تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833452537
ظریف تا پنج روز دیگر به مجلس گزارش می دهد
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ظریف تا پنج روز دیگر به مجلس گزارش می دهد
پس از گذشت ۸۵ روز از اجرایی شدن برجام، طبق قانون وزیر امور خارجه تا پایان این ماه، روند اجرای توافقنامه را به کمیسیون امنیت ملی مجلس گزارش می دهد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از ارائه گزارش وزیر امورخارجه در مورد «روند اجرای برجام» به این کمیسیون تا پایان دهه سوم فروردین خبر داد. طبق تبصره 1 ماده واحده قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام»، وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر «سه ماه یک بار» به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.
همچنین طبق این تبصره، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز موظف است هر شش ماه یک بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
مجلس شورای اسلامی در مدت عمر 12 ساله پرونده هسته ای کشورمان، همواره نقش نظارتی – کلیدی مهمی در این حوزه داشته است و طبق گفته علاءالدین بروجردی نظارت مجلس بر برجام به ویژه نظارت کمیسیون امنیت ملی مقولهای نبود که از الآن شروع شود بلکه این کمیسیون در طول مذاکرات هستهای درگیر پرونده 12 ساله هستهای بوده است.
قوانین مجلس درباره برجام:
1. «قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه در صورت ارجاع و یا گزارش روند هسته ای به شورای امنیت» مصوب 1آذر 1384.
2. «قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی» مصوب 6دی 1385 .
3. « قانون صیانت از دستاوردهای صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران» مصوب 29 تیر 1389.
4. «قانون الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران» مصوب 2 تیر 1394 .
البته با تصویب قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» و با تاکید تبصره 2 این قانون، همه 4 مورد قانون ذکر شده لغو شدند.
قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» در ساعت 8 و 52 دقیقه روز سه شنبه 21 مهرماه 1394 مصادف با سیصد و شصت و دومین جلسه علنی مجلس نهم شورای اسلامی که ریاست آن را علی لاریجانی برعهده داشت، تصویب شد و یک روز بعد از آن به تایید شورای نگهبان رسید.
وکلای ملت پس از توافق هسته ای ایران با گروه 5+1 (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) در روز 23 تیرماه 94 ، با جدیت و حساسیت بیشتری روند اجرای برجام را رصد می کنند و در آستانه 26 فروردین که 3 ماه از روز اجرایی شدن برجام(27دی 94) می گذرد، خواستار ارائه اولین گزارش وزیر امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد «روند اجرایی برجام» هستند.
سیدعباس عراقچی که ریاست «ستاد پیگیری اجرای برجام» را برعهده دارد، 18 اسفند 94 گفته بود: گزارش روند اجرای برجام را فروردین به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارایه می دهیم.
نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید: گزارش وزیر امورخارجه در مورد «روند اجرای برجام» به این کمیسیون تا پایان دهه سوم فروردین ارائه خواهد شد.
وی می افزاید: طبق قانون، وزیر امور خارجه باید هر 3 ماه یکبار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و این کمیسون نیز هر 6 ماه به صحن علنی مجلس گزارش بدهد و این کار «حتما» اتفاق می افتد و کل فرایندهایی که تا بحال طی شده است هم توسط وزیر امور خارجه و هم توسط کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گزارش خواهد شد.
شفیعی تاکید می کند: روز ارائه گزارش وزیر امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس 26 فروردین است اما شاید در این روز خاص وزیر امور خارجه در تهران نباشد ولی حتما تا پایان دهه سوم فروردین این گزارش به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه خواهد شد.
وی به این نکته نیز اشاره می کند که گزارش تهیه شده از سوی کمیسیون امنیت ملی با گزارش وزیر امور خارجه درمورد «روند اجرای برجام» متفاوت خواهد بود، هرچند ممکن است موضوع و محتوای آنها یکسان باشد ولی در 2 چهارچوب شرح وظایف جداگانه ای ارائه خواهد شد.
طبق گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس، محورهای گزارش این کمیسیون به صحن علنی در مورد «روند اجرای برجام» عبارت خواهد بود از:
1. محتوای گزارش وزیر امور خارجه
2. محتوای گزارش بانک مرکزی
3. محتوای گزارش سازمان بنادر و کشتیرانی
4. محتوای گزارش وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
5. و محتوای گزارش همه نهادهایی که از تحریم اثر می پذیرند.
نهادهای ذکر شده باید به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهند که آیا «رفع تحریم ها، آثار سودمندی برای آنها به جا گذاشته است؟»
هدف کمیسیون امنیت ملی از «نظارت بر برجام» همانگونه که شفیعی می گوید«راستی آزمایی است» و می خواهند ببینند تکالیفی که 5+1 برعهده داشته تا چه حد اجرا شده است و البته تکالیف ایران نسبت به 5+1 و جامعه بین المللی را هم گزارش خواهند کرد.
شفیعی همچنین گزارش هر 3 ماه یکبار وزیر امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را عاملی برای«جدیت» این کمیسیون در ارائه وظایف نظارت بر برجام می داند و معتقد است: به هر میزان ورود مقامات به موضوع نظارت بر برجام عالی باشد، به همان میزان نظارت بر اجرای برجام حساس خواهد شد.
* ظریف، مکتوب گزارش دهد
اسماعیل کوثری از اعضای ارشد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید: با توجه به اینکه برجام 27 دیماه اجرایی شده و تیم مذاکرهکننده باید هر سه ماه گزارشی مکتوب به کمیسیون امنیت مجلس ارائه کند، تیم مذاکرهکننده حداکثر باید تا 5 روز دیگر این گزارش را به این کمیسیون ارائه کند.
وی می افزاید: این گزارش را باید به صورت مکتوب به کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه دهند و قول هم داده اند که ارائه خواهند کرد.
کوثری تاکید می کند: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پس از دریافت گزارش وزیر امور خارجه در مورد «روند اجرای برجام»، تحقیقات لازم را انجام می دهد و بر اساس صحت و سقم آن گزارش و اتفاقاتی که در 3 ماه آینده می افتد، گزارش نهایی خود را به صحن علنی می دهد.
همچنین سید حسین نقوی حسینی که 3سال ردای سخنگویی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را برتن داشته، می گوید: طبق مصوبه مجلس در قانون اجرای برجام، دولت باید هر سه ماه یک بار گزارش نحوه اجرای برجام را به کمیسیون امنیت ملی ارائه کند که 26 فروردین ماه باید نخستین گزارش ارائه شود.
البته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تا کنون 2 گام «نظارت بر برجام» برداشته است و همانگونه که عراقچی گفته بود «هر زمان لازم باشد برای ارایه توضیحات به مجلس می آیم»، در این 2 جلسه مسئولانی از دولت از جمله خود عراقچی حضور داشتند.
اولین گام نظارتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز شنبه 7 آذر 94 و همزمان با بازدید هیئتی از این کمیسیون از سایت هسته ای نطنز برداشته شد و آقایان علا الدین بروجردی، حسین سبحانی نیا، اسماعیل کوثری، عباسعلی منصوری آرانی و ابراهیم آقا محمدی از این سایت بازدید کردند.
دومین گام نظارتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر اجرای برجام نیز 17 اسفند 94 برداشته شد به طوری که مسئولانی از «وزارت امور اقتصادی و دارایی»، «بانک مرکزی» و « وزارت امور خارجه» با حضور در جلسه این کمیسیون از روند اجرای برجام توضیحاتی ارائه کردند.
علاوه بر تکلیف قانونی ذکر شده، اظهار نظر مقامات آمریکایی و طرح های کوچک و بزرگ آنها برای اعمال تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران، می طلبد تا هر چه سریعتر از روند اجرای برجام به مجلس شورای اسلامی گزارش ارائه شود.
البته موازی با مجلس شورای اسلامی در 2 نهاد دیگر، امر نظارت بر روند اجرای برجام صورت می پذیرد، یکی در دولت و دیگری در هیئت نظارت بر برجام شورای عالی امنیت ملی که حرف اول و آخردر مورد برجام بر عهده دومی است.
بدون تردید،کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تشکیل سه کمیته تخصصی 1. فنی 2.اقتصادی و 3. دفاعی و به نمایندگی از طرف مجلس شورای اسلامی مسئول «نظارت بر حسن اجرای برجام» است تا هر 6 ماه یکبار گزارش خود را تقدیم صحن علنی مجلس کند و وکلای ملت با استناد به این گزارش ها تصمیمات لازم را در مورد ادامه روند اجرای برجام بگیرند.
بنابراین باید منتظر ماند و دید که وزیر امور خارجه چه گزارشی از روند اجرای سه ماهه برجام به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه خواهد کرد؟
شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
تیم هستهای باید ۷ روز دیگر گزارش اجرای برجام را به کمیسیون امنیت بدهد
تیم هستهای باید ۷ روز دیگر گزارش اجرای برجام را به کمیسیون امنیت بدهدتاریخ انتشار جمعه ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۲۲ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت با توجه به اینکه برجام ۲۷ دیماه اجرایی شده و تیم مذاکرهکننده باید هر سه ماه گزارشی مکتوب به کمیسیون امنیت مجلس ارنقوی در گفتوگو با فارس مطرح کرد ۲۶ فروردین، پایان مهلت ظریف برای ارائه گزارش برجام به مجلس
نقوی در گفتوگو با فارس مطرح کرد۲۶ فروردین پایان مهلت ظریف برای ارائه گزارش برجام به مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت بیست و ششم فروردین ماه آخرین مهلت وزارت امور خارجه برای ارسال گزارش از روند اجرای برجام به مجلس است سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین درکوثری: تیم هستهای باید ۷ روز دیگر گزارش اجرای برجام را به کمیسیون امنیت بدهد/ توانمندی هستهای ایران دنیا را
کوثری تیم هستهای باید ۷ روز دیگر گزارش اجرای برجام را به کمیسیون امنیت بدهد توانمندی هستهای ایران دنیا را به وحشت انداخته عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس گفت تیم مذاکرهکننده کشورمان باید ۷ روز دیگر گزارش مکتوب روند اجرایی برجام را به کمیسیون امنیت بدهد به گزارش ناحضور ظریف در مجلس برای ارائه گزارش روند اجرای برجام
حضور ظریف در مجلس برای ارائه گزارش روند اجرای برجام سخنگوی کمیسیون امینتملی و سیاستخارجی مجلس گفت وزیر امورخارجه طبق قانون موظف است تا یک هفته آینده با حضور در کمیسیون گزارشی از روند اجرایی شدن برجام ارائه کند به گزارش فرهنگ نیوز نوذرشفیعی درباره جلسه کمیسیون امنیت ملیدر مرحله دوم انتخابات مجلس 138 نفر برای کسب 69 کرسی با یکدیگر رقابت میکنند
سهشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰ ۰۱ رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دهم اردیبهشت ماه در 56 حوزه برای انتخاب 69 نماینده برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمد حسین مقیمی با بیان اینکه وزارت کشور دو تاریآیتالله هاشمی: کاری که تیم مذاکره کننده و شخص آقای ظریف انجام دادند، نوعی صفشکنی بود/ مردم دلخوش و امیدوار ه
آیتالله هاشمی کاری که تیم مذاکره کننده و شخص آقای ظریف انجام دادند نوعی صفشکنی بود مردم دلخوش و امیدوار هستند چرا که مجلس معتدلی شکل گرفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید از امکانات و نقدینگی کشور که در حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است به منظوراعلام وصول 6 لایحه در جلسه علنی امروز مجلس
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲ ۱۴ 6 لایحه توسط علیرضا منادی عضو هیات رئیسه مجلس در جلسه علنی امروز اعلام وصول شد به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا علیرضا منادی اظهار کرد لایحه مالکیت صنعتی طبق اصل 85 قانون اساسی لایحه عادی موافقت نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دول15 فروردین؛ اولین جلسه علنی مجلس پس از تعطیلات نوروز/بررسی برنامه ششم و بودجه ۹۵ در دستور کار
15 فروردین اولین جلسه علنی مجلس پس از تعطیلات نوروز بررسی برنامه ششم و بودجه ۹۵ در دستور کار عضو هیئترئیسه مجلس مهمترین اولویت بهارستاننشینان در سال جاری را بررسی لوایح برنامه ششم توسعه و بودجه ۹۵ اعلام کرد به گزارش نامه نیوز محمدحسین فرهنگی عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامیظریف و لاوروف با یکدیگر دیدار کردند
در حاشیه نشست ایران روسیه و آذربایجان ظریف و لاوروف با یکدیگر دیدار کردند وزرای امور خارجه ایران و روسیه با یگدیگر دیدار کردند به گزارش خبرنگار اعزامی ایلنا به باکو محمدجواد ظریف دقایقی پیش با سرگئی لاوروف در حاشیه نشست سه جانبه ایران روسیه و آذربایجان دیدار کرد و با یکدیگرردپای پولهای کثیف، بابک زنجانی و مینو خالقی در نطقها و تذکرات امروز نمایندگان مجلس
ردپای پولهای کثیف بابک زنجانی و مینو خالقی در نطقها و تذکرات امروز نمایندگان مجلس سیاست > مجلس - از بابک زنجانی و پولهای کثیف تا رد صلاحیت مینو خالقی و برجام محور تذکرها و نطقهای میان دستور امروز نمایندگان مجلس بود به گزارش خبرآنلاین اولین روز کاری مجلس نهم در-
سیاسی
پربازدیدترینها