واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: داوران بخش «جلوهگاه شرق» معرفی شدند/ گلاب آدینه در جمع داوران جشنواره جهانی فیلم فجر
گلاب آدینه به همراه 4 سینماگر خارجی آثار نمایش داده شده در بخش «جلوهگاه شرق» جشنواره جهانی فیلم فجر را داوری میکنند.
به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری، گلاب آدینه، صحرا کریمی، جاوید جعفری، ماریا ترسا کاوینا و اسماعیل فروخی 5 داور بخش «جلوهگاه شرق» سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر هستند.
گلاب آدینه
گلاب آدینه متولد سال 1332 در تهران است. او فارغالتحصیل رشته اقتصاد است و بازیگری را از سال 1354 و در گروه تئاتر «پیاده» آغاز کرد. آدینه در دهه 60 با بازی در مجموعه «سلطان و شبان» حضور در تلویزیون را تجربه کرد و البته با وجود پرکارتر شدن در سینما، رابطه اش را با تئاتر قطع نکرد. آدینه در بیش از 20 فیلم سینمایی مقابل دوربین رفته و برای بازی در فیلم «روسری آبی» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از سیزدهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرده است. آدینه برای بازی در فیلمهای سینمایی «من دیگو مارادونا هستم»، «مهمان مامان»، «وقتی همه خواب بودند»، «فصل پنجم» و «بانوی اردیبهشت» نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر بوده است. گلاب آدینه در کنار حرفه اصلیاش، بازیگردانی و تدریس بازیگری را هم تجربه کرده است.
صحرا کریمی
صحرا کریمی در سال 1984 در کابل به دنیا آمد و در تهران بزرگ شد. او در 17 سالگی به جمهوری اسلواکی مهاجرت کرد و تا سن 28 سالگی در آنجا زندگی کرد. کریمی سال 2012 به کابل بازگشت.
کریمی مدرک دکترای سینما را (کارگردانی و فیلمنامهنویسی سینمای داستانی) از دانشکده سینما و تلویزیون آکادمی موسیقی و هنرهای نمایشی، در براتیسلاوای اسلواکی گرفته است. او اولین و تنها زن افغان دارای مدرک دکترا در رشته سینما است. علاوه بر این او تنها فیلمساز افغانی است که در آکادمی فیلم و تلویزیون اسلواکی فعالیت مستمر دارد. کریمی حدود 30 فیلم کوتاه و مستند در کارنامهاش دارد که در طول سالهای تحصیل 2012- 2002 کارگردانی کرده است.
صحرا کریمی جوایز سینمایی بینالمللی متعددی هم طی این سالها از جشنوارههای مختلف مثل جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه و مستند بیلبائو، جشنواره فیلم وان وورد، جشنواره فیلم سول لونا، جشنواره فیلم مستند موروداس، اسلواک فیلم اند تیوی اواردز، جشنواره فیلم دیدور، تاجیکستان و بسیاری جشنوارههای مهم دیگر در دنیا دریافت کرده است.
فیلم «زن افغان پشت فرمان» ساخته کریمی در حدود 25 جایزه مهم از جشنوارههای سراسر دنیا را از آن خود کرد و فیلم «نسیم آرام» جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی را از آکادمی فیلم و تلویزیون اسلواکی گرفته است. او در حال حاضر مشغول کار بر روی پروژهای است به نام «پیانیستی از کابل».
جاوید جعفری
جاوید جعفری در سال 1962 در بمبئی زاده شد. او بازیگر، تهیهکننده، کارگردان، گوینده، مدیر تشریفات، صداپیشه، خواننده و ترانهسرای هندی و شیعه است. او بیش از 30 سال در صنعت سرگرمی بوده شخصیت برجستهای بوده، بهویژه به خاطر طنزپردازیهای ویژهاش.
او بیش از 2000 ساعت در تلویزیون کار کرده و بیش از 200 برنامه هندی و بینالمللی زنده اجرا کرده است. از بین برنامههای تلویزیونی او میتوان به این عناوین اشاره کرد: تله هاوسی، جی.بی.سی. (شرکت رادیو و تلویزیون جواد)، چیتراهار، تراک دینادهین و چاک دوم دوم. در فیلم «بچههای بمبئی» به کارگردانی کیزاد گوستاد، در صحنه ترانه «بمبئی» همکاری تاثیرگذاری داشته: جعفری این ترانه را نوشته و حرکات موزون آن را طراحی کرده است. محبوبیت این ترانه به اندازهای در هند بالا رفت که به مدت شش هفته در صدر جدولها قرار داشت.
در زمینه صداپیشگی، دوبله دن کارنج، گوفی و میکی موس را به زبان هندی انجام داده است. او فیلمنامه نسخه هندی «شگفت انگیزان» پیکسار و «کتاب جنگل 2» را هم نوشته است. همچنین، صداپیشگی شخصیت چارلی آن را در انیمیشن «رومئوی خیابانی» به کارگردانی جوگال هانسراج به عهده داشته است.
اسماعیل فروخی
اسماعیل فروخی، نویسنده و کارگردان در سال 1969 در قنیطره (مراکش) متولد شد. او اولین فیلم کوتاه داستانی خود را به نام «اکسپوز» در سال 1993 ساخت و به همراه فیلم نخست خود راهی جشنوارههای جهانی از جمله کن و کلرمون فران شد که نتیجه این حضورها دریافت جایزه بهترین فیلم کوتاه از کن و جایزه ویژه هیئت داوران از جشنواره کلرمون فران بود. او فیلم سینمایی «ناشناس» را با بازی کاترین دونو و میکی مانولوویچ در سال 1996 مقابل دوربین برد و دو سال بعد در 1998 اولین فیلم تلویزیونیاش را ، به نام «بن کوچک»، ساخت.
فروخی در سال 2004 مهمترین فیلم کارنامهش را ساخت؛ «سفر بزرگ» در بسیاری از جشنوارههای معتبر دنیا از جمله ونیز، نامور، مار دل پلاتا، بفتا، فجر، تورنتو و ... به نمایش درآمد. دستاورد سفرهای متعدد فیلم «سفر بزرگ» به گوشه و کنار دنیا، جوایز مهمی برای فروخی بود. در سال 2007 او یک بار دیگر به سراغ فیلمسازی کوتاه رفت و حاصل آن فیلمی شد به نام «یک جفت کفش». بعدها در سال 2011 دومین فیلم سینمایی بلندش، «مرد آزاد» را ساخت و یک بار دیگر همراه با فیلمش به جشنوارههایی همچون کن، تورنتو، ابوظبی، فجر، سانتا باربارا و ... سفر کرد و با جوایز متعددی بازگشت. او در حال حاضر مشغول ساختن سومین فیلم بلندش «میکا» است.
ماریا ترسا کاوینا
ماریا ترسا کاوینا، متولد، 1958 در مونزا، برنامهریز جشنوارههای سینمایی و متخصص ارزیابی و بازنویسی فیلمنامه است. او فعالیت خود را به عنوان برنامهریز جشنوارهها در سال 1989 با جشنواره فیلم ونیز آغاز کرد و تا سال 1997 هم در آنجا مشغول به کار بود.
در سال 1998 به جشنواره فیلم لوکارنو رفت و از سال 2001 تا 2005 ریاست اداره این جشنواره را به صورت مشترک بر عهده داشت. به خاطر علاقه زیادی که به حمایت از تهیهکنندگان و فیلمسازان و همینطور هنر معاصر دارد، موسسهای به نام In Progress را راهاندازی کرد و برنامه ویژه را هم به صورت مشترک با دیگر همکارانش به راه انداخت تحت عنوان Open Doors که حامی تمامی سینماگران در سراسر جهان است.
در سال 2006 او به جشنواره فیلم رم پیواست و تا سال 2008 مدیریت هنری جشنواره را به عهده داشت. در رم او موسسه بینالمللی دیگری را تاسیس کرد به نام New Cinema Network که برنامههای آموزشی و حمایتی برای کارگردانانی ارائه میکند که در حال ساخت دومین فیلمشان هستند. از سال 2009 تا 2012 مدیر هنری فیپا، اولین جشنواره برنامههای تلویزیونی و مستند هم بوده است. او از سال 2009 تا 2014 برنامهریزی جشنواره فیلم ابوظبی را بر عهده گرفت و در همین دوران SANAD را تاسیس کرد، یک صندوق حمایتی برای فیلمسازان عرب و فیلمهایی مرتبط با میراث و فرهنگ عرب. او در کنار فعالیتهای جشنوارهای بیش از هر چیز این روزها مشغول کار در موسسات و صندوقهای حمایتی از جمله SANAD، AFAC، HAF و در ارتباط مستقیم با فیلمسازان و تهیهکنندگان جوان است.
سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با دبیری رضا میرکریمی از اول تا ششم اردیبهشتماه امسال در پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود.
۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]