واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مخالفت راه آهن با پیشنهاد شهرداری برای خروج از مرکز شهر
شهردار تهران در حاشيه بهرهبرداري از زيرگذر پل جواديه در جنوب تهران از پيشنهاد انتقال راهآهن پايتخت به مناطق حومهاي به منظور رفاه حال ساكنان همجوار راهآهن سخن گفته و اعلام آمادگي كرده در صورت نياز شرايطي براي اجراي اين برنامه فراهم شود.
نویسنده : بيژن يانچشمه
شهردار تهران در حاشيه بهرهبرداري از زيرگذر پل جواديه در جنوب تهران از پيشنهاد انتقال راهآهن پايتخت به مناطق حومهاي به منظور رفاه حال ساكنان همجوار راهآهن سخن گفته و اعلام آمادگي كرده در صورت نياز شرايطي براي اجراي اين برنامه فراهم شود. اين سخنان بلافاصله با واكنش روبهرو شد و مديرعامل شركت راهآهن جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد با توجه به تجربه موفق كشورهاي توسعهيافته در استفاده از راهآهن براي توسعه شهرهاي بزرگ، ايده انتقال راهآهن پايتخت به مناطق حومهاي طرحي منطقي و كارشناسي به حساب نميآيد.
با گسترش جغرافياي شهر تهران در حال حاضر بسياري از مراكز ارائه خدمات شهري همچون فرودگاه، پايانهها، كارخانجات و ايستگاه و خطوط راهآهن كه در حومه و حاشيه شهري قرار داشتند، در ميان بافت مسكوني وشهري قرار گرفتهاند و اين امر مسائل و مشكلات بسياري را اعم آلودگي هوا و صوتي و شلوغي را براي ساكنان و زيست شهري به همراه دارد. وجود خطوط راهآهن تهران - تبريز و تهران- اهواز علاوه بر مسائل و مشكلات، بافتهاي فرسوده و ريزدانگي، مناطق محصور را به جزيره تبديل و زمينه آسيبهاي اجتماعي و فقر شهري را فراهم كرده است. هرچند در چند سال گذشته خط تهران- تبريز به زير زمين منتقل شده و فضاهاي موجود بعد از آزادسازي اراضي در اختيار مناطق اطراف قرار گرفت اما وجود خطوط راهآهن باقي مانده و مراكز ايستگاهي راهآهن بنا به گفته شهردار تهران علاوه بر آلودگي هوای شهر تهران و خطوط راهآهن تهران - تبريز در منطقه 17 شهر را منقطع كرده است.
خروج مجموعه راهآهن از پايتخت
محمدباقر قاليباف در حاشيه بهرهبرداري از زيرگذر پل جواديه درباره طرح انتقال راهآهن از محدوده فعلي نيز گفت: بر اساس طرحي كه در شهرداري تهران مورد بحث و بررسي قرار گرفته است، ما معتقديم با توسعه شهر بايد ايستگاه مركزي راهآهن از مركز شهر به بيرون از شهر منتقل شود، به همين منظور دو نقطه براي انتقال ايستگاه مركزي راهآهن مد نظر است، به نحوي كه دوستان در راهآهن ايستگاه آبيك را مدنظر دارند و پيشنهاد ما نيز شمال حرم حضرت امام (ره) است. البته طبيعتاً كارشناسان راهآهن بايد نقطه جديد را تعيين كنند.
آلودگي و مشكلات شهري با وجود راهآهن
قالیباف ابراز داشت: شهرداري تهران متعهد است تا دسترسيها، احداثات و خط مترو مورد نياز براي انتقال مسافران به ايستگاه جديد راهآهن را فراهم كند تا اين حجم از قطار وارد شهر تهران نشود چراكه هم اكنون مناطق ۱۶، ۱۷ و ۱۱ تحت تأثير ريل راهآهن هستند.
شهردار تهران با تأكيد بر ضرورت تصميمگيري به منظور انتقال ايستگاه راهآهن از شهر تهران ابراز داشت: در جريان سنجش آلودگي هواي شهر تهران، ميدان راهآهن هميشه يكي از آلودهترين نقاط به شمار ميرود. ضمن اينكه خط راهآهن اهواز و تبريز در منطقه ۱۷، شهر را منقطع كرده است.
تصميم نهايي با شوراي عالي شهرسازي
پس از انتشار سخنان شهردار تهران در خصوص انتقال راهآهن به خارج از پايتخت مديرعامل شركت راهآهن جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد با توجه به تجربه موفق كشورهاي توسعهيافته در استفاده از راهآهن براي توسعه شهرهاي بزرگ، ايده انتقال راهآهن پايتخت به مناطق حومهاي طرحي منطقي و كارشناسي به حساب نميآيد.
محسن پورسيد آقايي، درباره پيشنهاد ارائه شده از سوي شهردار تهران مبني بر انتقال راهآهن به حومه و استفاده مردم از مترو براي دسترسي به آن به ايسنا اظهار كرد: اگر نگاهي به تجربه ديگر كشورها داشته باشيم، ميبينيم كه در شهرهاي بزرگ و پرجمعيت جهان نه تنها راهآهن به خارج از شهر منتقل نشده است كه حتي در مراكز اصلي و پرجمعيت ايستگاههايي تعريف شده كه در ساختار شهر اهميت بسياري دارند.
وي با بيان اينكه بحث دسترسي آسان و سريع مردم به ايستگاه قطار يكي از اصليترين دغدغههاي راهآهن به حساب ميآيد، عنوان كرد: ما بايد كاري كنيم كه مسافران در كوتاهترين زمان ممكن و با صرف كوتاهترين مسير به ايستگاه راهآهن برسند. طراحي پاركينگهاي گسترده براي ايستگاههاي قطار كه به مسافران امكان انتقال سريع به ايستگاه راهآهن را ميدهد، ميتواند جزئي از اين فرآيند باشد.
پورسيد آقايي افزود: از اينرو نه تنها نميتوان به انتقال راهآهن از پايتخت به مناطق حومهاي به عنوان يك انتخاب مثبت فكر كرد كه حتي در حد يك ايده نيز نميتوان آن را مطرح كرد.
طبق قانون اختيار تصميمگيري قطعي در اين حوزه به شوراي عالي شهرسازي واگذار شده كه رياست آن در اختيار وزير راه و شهرسازي است و قطعاً حرف اصلي را در اين حوزه اين شورا خواهد زد. از اينرو شهرداري در اين زمينه تنها ميتواند پيشنهاد مطرح كند و قطعاً تصميمگير نخواهد بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]