واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ترقی: جدایی لاریجانی به نفع اصولگرایان بود
روزنامه اعتماد در گفت و گو با حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه به تحلیل نتایج انتخابات دور اول مجلس دهم پرداخت.
روزنامه اعتماد در گفت و گو با حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه به تحلیل نتایج انتخابات دور اول مجلس دهم پرداخت.
اهم سخنان وي از اين قرار است:
*روندي كه اصولگرايان در اين انتخابات برگزيدند روند مطلوبي بوده و نتيجه خوبي نيز در پي داشته است. به نظر ميرسد كه اصولگرايان همين روند را بايد ادامه دهند. در شهرستانهايي كه انتخابات به مرحله دوم كشيده شده است بايد فعالتر از گذشته عمل كنند تا تعداد افرادي كه به مجلس راه پيدا ميكنند، بيشتر شود.
*اصولگرايان در اين انتخابات به وحدت رسيدند و در شهرستانها پرهيز از تكثر نامزد را در دستور كار خود قرار دادند. مجموعه اصولگرايان با تفاهمي كه در اين انتخابات پيدا كردند توانستند اكثريت مجلس را تاكنون به دست آورند و فكر ميكنم در مرحله دوم هم بتوانند بيش از ٣٠ نماينده ديگر را به مجلس بفرستند و اكثريت را در مجلس حفظ كنند.
*{در پاسخ به این سوالي درباره جريان اصولگرايي و طيف لاريجاني و غيبت طیف معتدل اصولگرا در ائتلاف}: آنچه در تهران اتفاق افتاد پالايشي براي جريان اصولگرايي بود و اثبات كرد كساني كه ادعاي اصولگرايي دارند و شعار اصولگرايي ميدهند تا وقتي كه در موقعيت، پست و مقام باشند اين را قبول دارند و در غير اين صورت جبهه ديگري را انتخاب ميكنند. به عقيده من جدايي اين طيف از جريان اصولگرايي و پالايشي كه اتفاق افتاد به نفع اين جريان بود. اصولگرايان بايد به سمت خلوص حركت كنند و اين خلوص هم طبيعتا در اين آزمونها مشخص ميشود.
*{در پاسخ به سوالی درباره اختلاف جامعتین بر سر حضور یا عدم حضور هاشمی در لیست خبرگان}: اينكه در برخي مصداقها بنا به مصالحي اختلاف نظر وجود دارد بيشتر به مصداق آن باز ميگردد؛ نه اصل وحدتي كه بين جامعتين وجود دارد.
*اصولگرايان دارند تمرين ميكنند كه دوران گذار از شخصيتگرايي به جمعگرايي را طي و حركت جمعي را دنبال كنند. طبيعي است كه هيچ حزبي چنين ادعايي ندارد كه محور قرار گيرد. بلكه همه سعي ميكنند تا مديريت مشاركتي در عرصه سياسي داشته باشند.
*{در پاسخ به اینکه چرا وزن طيف تندرو و جبهه پايداري در لیست تهران زياد بود}: اين نوع تلقيها نسبت به ليست غرضآلود است. كساني هم كه در ليست قرار گرفتند، بر اساس راي جمعي قرار گرفتند. همه روي آنها اتفاق نظر داشتند. مبنا از ابتدا شايستهسالاري بود؛ نه وابستگي به احزاب و گروههاي سياسي.
*دليل راي نياوردن ليست اصولگرايان در تهران را ورود يك ميليون نفر به نفع اصلاحطلبان از كساني كه تاكنون هيچ رايي نداده بودند را دليل آن ميدانم. حدود يك ميليون نفر از كساني كه در طول اين ٣٧ سال اصلا در انتخابات شركت نكرده بودند، پاي صندوقهاي راي آمدند و همه هم به ليست اصلاحطلبان راي دادند. رمز موفقيت اصلاحطلبان اين بود. *اگر اینها رای نمی دادند قطعا انتخابات به دور دوم كشيده ميشد. در اين صورت جمعي از ائتلاف اصولگرايان و جمعي از ائتلاف اصلاحطلبان راي ميآورد.
*{در پاسخ به این سوال که آيا اين امكان وجود دارد كه اصولگرايان براي نجات جريان سياسي خود به آقاي احمدينژاد پناه ببرند؟}: جريان اصولگرايي هر ضربهاي تا به الان خورده از آقاي احمدينژاد بوده است و طبيعا نبايد اين اشتباه را تكرار كند.
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]