واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چطور با دستگاه پوز در مغازه ها خرید کنیم؟/ هشدارهای پلیسی برای جلوگیری از سرقت از حساب مشتریان جامعه > مشکلات مردم - استفاده از دستگاه پوز برای هر خریداری در مغازه ها، آداب و اصولی دارد که در صورت عدم رعایت آن، ممکن است مشکلاتی مانند خالی شدن حساب بانکی افراد به وجود بیاید.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امروزه استفاده از دستگاه پوز در بسیاری از صنوف، اجباری شده است و تصور اینکه تمامی خریدهای بزرگ و کوچک مردم با استفاده از وجه نقد صورت گیرد، ناممکن است. مانند هر فناوری دیگری، استفاده از دستگاه پوز همراه با مشکلاتی است که برخی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم، به آن اشاره کرده اند.
یکی از مخاطبان که خود را باربد نامیده، در این باره نوشته: با سلام قانونا" دستگاه های پوز بانکی در مغازه ها باید در دسترس مشتری باشد چه سازمانی یا اداره ای مسئول کنترل در دسترس مشتری بودن دستگاه های پوز بانکی درمغازه ها است تا مشتری مجبور به اعلام عمومی رمز کارت خود نباشد؟
در همین رابطه سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ناجا به شهروندان هشدار داد: هنگام استفاده از دستگاههای کارت خوان مراقب اسکیمرها باشید.
سرگرد کیانی سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در اینباره گفته است: دستگاههای کارت خوان یا به اصطلاح دستگاه های POS از مهمترین ابزارهای اقتصادی در بازار تجارت امروزی بوده و بسیاری از مبادلات پولی از طریق این دستگاه به ظاهر کوچک انجام می شود.
او با اشاره به اینکه روزانه میلیونها نفر در سراسر جهان علاوه بر پرداخت مبلغ کالای خریداری شده، پرداخت قبوض، شارژ سیم کارت، اعلام موجودی، دریافت صورتحساب، امکان انصراف از خرید و گزارش روزانه و... را از طریق دستگاه های کارتخوان انجام می دهند گفت: این امر ضمن سهولت در خرید وفروش ،موجب رضایت فروشندگان و خریداران شده است.
سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا با اشاره به اینکه این دستگاه مفید نیز از سوءاستفاده مجرمان سایبری در امان نبوده و روز به روز شگردهای جدید مجرمانه در جهت برداشت های غیر مجاز از حساب های بانکی کاربران با کمک همین کارت خوانهای ساده یا وسایل نصب شده بر روی آن صورت می گیرد گفت: این نگرانی نزد مشتریان و استفاده کنندگان از این دستگاه همواره وجود دارد، که مبادا در هنگام استفاده از کارت خوان ها در دام مجرمان سایبری گرفتار شوند.
این مقام مسئول گفت:طبق آمارهای اعلام شده توسط پلیس فتا حدود 70 درصد از جرایم صورت گرفته به علت سهل انگاری و اعتماد بی جا هموطنان صورت گرفته است.
سرگرد کیانی مهمترین نکته در سرقت از حسابهای بانکی را عدم دقت و رعایت موارد ساده ایمنی دانست وگفت: مجرمان با سوءاستفاده از غفلت مشتریان و با مهندسی اجتماعی به سادگی اطلاعات حساب بانکی را به سرقت می برند.
سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: یکی از نکاتی که متاسفانه هموطنان رعایت نمی کنند، حفظ محرمانگی رمز های عبور می باشد که به سادگی در اماکن عمومی آن هم با صدای بلند به فروشنده اعلام می نمایند واین در حالی است که فرد مجرم در فرصتی مناسب کارت بانکی را به سرقت برده و رمز عبور را هم که خود مشتری به او داده است. سرگرد کیانی توضیح داد: در یکی از شگردهای مورد استفاده توسط مجرمین که کمی فنی و پیچیده است، نصب قطعات سخت افزاری اسکیمر بر روی دستگاه های کارت خوان می باشد. هدف از نصب این ابزار، تهیه یک نسخه کپی از اطلاعات کارت بانکی قربانیان است.
سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ناجا توضیح داد: یکی از مشکلات موجود در این زمینه این است که دستگاههای POS(کارتخوان) در اختیار فروشندگان است و آنها، کارت خریدار را تحویل گرفته و مبلغ کالای خریداری شده را کسر میکنند و اینجاست که امنیت اطلاعات کارت خریدار به خطر میافتد و زمینه کلاهبرداری و برداشت غیر مجاز فراهم میشود.
او به هموطنان عزیز توصیه کرد: حتماً عملیات خرید را خودتان انجام داده و sms بانک خود را فعال تا با مشاهده اولین برداشت توسط دیگران مطلع و وجود هرگونه مورد مشکوک را به مسئولین مربوطه گزارش کنند.
45231
کلید واژه ها: مشکلات خوانندگان - سرقت - پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) -
سه شنبه 24 فروردین 1395 - 13:44:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]