تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833457604
راه اقتصاد مقاومتي؛ از توسعه زيرساختها ميگذرد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: راه اقتصاد مقاومتي؛ از توسعه زيرساختها ميگذرد
اعتماد در یادداشتی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، نامگذاري هوشمندانه سال ١٣٩٥ به نام «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» توسط رهبر معظم انقلاب (مدظله العالي) در شرايط حساس اقتصادي پس از رفع تحريمهاي بينالمللي، وظيفه اركان مختلف دولت را در تدوين برنامه عملياتي براي بهرهبرداري از فرصتهاي پيش رو و ترسيم چشمانداز صحيح از آينده اقتصادي كشور دو چندان كرده است.
در يك نگاه كلي ابلاغ سياستهاي اقتصاد مقاومتي توسط معظم له در بهمن ماه سال ١٣٩٢ به عنوان سندي راهگشا، تعيينكننده اهداف و برنامههاي اركان مختلف دولت است كه بايد جهت تحقق اصول مصرح در آن، تلاش ويژهاي را مبذول داشت. رهبر معظم انقلاب در شرايط ويژه اقتصادي كه كشور در آن واقع شده، آنچه را براي برون رفت از اين شرايط نياز است، در اين سند نشان داده كه با برنامهريزي درست جهت اجراي آن ميتوان از تهديد به وجود آمده به عنوان فرصت بهره برد. اما اقتصاد مقاومتي چيست؟ جامعترين و كاملترين تعريف از اقتصاد مقاومتي را خود رهبر فرزانه انقلاب ارايه دادهاند. ايشان در ديدار با دانشجويان فرمودند:
«اقتصاد مقاومتي يعني آن اقتصادي كه در شرايط فشار، در شرايط تحريم، در شرايط دشمنيها و خصومتهاي شديد ميتواند تعيينكننده رشد و شكوفايي كشور باشد.» نگاهي به تاريخ كشورهاي مختلف نيز براي ما در حكم تجربهاي است كه ميتوان با الگوبرداري از آن، به سلامت از مشكلات و تنگناهاي موجود گذر كرد و كشتي اقتصاد كشور را به ساحل امن رساند. تجربه كشورهاي توسعهيافته در مقاومسازي ساختارهاي اقتصادي پس از دو شوك نفتي ۱۹۷۹ و ۱۹۸۳ ميلادي يكي از اين موارد است كه نه تنها توانستند با جايگزيني سوختهاي فسيلي با ساير سوختهاي نوين بر بحران به وجود آمده غلبه كنند، بلكه شرايطي را مهيا كردند كه امروز با قيمتهاي بالاي يكصد دلار نيز دچار شوك نفتي نخواهند شد.
در حال حاضر شرايط تحريم اقتصادي در ايران نيز سبب كاهش صادرات نفت و به تبع آن كاهش درآمدهاي دولت شده است. علاوه بر اين محدوديت واردات كالا كه آثار آن كمبود عرضه و افزايش قيمت است و استقراض دولت از بانك مركزي براي رفع كسري بودجه و به تبع آن، افزايش نقدينگي اثرات قابل توجهي بر شاكله اقتصاد كشور داشته است. اما همانطور كه اشاره شد ميتوان با تغيير رويكردهاي اقتصادي و بهرهمندي از نيروي خلاق و جوان كشور، علاوه بر غلبه بر تنگناها، راههايي نو در اقتصاد را آغاز كرد كه به ترميم و پوست اندازي اقتصادي نيز منجر خواهد شد. در اين راه با عنايت به اينكه اقتصاد مقاومتي ماهيتا اقتصادي مردمي است، تك تك افراد جامعه نيز بايد تلاش كنند تا بتوان به سرمنزل مقصود نائل آمد. نقش مردم در كنار دولتمردان، نقشي اساسي است كه بدون همياري و همكاري آنها هيچ موفقيتي حاصل نخواهد شد. در واقع رويكرد دولت تدبير و اميد در راستاي بهرهمندي از سرمايهگذاري خارجي در اجراي همين سياست است تا ظرفيتهاي جهاني در خدمت توسعه پايدار كشور قرار گيرد و اين مهمترين و هوشمندانهترين سياست در راستاي نهادينهسازي اقتصاد مقاومتي است. اقتصاد مقاومتي در واقع بستن درهاي كشور نيست بلكه استفاده از ظرفيتهاي داخلي و بينالمللي با تكيه بر به فعل درآمدن پتانسيلهاي داخلي است. يعني زيرساختهاي كشور بايد با تمام ظرفيتها از قوه به فعل درآيد تا شرايط سخت، چالشهاي زيرساختي اعم از اقتصادي، فرهنگي و... كشور را با مشكل مواجه نسازد.
اقتصاد مقاومتي و زيرساختهاي حمل و نقل
نگاهي به سياستهاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي به ما نشان ميدهد كه تحقق بيشتر بندهاي ذكر شده در آن به صورت مستقيم يا غيرمستقيم منوط به توسعه زيرساختهاي حمل و نقل در سراسر كشور است كه اين امر نشان از وظيفه خطير شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور در برهه حساس كنوني دارد.
نقش و جايگاه توسعه زيربناهاي حمل و نقل در رفع تحريمهاي اقتصادي از دو ديدگاه داخلي و خارجي قابل بررسي است. از جنبه داخلي، وجود شبكه ايمن و سراسري راهها در شرايط تحريم، سبب توزيع عادلانه كالا و خدمات به تمامي نقاط كشور ميشود و ارتباط استانهاي مختلف را با مركز كشور و پايتخت فراهم ميكند كه اين مساله در تحقق توسعه متوازن نقشي اساسي ايفا خواهد كرد. همچنين سبب بهرهمندي از توان و ظرفيت اقتصادي تمامي نقاط، حتي شهرهاي كوچك در توسعه اقتصاد كلان خواهد شد كه اين امر علاوه بر ايجاد رونق اقتصادي و مشاركت جمعي در توسعه، به پيشبرد اهداف اقتصاد ملي نيز كمك خواهد كرد.
اما از جنبه خارجي در شرايطي كه عصر دهكده جهاني و كمرنگ شدن مرزها ميان كشورهاست، منزوي شدن اقتصاد يك كشور و عدم ارتباط با كشورهاي ديگر ضربههاي جبرانناپذيري را بر پيكره اقتصاد وارد ميكند. به همين علت است كه تقويت ارتباط و تعاملات اقتصادي با جهان، امري حياتي محسوب ميشود كه نيازمند شبكههاي ارتباطي ايمن و سراسري است تا صادرات و واردات كالا و خدمات با كشورهاي ديگر انجام شود. اين ارتباط و خارج شدن اقتصاد از انزوا به بستر و زمينهاي نياز دارد كه شبكه سراسري انواع راهها در زمره آن به حساب ميآيد. با در نظر گرفتن همين موارد است كه در سياستهاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي آمده است:
«حمايت همهجانبه هدفمند از صادرات كالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوري مثبت از طريق گسترش خدمات تجارت خارجي و ترانزيت و زيرساختهاي مورد نياز، افزايش قدرت مقاومت و كاهش آسيبپذيري اقتصاد كشور از طريق توسعه پيوندهاي راهبردي و گسترش همكاري و مشاركت با كشورهاي منطقه و جهان بهويژه همسايگان.»
اينجاست كه وجود شبكه حمل و نقل كارآمد و ايمن، بستر لازم جهت ارتباط با كشورهاي ديگر و ترانزيت كالا و خدمات را فراهم ميكند و به ارز آوري و درآمدزايي در كشور منجر ميشود. به همين علت استراتژي شركت ساخت و توسعه بر ارتقاء و توسعه طرحهاي مسير كريدور شمال- جنوب و شرق-غرب و اتصال سراسر نقاط كشور به كريدورهاي اصلي و بينالمللي استوار است. همچنين تلاش بر اين است كه با شناسايي گلوگاههاي حمل ونقل جادهاي در كريدورهاي اصلي و تلاش براي رفع آنها، كارايي شبكه حمل و نقل افزايش يابد. بررسي پتانسيل بزرگراههاي قابل تبديل به آزادراه و برنامهريزي براي عملياتي كردن آن نيز برنامه ديگري است كه به افزايش ميزان آزادراهها به عنوان استانداردترين راه جادهاي كمك خواهد كرد.
با توجه به اهميت حمل و نقل ريلي در دنياي امروز به عنوان راه ارتباطي ايمن و سبز و تاكيد رياست محترم جمهور در ديدار با مسوولان وزارت راه و شهرسازي بر ارتباط ريلي ايران با كشورهاي همسايه، از ديگر اولويتهاي شركت ساخت و توسعه، برنامهريزي براي كاهش سهم حمل ونقل جادهاي و توجه ويژه به توسعه ظرفيتهاي حمل ونقل ريلي براي افزايش سهم بار و مسافر است. يكي از مهمترين رويكردها در اين زمينه راهاندازي شيوههاي نوين حمل و نقل در كشور است كه نيازمند توسعه زيرساختهاي متناسب با آن است. به عنوان مثال قطار پرسرعت يكي از مهمترين اتفاقاتي است كه ميتواند در حوزه صنعت ريلي در كشور بيفتد. لذا استفاده از تمام ظرفيتهاي اقتصادي و تكنولوژيكي داخلي و خارجي براي راهاندازي اين نوع از صنعت حمل و نقل و انشاءالله دستيابي به تكنولوژي آن و بوميسازي اين صنعت ميتواند گام بلندي در اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي باشد.
بند ديگري از سياستهاي اقتصاد مقاومتي كه در برنامهريزيها و چشماندازهاي شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور مورد تاكيد قرار گرفته، توجه به نوآوريها و پيشتازي اقتصاد دانشبنيان است. در اين بند آمده: «پيشتازي اقتصاد دانشبنيان، پيادهسازي و اجراي نقشه جامع علمي كشور و ساماندهي نظام ملي نوآوري براي ارتقاي جايگاه جهاني كشور و افزايش سهم توليد و صادرات محصولات و خدمات دانشبنيان و دستيابي به رتبه اول اقتصاد دانشبنيان در منطقه.» بر همين اساس تلاش شده تا در طرحهاي مطالعاتي با استفاده از فناوريهاي نوين در احداث زير ساختهاي حمل ونقل بازنگري صورت گيرد تا پروژهها با تكنولوژيهاي روز و بر اساس استانداردهاي جهاني به اجرا در آيند. لازمه تحقق اين امر توجه خاص به امر پژوهش و آموزش است تا سطح دانش فني در شركت ارتقا يابد و بستر لازم براي آشنايي با نوآوريها و دستاوردها فراهم شود. تمامي تلاش ما بر اين است كه با توجه به كمبود منابع و اعتبارات، با استفاده از فناوريهاي نو و با بهرهگيري از خلاقيت و توان جامعه جوان مهندسي كشور علاوه بر كارآفريني، در ميزان هزينهها نيز صرفهجويي كنيم. بهطور كلي مطالعه و بررسي سياستهاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي و تلاش جهت اجراي آنها به دستيابي به اهداف كمك خواهد كرد و به عنوان عاملي همواركننده در راه رسيدن به چشماندازهاي ترسيم شده ايفاي نقش خواهد كرد. از سوي ديگر توسعه زيرساختهاي حملونقل نيز در حكم بستر لازم جهت توسعه اقتصادي به ساير اركان اقتصاد كشور در به ثمر رساندن سياستهاي مندرج در اقتصاد مقاومتي ياري ميرساند كه اين امر نشان از اهميت عملكرد مجموعه وزارت راه و شهرسازي به ويژه شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور دارد. در پايان اميد است تا در سال نو همچون سال گذشته با همكاري، همدلي و همراهي همه تلاشگران عرصه زيرساختهاي حمل و نقل در به بار نشاندن اهداف و برنامههاي تعيين شده موفق و مويد باشيم.
منبع: روزنامه اعتماد
۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
اقدام عملی در اقتصاد مقاومتی؛ راهکار مقابله با تهدیدها
چهارشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۱ ۵۵ یک عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین معتقد است که اقدام عملی در زمینه اقتصاد مقاومتی میتواند ملت ایران را در مقابل تهدیدها آسیبناپذیر کند علیرضا خجستهپور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به نامگذاری سال 9با اجرای شعار اقتصاد مقاومتی زمینه توسعه پایدار روستایی فراهم می شود
سرپرست بخشداری الموت غربی با اجرای شعار اقتصاد مقاومتی زمینه توسعه پایدار روستایی فراهم می شود قزوین- ایرنا- سرپرست بخشداری الموت غربی گفت با اجرای شعار اقتصاد مقاومتی زمینه توسعه پایدار روستایی فراهم می شود به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی بخشداری رودبارالموت غپورابراهیمی: جایگزین کردن تولیدملی با واردات از اولویتهای شرایط فعلی اقتصاد است
پنجشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳ ۴۸ نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت یکی از جلوههای اقتصاد مقاومتی خارج کردن کالاهای لوکس و غیرضروری از مجموعه بخش اقتصادی است که برای تحقق آن باید به سمت تولید محصولات بر اساس نیاز کشور گام برداشت محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگدر میزگرد اطهاری و بحرینیان بیان شد: راه نجات اقتصاد ایران در تاسیس نهادهای توسعه است
در میزگرد اطهاری و بحرینیان بیان شد راه نجات اقتصاد ایران در تاسیس نهادهای توسعه است اقتصاد > اقتصاد سیاسی - ماهنامه آینده نگر میزگردی ویژه نوروزی را با محمد بحرینیان و کمال اطهاری در مورد موانع تاریخی توسعه در ایران ترتیب داده است لیلا ابراهیمیان هردو درباعلی خرم: ایران تنها کشوری است که با توافق ، راه را برای همکاریهای اقتصادی صنعتی با جهان غیر از خاورمیانه هموار
علی خرم ایران تنها کشوری است که با توافق راه را برای همکاریهای اقتصادی صنعتی با جهان غیر از خاورمیانه هموار نمود نیازمند سیاست کیاست و تدبیر هستیم تحلیلگر مسائل ایران و منطقه می گوید ایکاش مشکلات بین ایران و آمریکا در دوره حاضر به ترتیبی سامان یافته بود که راه افزایش خصومتآشنا: اقتصاد مقاومتی قبل از اقدام نیازمند اجماع است/ نهادهای نظامی و اقتصادی باید دولت را همراهی کنند
آشنا اقتصاد مقاومتی قبل از اقدام نیازمند اجماع است نهادهای نظامی و اقتصادی باید دولت را همراهی کنند مشاور فرهنگی رئیسجمهور اجرایی شدن برجام را نیازمند اقتصادی مستحکم در کشور دانست و گفت طرفهای خارجی در صورت مشاهده نشانههای ضعف در اقتصاد ما با جسارت بیشتری عهدشکنی خواهند کرداعتقاد دولت به نامگذاری عمیق سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل»
اعتقاد دولت به نامگذاری عمیق سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل رئیس جمهور کشورمان گفت نامگذاری ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نشان می دهد مسئله اصلی اقتصاد است و دولت نیز عمیقاً به این سیاست اعتقاد دارد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خراه نجات اقتصاد ایران در تاسیس نهادهای توسعه است
ماهنامه آینده نگر میزگردی ویژه نوروزی را با محمد بحرینیان و کمال اطهاری در مورد موانع تاریخی توسعه در ایران ترتیب داده است لیلا ابراهیمیان هردو درباره یک مسئله می گویند بنگاه های اقتصادی در ایران توسعه یافته نیست نوک انتقاد تند آنها متوجه نهاد دولت است از وابستگی این نهاد بهاقتصاد مقاومتی راهبرد دولت برای توسعه کشور است
فرماندار نهاوند گفت اقتصاد مقاومتی از مولفه و برنامه های بنیادین اقتصادی کشور برای رسیدن به توسعه با بهره مندی از توان داخلی است که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و دولت هم آنرا به عنوان یک راهبرد اساسی در برنامه های خود مورد عمل قرار داد به گزارش پایگاه خبری گرو کریمزیرساختهای اقتصاد مقاومتی در داخل کشور تامین شود
سهشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶ ۵۸ سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید به اینکه سیستم اداری کشور باید ویروس زدایی شود گفت تا رسیدن به اقتصاد مقاومتی فاصله داریم حسین امیری خامکانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کویر درباره نامگذاری سال-
سیاسی
پربازدیدترینها