واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اگر نشد تقصير خود شماست
در ماههاي پاياني سال گذشته در شبكههاي اجتماعي شاهد دست به دست شدن پيامهايي بوديم كه همگي محتوايي با اين مضمون داشتند:«بياييد در سال جديد هنگام ديد و بازديدهاي عيد سؤالاتي را از يكديگر نپرسيم...
نویسنده : مريم ترابي
در ماههاي پاياني سال گذشته در شبكههاي اجتماعي شاهد دست به دست شدن پيامهايي بوديم كه همگي محتوايي با اين مضمون داشتند:«بياييد در سال جديد هنگام ديد و بازديدهاي عيد سؤالاتي را از يكديگر نپرسيم. مثلاً: كلاس چندمي؟ كي درست تموم ميشه؟ كي ميري سربازي؟ كي زن ميگيري؟ پس كي ميخوايد بچهدار بشيد، ديگه دير شده؟!» شايد هريك از ما هر روز از اين دست پيامها را چندين بار با نگارشهاي مختلف دريافت كردهايم. بعضاً لابهلاي اين پيامها توصيههاي نوروزي هم دست به دست ميشد كه ما را به انجام ندادن آنها تشويق ميكرد:«چقدر چاق شدي، هيكلت به هم ريخته، حيف اون هيكلت، چيكار كردي با خودت و از اين قبيل!» كه همگي اين توصيهها و گوشزد كردنها بر يك اصل اخلاقي مهم پافشاري ميكردند و آن هم «در كار ديگران فضولي نكنيد.» عيدديدني خود را انجام دهيد و از لحظات با هم بودن كمال استفاده را ببريد. حالا عيد و ديد و بازديدهاي آن تمام شده و اين سؤال مطرح است كه اين پيامها و اين گوشزد كردنها چقدر در افراد جامعه تأثيرگذار بوده است؟ چند درصد از افراد سعي كردهاند در زمان عيد ديدني از اين دست سؤالات از كسي نپرسند؟ چند درصد سعي كردهاند فقط به جنبههاي مثبت ديد و بازديد فكر كنند و لحظات بدون دلخوري را براي خود رقم بزنند. مسلماً از اين جنبه ماجرا، نميتوان آمار و ارقام صحيحي بهدست آورد ولي با يك نگاه به رفتار خود در اين ايام حداقل ميتوانيم خود را ارزيابي كرده و به خود نمره مثبت يا منفي در اين مورد بهخصوص بدهيم.
***
از تجربهها درس بگيريم
در روزهاي پاياني سال همه در تكاپوي خريد اثاث جديد و تغيير دكوراسيون و سوروسات عيد و چيدمان سفره هفت سين به بهترين شكل ممكن هستند. به نوعي ماراتن چشم و همچشمي به راه ميافتد. پستههاي آجيل هم نقش پررنگي در اين ماراتن بازي ميكنند. به محض شليك توپ تحويل سال، عكس سفرههاي هفت سين است كه همراه با تبريكات عيدانه روانه دنياي مجازي ميشود و تعريف و تمجيدهاي مجازي است كه پاي اين عكسها نوشته ميشود. دنياي مجازي و روابط جاري در شبكههاي اجتماعي به اين رقابت هيجان بيشتري دادهاند.
همه به نوعي درگير تجملات مرسوم در اين ايام هستند. گويا جايزه اين مسابقه مدال طلاست كه همه گوي سبقت را از ديگري ميربايند و همگي غافل از اين هستند كه تنها نكته مهم اين ديد و بازديدها همان به جا آوردن صله ارحام است و هرچه مراسم اين ايام را سادهتر برگزار كنند صفا و صميميت بيشتري در بين يكديگر خواهند داشت. متأسفانه هر سال شاهد افزايش تنوع تجملات اين ايام هستيم و با توجه به رشد نرخ تجملگرايي در جامعه، شاهد شكاف هرچه بيشتر فاصلهها و طبقات اجتماعي هستيم. حسادت و چشم و همچشمي به بزرگترين آفت مراسم زيباي عيد نوروز تبديل شده است. مراسمي كه در گذشته به سادهترين شكل ممكن برگزار ميشد و همين سادگي بهترين دليل صميميت بين افراد در گذشته است. وقتي نگرش و نگاه افراد امروزي تكبعدي باشد نتيجهاي بهتر از اين در جامعه نميتوان انتظار داشت. كاش نگاههاي تك بعدي را تغيير داده و سعي در نگرش مثبت به دنيا و جامعه پيرامون خود داشته باشيم. حالا عيد تمام شده و شما علاوه بر سنگيني روحتان كه ناشي از چشم و همچشميها و حسادتها بوده كلي بدهي بالا آوردهايد. بياييد براي سال پيشرو از تجربه سال گذشته درس بگيريم.
سال جديد با انرژي مثبت
تحويل سال كهنه به سال جديد و نو شدن فقط در ظاهر زندگي نيست بلكه اين تحولات بايد در تمام جوانب زندگي اتفاق بيفتد. آيا ميدانيد تمام اتفاقات مثبت يا منفي كه براي شما رخ ميدهد نشأت گرفته از افكار شماست. تا به حال به اين موضوع فكر كردهايد كه اين خود شما هستيد كه با رفتار، بيان نظرات و ديدگاههاي خود تنبيهات و تشويقهاي خود را مشخص ميكنيد. در واقع با تفكرات و رفتار مثبت تمام انرژيهاي مثبت محيط پيرامون خود را دريافت ميكنيد و بر عكس آن، اگر تفكرات و رفتار منفي داشته باشيد تمام انرژيهاي منفي محيط خود را جذب ميكنيد، پس همه چيز به خود شما بستگي دارد.
با تحويل سال نو چه خوب است كه حال روح، نگاه و نگرش خود را نيز متحول كنيد. تصميم بگيريد نگاه خود را نسبت به افراد و مسائل پيرامون خود مثبت كنيد. تغيير نگرش شايد كار بسيار سختي به نظر بيايد ولي كافي است شما فقط بخواهيد تا اين اتفاق مهم در درون شما بيفتد.
اولين قدم شاد بودن و ديگران را شاد كردن است. وقتي صبح از خانه بيرون ميآييد لبخند به لب داشته باشيد و با گفتن امروز چه روز خوبي است، روز خود را آغاز كنيد. وقتي ميشود با كوچكترين كلمات لبخند رضايت را بر لبان يكديگر بنشانيد، چه دليلي دارد با نكات خيلي كوچك و بياهميت يكديگر را آزار دهيد. مثل «امروز چقدر زيبا شدي»، «اين عينك چقدر بهت مياد»، «چقدر خوب كه امروز ديدمت» با دادن انرژي مثبت به ديگران شما خود نيز شاد و پرانرژي ميشويد و اين همان رمز شاد زيستن است.
قدم دوم به تفكرات ديگران احترام بگذاريد. با احترام گذاشتن به نظرات ديگران در واقع به خود احترام گذاشتهايد. قرار نيست همه شبيه شما فكر كنند و شبيه شما صحبت كنند. بنابراين با پذيرش اين نكته كه همه شبيه هم نيستند و هركسي نظرات مخصوص خود را دارد راحتتر ميتوانيد با افراد زندگي خود ارتباط برقرار كرده و تعاملات بهتري داشته باشيد. با تغيير نگرش و نگاه خود، دنياي اطرافتان را نيز تغيير دهيد. افكارمثبت، افكاري سازنده و انرژيبخش هستند كه بر اثر تلقين، تكرار و تمرين به ذهن راه مييابند و باعث ميشوند ذهن و فكر مثبت شود. در اين صورت كنترل فكر در اختيار شماست. نحوه صحبت كردن افراد بيانگر نحوه تفكر آنهاست. مثبت بينديشيد و مثبت بگوييد تا انرژي مثبت خود را به ديگران منتقل كنيد.
حتماً شما هم با افرادي برخورد داشتهايد كه پر از انرژي هستند حتي افراد سن بالا. اين افراد يك اصل مهم را شعار زندگي خود قرار ميدهند. آنها ميگويند: «هر كاري كه براي ما لذتبخش باشد آن را به شكل آسانتر و كمزحمتتر انجام ميدهيم و در عين حال خوشحالي و خوشبختي را در حاشيه اعمالمان حس ميكنيم.» پس وقتي به عملكرد خود در زندگي دقيق شويد خواهيد ديد اگر كاري انجام نشده اين خود شما هستيد كه آن را انجام ندادهايد. اگر سوءتفاهمي ايجاد شده خود شما بهآن باور دامن زدهايد، اگر در رنج و فشار عاطفي قرار داريد شما آن را برگزيدهايد. اگر تمامي آنچه را كه آرزو داريد انجام نميشود اين خود هستيد كه تن به تغيير نميدهيد پس نبايد از عدم خوشبختي خود شاكي باشيد. تا خودتان نخواهيد هيچكس نميتواند نگاه و نگرش شما را تغيير دهد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]