واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزير ارشاد شكايتهاي دولت از رسانهها را انكار كرد!
وزير ارشاد در جمع فارغالتحصيلان دانشكده خبر با اعلام اينكه در دولت يازدهم شاهد فضاي باز در حوزه آزادي بيان و مطبوعات هستيم مدعي شد كه دولت يازدهم هيچ شكايتي از هيچ رسانهاي انجام نداده است!
نویسنده : هادي عسگري
وزير ارشاد در جمع فارغالتحصيلان دانشكده خبر با اعلام اينكه در دولت يازدهم شاهد فضاي باز در حوزه آزادي بيان و مطبوعات هستيم مدعي شد كه دولت يازدهم هيچ شكايتي از هيچ رسانهاي انجام نداده است! جنتي اين ادعا را در حالي مطرح ميكند كه هنوز شكايت دولت از روزنامه وطن امروز، سايت رجانيوز، هفتهنامه 9 دي، سايت دولت بهار و نشريه يالثارات در طول فعاليت دو ساله دولت يازدهم تنها بخشي از رفتار مجموعه دولت در قبال رسانههاي منتقد بوده است. شكايتهايي كه به لغو مجوز يالثارات منجر شد و منتقدان دولت در رسانهها را تحت فشار قرار داد.
در فرهنگ عامه سنتي غلط ريشه دوانده و آن دروغي است كه مردم در روز سيزدهم فروردين به يكديگر ميگويند. البته اين دروغگويي بيشتر جنبه مزاح و شوخي داشته و سرانجام با مشخص شدن دروغ لحظاتي شاد به وجود ميآيد. مانند دروغي كه درباره ازدواج اتباع خارجي با دختران روس منتشر شد و عدهاي را به سفارت روسيه كشاند و در آخر مشخص شد نه از ازدواج خبري است و نه از وعده 15 هزار دلار و اقامت روسيه. اما شخصي در جايگاه وزير ارشاد نيز ميتواند از اين شوخيها بكند؟
اينكه دولت از هيچ رسانهاي شكايت نكرده است را ميتوانيم به پاي شوخيهاي اول سالي بگذاريم و با يك لبخند ساده از كنار آن بگذريم يا اينكه با نگراني جویاي حال وزير ارشاد باشيم كه در اثر فشار كاري دچار كسالت شده و حافظهاش مختل شده باشد؟!
يكي از معاونتهاي مهم وزارت ارشاد، معاونت مطبوعاتي است كه به خوبي در جريان اوضاع رسانههاست و ميتواند ليست شكايتهاي دولت از رسانهها را تهيه کند و در اختيار وزير ارشاد قرار دهد.
فضاي باز سياسي و آزادي مطبوعات در دولت يازدهم را چگونه ميتوانیم با شكايتهاي متعدد مجموعه دولت از رسانهها جمع ببنديم؟
جالب اينجاست كه همه رسانههايي كه دولت عليه آنها شكايت كرده و كار مديران مسئول آنها به دادگاه فرهنگ و رسانه كشيده شده است، جزو رسانههاي منتقد دولت هستند. گويا وزير ارشاد فراموش كرده كه بسياري از رسانهها در اعتراض به فضاي بستهاي كه دولت در فضاي رسانهاي ايجاد كرده است، حضور در نمايشگاه مطبوعات را تحريم كردند.
در شهريور ماه سال گذشته اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهور از هفتهنامه 9 دي و سايت رجانيوز شكايت كرد. در دي ماه نيز با شكايت رسمي دولت از هفتهنامه يالثارات الحسين، به اتهام توهين به رئيسجمهور و معاون وي، پرونده اين هفتهنامه به دادگاه فرهنگ و رسانه منتقل شد و در نهايت انتشار يالثارات متوقف و پروانه انتشار آن لغو شد. در بهمن ماه نيز دولت به خاطر تيتر روزنامه وطن امروز در انتقاد از توافق هستهاي، از اين روزنامه شكايت كرد و مدير مسئول اين روزنامه به دادگاه فراخوانده شد. در همين بهمن ماه بود كه دولت شكايت ديگري عليه رسانهها مطرح كرد و اين بار سايت دولت بهار نزديك به محمود احمدي نژاد با شكايت دولت روبهرو شد.
اين شكايتها را ميتوان در كنار انتقادهاي تند مجموعه دولت از برنامههاي انتقادي صداوسيما گذاشت كه حتي كوچكترين انتقادي را نيز برنتافته و به طور علني خواستار تعطيلي برنامههايي شدهاند كه جنبه انتقادي بيشتري داشتهاند.
برخلاف آنچه وزير ارشاد در جمع فارغالتحصيلان دانشكده خبر مدعي شده است، در طول حدود دو سال فعاليت دولت يازدهم برخوردهاي قهرآميز دولت با رسانهها و ايجاد ارعاب در ميان رسانههاي منتقد سابقهدار بوده و در طول يك سال گذشته به اوج خود رسيده است. احتمالاً بايد منتظر باشيم تا علي جنتي با لبخندي كه معمولاً بر لب دارد اين جمله را كه دولت هيچ گاه از رسانهها شكايت نكرده است، تكذيب كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]