واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: محمدعلی ربانی گفت: شواهد نشان می دهد رونقی که رئیس جمهور 2 سال پیش وعده آن را داده، هنوز محقق نشده و حتی برجام نیز تاثیری بر خروج کشور از رکود نگذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری تراز ، محمدعلی ربانی درباره وضعیت بازار مسکن در آخرین روزهای سال 94 به خبرنگار تراز گفت: متاسفانه ما حتی در آخرین روزهای سال 94 نیز شاهد هیچ تکاپو و رونقی در بازار مسکن و خرید و فروش آن نبودیم.وی افزود: تمام این شواهد نشان می دهد رونقی که رئیس جمهور 2 سال پیش وعده آن را داده، هنوز محقق نشده و حتی برجام نیز تاثیری بر خروج کشور از رکود نگذاشته است.عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران اظهار داشت: آنچه امروز توجه همه کارشناسان اقتصادی را به خود جلب کرده، این است که پول مردم از شبکه بانکی و سپرده گذاری در بانک ها بیرون آمده و وارد تولید شود.وی گفت: باید کاری کنیم تا رغبت مردم از سمت سپرده گذاری در بانک ها به سمت تولید و ایجاد اشتغال حرکت کند.
ربانی در ادامه درباره عوامل و مشوق های تولید و سرمایه گذاری در تولید تصریح کرد: باید عوامل مشوق برای سرمایه گذاری در امور تولیدی به خصوص مسکن افزایش یافته و با ایجاد تسهیلاتی مردم سپرده های خود را به سمت تولید سوق دهند.وی درباره نشانه های خروج مسکن از رکود در سال 95 اظهار داشت: در 3 ماهه اول سال 95 امیدی به رونق وجود نداشته وجود نداشته و اتفاقی در این زمینه نخواهد افتاد. ربانی ادامه داد: در 3 ماهه دوم نیز در موضوع رهن و اجاره تحول و حرکتی ایجاد خواهد شد که به نظر می رسد با ایجاد این تحرک نرخ رهن و اجاره برخلاف سال گذشته که حدود 10 تا 15 درصد بود امسال چیزی حدود 22 تا 23 درصد افزایش یابد.
وی در مورد رونق در خرید و فروش مسکن در سال 95 خاطرنشان کرد: در موضوع خرید و فروش عوامل دیگری وجود دارد که یکی از این عوامل میزان پول های آزادشده ما از طریق اجرای برجام است.این کارشناس بازار مسکن در توضیح این موضوع افزود: امروز نه تنها مسکن با رکود در ساخت و ساز مواجه است بلکه تمام فعالیت های عمرانی کشور مانند راه و جاده سازی نیز متوقف شده است. چرا که در صورت وجود فعالیت های عمرانی پول در جامعه و اقتصاد ایران گردش داشته و موجب رونق اقتصادی می شود.
ربانی درباره خطرات رکود چند ساله مسکن در بخش ساخت و ساز و انباشت تقاضای مسکن در سال های آینده گفت: متاسفانه در طول سال های گذشته به دلیل افزایش انباشت تقاضا در آینده یک سونامی فنرگونه ایجاد شده و با رها شدن این فنر یک اتفاق انفجاری رخ می دهد که بسیار خطرناک است.وی با انتقاد از عملکرد دولت یازدهم در بخش مسکن گفت: اگر در سال های 92 تا 94 دولت به فکر تکمیل مسکن مهر بود حداقل می توانست تا حدودی جلوی این انفجار را گرفته یا شدت آن را کاهش دهد.
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران در خاتمه به دولت یازدهم توصیه کرد: دولت اگر کاری برای مسکن انجام نمی دهد حداقل تکلیف مسکن مهر را مشخص کند تا این واحدها از بلاتکلیفی در بیایند.
زمانبندی انتشار: 24 فروردين 1395 - 14:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]