت بسیار اندکی برای فرزند داشته یا اصلا دانش لازم را برای حمایت از فرزند خود در دسترسی به برنامه درسی پرورش استعدادهای آنها ندارد، اما خانوادهای که پدر و مادر در آن حضور داشته و از درآمد بالا نیز برخوردار است، از توانایی پرداخت به مشاور آموزشی برای تدریس به فرزند و برآمدن از عهده امتحانات برخوردارند».
درمجموع کودکان فقیر فقط در محله فقیر یا بد بزرگ نمیشوند. عوامل بسیاری نیز بههمراه آن در این عرصه همراه میشود تا وی را به شرایط نامساعدتر آتی رهنمون شده و به نابرابری پیوند بزند.
اثر پیکتی به تأثیر ابعاد مختلف ثروت پرداخت. این ابعاد به مسائل روانشناختی و فرهنگ نیز گسترش یافت. زندگی کودکان فقیر اساسا با همسالان ثروتمند آنان دارای چنان تفاوتهایی است که نمیتواند تنها بر اثر «درآمد» یا «نرخ رشد پسانداز» به وجود آید. این تفاوتها از همان سالهای آغازین تولد بهواسطه ساختار خانواده کمبود انباشت تجربه، مطالعه کتاب یا حتی کلمات مورد استفاده آنان و سپس برخورد و انتظارات آموزگاران مدارس و اثر جدی جغرافیایی دسترسی به فرصتها شکل میگیرد.
مسئله دردناک این است که این شرایط همواره روی هم انباشته شده و از رهایی کودکان گرفتار در گرداب فقر و جابهجایی آنها به هنگام جوانی به طبقه متوسط جلوگیری میکند (و موجب ایجاد همین چرخه برای فرزندان آنها نیز میشود).
نکته مهم در منطق «نابرابری کل» نشاندهنده این امر است که مداخله در این چرخه نیز اثر تجمیعی دارد. بهطورمثال وقتی شخص تحصیلات دانشگاهی را به اتمام میرساند، شانس تکمیل تحصیلات دانشگاهی برای فرزندش سهبرابر میشود؛ بنابراین ارزش مدرک دانشگاهی در این مورد فراتر از اثر تحصیل دانشگاهی برای یک نفر است.
این «ارزش کلی» است که در اینجا حتی بیشتر از دو نفر است. بازتوزیع درآمد تنها نقطه آغاز پاسخ به نابرابری درآمد است. اما راهحل نهایی مشکل «مجموع ثروت» نیست. بازتوزیع درآمد بهتنهایی توان قطع روند این معضل را ندارد. بازتوزیع درآمد نمیتواند موجب ایجاد ساختمانهای مسکونی نزدیکتر به محل کار شود. بازتوزیع درآمد نمیتواند موجب احیای مشاغل در نقاطی که رو به نابودی رفته و از گردونه خارج شدهاند، شود و نمیتواند موجب تغییر دیدگاه آموزگاران و همسالان در مورد نبود استعداد درخشان در فقرا شود.
راهحل فراگیر، در گستردهترکردن میدان دید ما از «نابرابری کل» است؛ نابرابریهایی که تنها به دلیل جداول درآمد فعلی ایجاد نشدهاند؛ شرایط نامساعد و نامناسبی که آنچنان در فرهنگ ما رسوخ یافته که مردم حتی آن را نمیبینند و اثرات آن در درآمد نسلهای بعدی نمودار خواهد شد.
اندازهگیری فرهنگ بسیار مشکلتر از نقدینگی است. به همین دلیل است که باید در مورد آن بسیار عمیقتر مطالعه کرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
چرا فقیر بودن بسیار گران تمام میشود؟
چرا فقیر بودن بسیار گران تمام میشود اقتصاد > اقتصاد کلان - شرق نوشت محققان بر این باورند که فقر بسیار گران تمام میشود با این حال تنها در آغاز راه فهم مجموعه آثار مخرب مالی روانی و فرهنگی ناشی از فقر هستیم دو سال پیش در همین ماه کتاب وزین توماس پیکتی در مورد نا13 بازیکنی که نصف فصل در استقلال غایب بودند!/گرانترین های آبی+ جدول
13 بازیکنی که نصف فصل در استقلال غایب بودند گرانترین های آبی جدول بررسی عملکرد بازیکنان استقلال در لیگ پانزدهم نشان میدهد که 13 نفر از آنها به دلایل مختلف در نیمی از بازیهای تیمشان تا پایان هفته 23 حضور نداشتهاند کد خبر ۵۷۷۴۱۹ تاریخ انتشار ۱۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱ ۲۳ - 01رویترز: حذف ترامپ برای جمهوریخواهان گران تمام میشود
رویترز حذف ترامپ برای جمهوریخواهان گران تمام میشود نتایج یک نظرسنجی حاکی از آن است که در صورت محرومیت دونالد ترامپ از رقابتها بسیاری از جمهوریخواهان به انتخابات پشت خواهند کرد آفتاب تسنیم نوشت نظرسنجی مشترک رویترز و موسسه ایپسوس حاکی از آن است که درصورت عدم اجازه حزب جمهورشهادت امير براي دشمنانش گران تمام شد
شهادت امير براي دشمنانش گران تمام شد يك خانواده هشت نفره جنوب شهري تهران پنج پسر دارند كه بين اولي و آخرينشان 20 سال فاصله است حميد متولد سال 45 است و امير متولد 1365 تا امير به دنيا بيايد حميد به همراه برادر ديگرشان مجيد مدتهاست كه در جبهههاي دفاع مقدس حضور دارند نویسنرونمایی از دوگوشی بسیار گران هوآوی P9 و P9 Plus
رونمایی از دوگوشی بسیار گران هوآوی P9 و P9 Plus فناوری اطلاعات > سخت افزار - دوگوشی بسیار گران هوآوی پی 9 و پی 9 پلاس رونمایی شدند به گزارش خبرآنلاین کمپانی سازنده گوشیهای ارزان این بار پرچمداران 2016 خود را به قیمتهای گزاف راهی بازار کردوطن فروشی سیسی برای مصر گران تمام می شود
وطن فروشی سیسی برای مصر گران تمام می شود عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به الحاق جزایر مصری به عربستان گفت حکومت مصر به دلیل مشکلات مالی و فقدان پشتوانه مردمی داخلی برای حل مشکلات قاهره جزایر استراتژیک خود را در قبال کمک مالی به ریاض واگذار کرد که بصنعتگران معنای سخنان رئیسجمهور درباره نبودن برجام و فروش یک بشکه نفت را میفهمند
عضو هیئت مدیره خانه صنعت معدن و تجارت جوانان صنعتگران معنای سخنان رئیسجمهور درباره نبودن برجام و فروش یک بشکه نفت را میفهمند صنعتگران و تولیدکنندگان معنای این جمله رئیس جمهور را عمیقاً درک میکنند که اگر برجام صورت نمیگرفت اکنون ما نمیتوانستیم یک بشکه نفت بفروشیم این یک واسال ۹۴ با گرانی مرغ و میوه تمام شد
سال ۹۴ با گرانی مرغ و میوه تمام شدتاریخ انتشار سه شنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۴۷ گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمتی مواد خوراکی در تهران نشان میدهد که در هفته پایانی سال ۹۴ قیمت مرغ و میوه با افزایش همراه بوده است به گزارش تسنیم بانک مرکزی گزارش متوسط قیمت خردهفروشجدول انواع طلا، سکه و دلار/ سکه تمام بهار آزادی 5 هزار تومان گران شد/دلار 3482 تومانی
جدول انواع طلا سکه و دلار سکه تمام بهار آزادی 5 هزار تومان گران شد دلار 3482 تومانی اقتصاد > اقتصاد کلان - در معاملات ۱۷ فروردین با افزایش رو به رو شد آخرین خبرها از بازار حکایت از کاهش 5000 تومانی قیمت سکه و 13 تومانی نرخ دلار دارد به گزارش خبرگزاری خبرآنلجنون جنگ سعودی ها برای ریاض گران تمام میشود
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی ضمن تقبیح اقدامات جنگ طلبانه عربستان گفت سعودی ها گمان می کنند با جنگ های نیابتی می توانند حیات خود را تضمین کنند اما جنون شاهزاده های تکفیری برای ریاض گران تمام خواهد شد منصور حقیقت گفت شاهزاده های تکفیری عربستان که به دلیل ضعف قدرت و فقدان شرافت اس-
گوناگون
پربازدیدترینها