تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852681201




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هجوم زنان به بازار كار آسيب يا فرصت!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هجوم زنان به بازار كار آسيب يا فرصت!
آمارها نشان مي‌دهد در كنكور سال گذشته ۶۲ درصد دختر و ۳۸درصد پسر، داوطلب ورود به دانشگاه‌هاي سراسري بوده‌اند...
نویسنده : محمدرضا هاديلو 
آمارها نشان مي‌دهد در كنكور سال گذشته ۶۲ درصد دختر و ۳۸درصد پسر، داوطلب ورود به دانشگاه‌هاي سراسري بوده‌اند كه در نهايت از كل اين داوطلبان، دختران با ۶۴ درصد پذيرش و پسران با ۳۷ درصد توانسته‌اند به مراكز علمي و آموزشي راه پيدا كنند. تعداد داوطلبان كنكور در حالي افزايش مي‌يابد كه رشد ثبت نام و پذيرش دانشجويان دختر در سيستم آموزش عالي هر روز بيشتر شده و به مسئله‌اي جدي براي كارشناسان تبديل شده است.  اهميت اين موضوع وقتي دو‌چندان مي‌شود كه بدانيم نتايج طرح آمارگيري نيروي كار در سال ۹۴ نشان مي‌دهد كه بيش از ۴۰ درصد زنان جوان در كشور بيكارند.
در حالي كه بر پايه آمار منتشر شده از سوي مركز آمار ايران نرخ بيكاري جمعيت فعال كشور ۱۱ درصد برآورد شده است، اين رقم براي مردان حدود ۹ درصد و براي زنان 19/4 ‌درصد است كه گوياي اختلاف بيش از دو برابري بيكاري در زنان كشور نسبت به مردان است. اين آمار به آن معناست كه شانس زنان جوياي كار در مقايسه با مردان براي رسيدن به شغل كمتر از نصف است. بر همين اساس نرخ مشاركت اقتصادي زنان در كشور تنها ۱۳‌درصد است و اين رقم براي مردان بيش از ۶۳‌درصد تخمين زده شده است.
با اين اوصاف باز هم دختران سعي دارند به هر نحو ممكن وارد دانشگاه‌ها شوند و چند سالي از عمر خود را براي كسب يك مدرك صرف كنند.
اما گزارش‌ها نشان مي‌دهند اكثر دختران، ورود به دانشگاه را بهترين دروازه براي حضور در بازار كار مي‌دانند زيرا با توجه به تناسب دختران بيكار در برابر پسران، مي‌توان متوجه شد در حالت مساوي، اين مردان هستند كه كارها را به نفع خود تصاحب مي‌كنند. پس داشتن يك مدرك، آن هم از نوع تخصصي‌تر، شايد بتواند به عنوان اهرم و قدرتي در دست دخترها باشد.
با اين حال گروهي از كارشناسان با انتقاد از غلبه تعداد دانشجويان دختر بر پسر در مراكز آموزش عالي خواستار اجراي طرح آمايش جنسيتي دانشجويان هستند. آنها معتقدند براي جلوگيري از آسيب‌هاي غلبه جمعيت دانشجويي كشور توسط دختران بايد فرصت‌هاي برابر براي دختران و پسران براي تحصيل در مقطع كارشناسي ايجاد شود زيرا حضور 67 درصدي خانم‌ها در مقطع كارشناسي دانشگاه‌ها از اين جهت مشكل‌زا ديده مي‌شود كه در عرضه نيروي كارشناسي در كشور، نيروي كارشناسي خانم‌ها بر نيروي كارشناسي آقايان غلبه پيدا مي‌كند كه اين مشكلاتي را در عرصه فرهنگ جامعه ايراني دارد چراكه در جامعه ايراني معمولاً مرد، مسئول تأمين معاش خانواده است. البته در همين راستا، افزايش سن ازدواج در جامعه نيز آسيب ديگري از بيشتر بودن نسبت دختران در تركيب جنسيتي دانشگاه‌ها به شمار مي‌آيد. چون دختري كه مدرك ليسانس اخذ مي‌كند ديگر تمامي پسراني را كه تحصيلاتي كمتر از ليسانس دارند، از دايره همسرگزيني‌اش خارج مي‌كند و اين باعث مي‌شود فرصت ازدواج براي دختراني كه تحصيلات بالاتري دارند، كمتر شود.
با اين تفاسير وقتي دختري ازدواج نمي‌كند، گزينه اولش ورود به بازار كار است كه آمارها نشان مي‌دهد از ميان زناني كه شانس پيدا كردن كار را داشته‌اند، 22/8 درصد در بخش كشاورزي، 23/8 درصد در بخش صنعت و 53/4 درصد در بخش خدمات مشغول به كار شده‌اند.
نرخ كلي بيكاري جوانان ۱۵تا ۲۹ ساله در آمار منتشر شده از سوي مركز آمار ايران 23/3 برآورده شده است كه در اين ميان 25/5 درصد در مناطق شهري و 17/6 درصد در مناطق روستايي مشغول هستند. نرخ بيكاري زنان جوان بيش از دو برابر مردان جوان است به طوري كه در شاخص نرخ بيكاري جوانان، مردان 19/1 و زنان 40/2 درصد بيكاري را به نام خود ثبت كرده‌اند؛ ارقامي كه نمي‌دانيم آسيب هستند يا فرصت!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن