واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزیر بهداشت: کجای دنیا بیمهها کشتی، هواپیما و هتل دارند؟
وزیر بهداشت گفت: در کجای دنیا تولیت و مسئولیت سلامت تکه پاره است؟ تا دیروز می گفتند قانون نداریم، حالا که قانون داریم چرا آن را اجرا نمی کنند؟ کدامیک از راهنماهای بالینی که وزاری پیشین زحمت کشیده اند نوشته اند، اجرایی شده است؟ وقتی بیمه ها با وزارت بهداشت هماهنگ باشند بسیاری از این مشکلات وجود نخواهد داشت.
به گزارش فارس؛ سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه «نبض » شبکه خبر گفت: از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت میتوان به توسعه شبکه بهداشتی کشور، پوشش 24 میلیونی حاشیه نشینان در شبکه بهداشتی، احداث مراکز جامعه خدمات سلامت، راه اندازی آمبولانس هوایی، تکمیل بیمه ایرانیان، بهره مندی روستاییان از مکمل های ضروری و دسترسی بیشتر مردم به پزشک و متخصص و تربیت متخصص پزشک خانواده اشاره کرد.
وی همچنین دغدغه هایش در خصوص مسئولیتی تکه پاره در حوزه سلامت، فرابخشی بودن سلامت مردم، قوانین بر زمین مانده چون تجمیع بیمه ها و در نهایت تاخیر پرداختی بیمه ها که اختلالاتی را در بخش دارو و بهداشت و درمان مردم ایجاد می کند، را بیان کرد.
نخستین های حوزه سلامت
وی افزود: توسعه شبکه بهداشتی کشور، پوشش 24 میلیونی حاشیه نشینان در شبکه بهداشتی، احداث مراکز جامعه خدمات سلامت، راه اندازی آمبولانس هوایی، تکمیل بیمه ایرانیان، بهره مندی روستاییان از مکمل های ضروری، دسترسی بیشتر مردم به پزشک و متخصص و تربیت متخصص پزشک خانواده که برای اولین بار در کشور انجام شده است.
توجه به بهداشت، تکلیف دیروزی که به امروز سپرده شد
وزیر بهداشت گفت: اقداماتی که دولت یازدهم در حوزه بهداشت عمومی ، بهداشت خانواده و محیط انجام داده بی سابقه بوده و در هیچ دولتی این گونه کار نشده است . برای نمونه در طول تاریخ سه دهه گذشته سابقه نداشته است که 24 میلیون نفر زیر پوشش شبکه بهداشت قرار بگیرند .
وی اظهار داشت: در کشور ما حرف زدن خیلی آسان است، بنابراین من فکر می کنم هر کاری که بر دانش و تجربه جهانی مبتنی باشد، حتما موفق است و به هر حال سخت است همه ایده ها وعقاید مختلف را با گرایش های سیاسی متنوع با خود همراه کرد، مهم مردم هستند و ارائه دهندگان خدمت که اکثرا راضی هستند .
محرومیت از امکانات در گذشته، تقاضای القایی نیست
هاشمی در بخشی دیگر از این برنامه گفت: از ادعا تا واقعیت فاصله بسیار است، آمارها ادعای منتقدان را رد می کند. افزایش 8 درصدی مراجعه کنندگان به مراکز درمانی به دلیل تقاضای القایی نیست ، به خاطر این است که قبل از آن امکانات نداشته است که مراجعه کند. باید بیمه ها که خرید خدمت می کنند را اصلاح کرد.
مسئولیتی تکه پاره!
وی ادامه داد: در کجای دنیا تولیت و مسوولیت سلامت تکه پاره است؟ تا دیروز می گفتند قانون نداریم، حالا که قانون داریم چرا آن را اجرا نمی کنند؟ کدامیک از راهنماهای بالینی که وزاری پیشین زحمت کشیده اند نوشته اند، اجرایی شده است؟ وقتی بیمه ها با وزارت بهداشت هماهنگ باشند بسیاری از این مشکلات وجود نخواهد داشت .به جای بهانه جویی باید قانون را اجرا کرد.
سلامت مردم به همه دستگاهها وابسته است
وزیر بهداشت گفت: سیاستهای ابلاغی رهبری باید قانون شود، اگر بر اساس این سیاستها تولیت سلامت با وزارت بهداشت است، باید قانون این مساله را در موضوع آب ، غذا، مرکبات، سموم، جاده ، و ... روشن کند. سلامت مردم به همه این دستگاه ها وابسته است، اگر هماهنگ نباشند، سلامت مردم تامین نمی شود.
کجای دنیا سازمان تامین اجتماعی، کشتی، هواپیما و هتل دارد؟
وی با تاکید بر اینکه همه بیمه ها می توانند در خود تامین اجتماعی تجمیع شوند گفت: البته به یک شرط و آن اینکه این سازمان بنگاهداری نکند. در کجای دنیا سازمان تامین اجتماعی کشتی و هواپیما دارد، در کجای دنیا تامین اجتماعی هتل و میهمانسرا و کارخانه دارد؟ بیشتر سرمایه این سازمان الان در آن بخش متمرکز شده است .الان مردمی که حق بیمه می پردازند آورده ای از آن ندارند. من می توانم آنقدر شهر و روستا را نام ببرم که حق بیمه می پردازند ولی یک مرکز درمانی و بیمارستان در آنجا نیست.
تجمیع بیمه ها، قانونی فراموش شده!
هاشمی اظهار داشت: بر اساس قانون 28 صندوق بیمه ای باید یکی شود چرا در این 5 سال قانونی که تصویب شده را اجرا نکردند، چرا استیضاح نکردند، در انگلستان و سوئد که به تایید منتقدان بهترین نطام سلامت را دارند، ارائه دهنده و خریدار خدمت یکی است. اینها بازی با الفاظ است و با آن آبی برای مردم گرم نمی شود .
توقف طرح تحول، هرگز
هاشمی افزود: علیرغم کاهش قیمت نفت و عدم گشایش مالی پس از تحریم ها، طرح تحول با قدرت ادامه خواهد داشت و مردم با اعتمادی که به قدرت رای خود دارند، افراد کارامدتری را انتخاب می کنند که این طرح در دوره های بعد نیز معطل بودجه نماند.مردم خدمتی گرفته اند و هرکس بیاید باید آن را ادامه دهد.
در دولتهای گذشته مسکن، جاده و ریل اولویت بوده نه سلامت مردم!
وی گفت: قرار نیست در طی این مدت کوتاه همه چیز گل و بلبل شود، سالهای سال مشکلات روی هم انبار شده، در دولت های گذشته سلامت هیچ وقت اولویت نبوده است، مسکن بوده ، جاده بوده، ریل بوده ، سد بوده، ما این همه مسکن مهر ساختیم، شما دو جا به من نشان دهید که فکر مرکز درمانی اش را کرده اند؟
کسی حق ندارد به ناحق علیه جامعه پزشکی بتازد
وزیر بهداشت در ادامه این برنامه گفت: جامعه پزشکی بیجا متهم شده اند که پول بین آنها توزیع شده، متاسفانه این نگاه آلوده به اغراض شخصی است. من بارها گفته ام به عنوان مسئول حوزه سلامت کسی حق ندارد بناحق علیه جامعه پزشکی بتازد، نه به دلیل اینکه من پزشک هستم، بلکه به خاطر بی اعتمادی که ایجاد می شود و در نتیجه سلامت مردم به مخاطره می افتد. اگر این حرف درست نیست خوب دستگاه قضایی برود برخورد کند و اجازه ندهد هر کسی هر چیز دوست دارد بگوید.
تربیت پرستار، درست رسانه ای نشد
وی افزود: تربیت یک ساله پرستار؟ مگر می شود. این هم از آن موضوعاتی بود که بد رسانه ای شد و برداشت اشتباه از آن کردند . پرستار جایگاهش رفیع تر از این است که در ایران است. مشکل اینجاست که اجازه ندادند 40 رشته به عنوان واسط بین بیمار و پرستار تربیت شود.
راهنماهای بالینی نوشته قبلی، فقط روی کاغذ ماند!
هاشمی اظهار کرد: راهنمای بالینی معنایش این است که بیماری مراجعه می کند مثلا به ام اس مبتلاست، می گویند این تعداد آزمایش و این دارو برای او باید تجویز شود. خوب این یک روش دستوری است، من نمی توانم به پزشک بگویم تو باید این 10 تا آزمایش و صرفا این دارو را تجویز کنی .
در همه جای دنیا هم اینطوری است که بیمه ها راهنمای بالینی می نویسند. من الان می توانم برای شما 10 جلد کتاب بیاورم که وزاری پیشین زحمت کشیده اند و راهنمای بالینی نوشته اند، کدامشان اجرایی شده است؟
تاخیر پرداختی بیمه ها، خدمات دارویی را مختل می کند
وزیر بهداشت با ضمن تاکید بر اینکه دولت اصلا به بحث واردات دارو ورود نمیکند گفت: دولت فقط قیمت گداری و نظارت می کند. یک جایی مانع افزایش قیمت می شود و برای بخش خصوصی صرف نمی کند دارو را وارد کند ودر نتیجه کمبود به وجود می اید.
یا بیمه ها معوقات داروخانه ها را نمی دهند،بنابراین در واردات دارو اخلال به وجود می اید . بخشی از پزشکان دارویی جدید خارج از فارماکوپه تجویز می کنند که در بازار نیست، کمبود کاذب ایجاد می شود ، موضوع دارو خیلی پیچیده است .
تربیت متخصص پزشک خانواده برای نخستین بار
وی در پایان گفت: این طرح در دولت های پیشین هم در دو استان اجرا شد، ما هم آن را اصلاح کردیم و داریم آن را ادامه می دهیم و برای نخستین بار متخصص در این زمینه تربیت کردیم ، اما من از روز اول هم گفتم اگر همه همت و حمایت کنند در بهترین حالت اجرای کامل این طرح 10 تا 15 سال طول می کشد.
ما جلوتر از برنامه هستیم و اکنون طرح پزشک خانواده در بسیاری از شهرها اجرا می شود، اما یکی از الزامات اجرای کامل این طرح زیرساخت ، آی تی و نرم افزار است. ما طی یک سال و نیم گذشته نرم افزاری را طر احی کردیم که همان پرونده الکترونیک سلامت است، که مراحل آزمایش خود را طی می کند و تا آن نباشد، نظام ارجاع قابل اجرا نیست.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۹ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - 05 April 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]