تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835234764




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلواپسی وطن امروز درباره ساغند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دلواپسی وطن امروز درباره ساغند
وطن امروز در یادداشتی آورده است:
به گزارش نامه‌نیوز، معدن اورانیوم ساغند یزد که از 3 ماه پیش به بهانه‌های مالی در سیر تعدیل نیرو و فسخ قرارداد با پیمانکاران استحصال خود قرار گرفته بود در آستانه تیر خلاص قرار گرفته است.
به گزارش «وطن‌امروز»، معدن اورانیوم ساغند که تنها معدن زیرزمینی و مهم‌ترین منبع تأمین مواد اولیه و کانسنگ اورانیوم است، در اولین روزهای کاری سال 95 در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفت. گفتنی است طی چند ماه گذشته، به علت کاهش تولید کیک زرد در کشور، استخراج کانسنگ اورانیوم از این معدن استراتژیک متوقف شده بود و در این مدت، تنها صیانت و نگهداری از این ثروت ملی در دستور کار قرار داشته، اما همین سطح از عملکرد نیز با آغاز سال جدید قرار است پایان بپذیرد.

در این زمینه توجه به یک نکته، بسیار حیاتی است. معدن ساغند دارای تونل‌های متعدد تا عمق 340 متری زمین بوده و دائماً توسط آب‌های زیرزمینی تهدید می‌شود و تعلیق 2 هفته‌ای- حتی کمتر- در حفظ و نگهداری از این معدن منجر به آبگرفتگی تونل‌های کانسار اورانیوم شده و امکان بهره‌مندی از این ثروت ملی را بسیار سخت خواهد کرد.

طبق اعلام مهندسان استخراج کانسنگ اورانیوم در معدن اورانیوم ساغند، در صورت تعلل سازمان انرژی اتمی در حفظ و نگهداری از معدن و تأخیر چند روزه در تخلیه آب‌های زیرزمینی تونل‌ها و چاه‌های این کانسار ملی، هزینه راه‌اندازی مجدد و بازسازی آن از هزینه تأسیس یک معدن بکر و آغاز از فاز صفر اکتشاف و استخراج معدن، بیشتر و گزاف‌تر خواهد بود.

معدن ساغند که دارای 2 بخش روباز و روبسته است، تحت مدیریت سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد. بخش روباز این معدن، حدود 2 سال پیش با آغاز تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای عملاً به کار خود پایان داد و با توجه به متوقف شدن معدن روباز گچین بندرعباس - دیگر معدن اورانیوم ایران- امروز بخش روبسته معدن اورانیوم ساغند عملاً تنها منبع تأمین کانسنگ اورانیوم است.

گفتنی است این معدن تنها معدنی است که بابت آن ایران توانست از پیمانکار چینی در فرآیند بهره‌برداری غرامت دریافت کند. در واقع پس از رها کردن معدن توسط پیمانکار چینی، ایران توانست پس از طرح دعوای بین‌المللی، از این پیمانکار خارجی خسارت گرفته و معدن را به دست توانمند متخصصان ایرانی به بهره‌برداری برساند.

گفتنی است مواد معدنی استخراج شده از این معدن برای تولید کیک زرد به کارخانه شهید رضایی‌نژاد اردکان انتقال داده می‌شد در چنین شرایطی با تعطیلی معدن ساغند، مجتمع شهید رضایی‌نژاد نیز محکوم به تعطیلی است.

معدن ساغند هم‌اکنون با 200 نیروی پیمانکار و حدود 80 نفر پرسنل سازمان انرژی اتمی اداره می‌شود. در پیگیری‌های صورت‌گرفته، علت تعطیلی این معدن، کمبود منابع مالی جهت پرداخت حقوق و دستمزد نیروهای مستقر در این واحد اعلام شده، این در حالی است که سازمان انرژی اتمی هم‌اکنون 13 هزار نفر پرسنل دارد و سال گذشته نیز 600 نفر پرسنل پیمانکار استخراج معدن ساغند را به 200 نفر تنزل داده است.

اکنون سوال این است: اگر قرار باشد ایران طی مفاد برجام تا 7 سال دیگر آزادانه به تولید صنعتی فناوری هسته‌ای بازگردد، بدون اورانیوم و مواد اولیه معدنی، با مشتی ماشین‌آلات مکانیکی که مواد اولیه‌ای برای ریختن در آنها وجود ندارد، دقیقاً چکار می‌توان کرد؟ آیا امیدوار باشیم پس از نابودی مهم‌ترین منبع اورانیوم داخلی، می‌توانیم از دشمنان خارجی خود که تا همین لحظه هزاران مانع بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران قرار داده‌اند، در آن روز مواد خام بخریم و در داخل غنی‌سازی کنیم؟!




۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن