تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى‏لله‏ عليه ‏و ‏آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835167532




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روان شناس و روان پزشک با هم تفاوت دارند!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: از دیدگاه روان‌پزشک، فرد سالم فردی است که نشانه‌های بیماری روانی در او وجود نداشته باشد.

روان شناس و روان پزشک با هم تفاوت دارند
روان‌پزشک و روان‌شناس چه تفاوتی دارند؟ کی به روان‌پزشکمراجعه کنیم، کی به روان‌شناس؟ اینها سوال‌هایی است که ممکن است برای خیلی از افراد جامعه پیش بیاید و خیلی‌ها هم جواب آن را ندانند و به اشتباه به روان‌پزشک یا روان‌شناس مراجعه کنند. حتی این عدم شناخت بین طبقه تحصیلکرده و ممتاز جامعه هم مشاهده می‌شود که نمونه آن را در فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی هم زیاد می‌توان دید.در این مطلب در مورد تفاوت این 2 رشته صحبت کرده‌ایم و از دکتر حسین ابراهیمی‌مقدم، روان‌شناس، عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی پرسیده‌ایم که اصولا کی باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
ابتدا بگویید چه تعریفی از روان‌پزشک و روان‌شناس دارید؟
به‌طور کلی از نظر محتوایی و علمی، روان‌شناس و روان‌پزشکتفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند. روان‌شناس فردی است که ابتدا در مقطع کارشناسی (لیسانس) و سپس کارشناسی‌ارشد (فوق‌لیسانس) و در آخر دکترا (PhD) تحصیل کرده و می‌تواند در مورد مسائل خانواده‌ها، فرزندان، شخصیت افراد، چگونگی شکل‌گیری یک خانواده سالم، مسائل زیست‌شناختی و... مشاوره دهد. از آن طرف، روان‌پزشکان افرادی هستند که ابتدا به‌عنوان پزشک عمومی تحصیلات دانشگاهی خود را انجام داده‌اند و سپس در زمینه تخصص حرفه روان‌پزشکی را انتخاب کرده‌اند و به عبارت دیگر روان‌پزشکاصولا پزشکی است که براساس دیدگاه‌های پزشکی و فیزیولوژیکی و با تاکید بر مبانی زیست‌شناسی روی اختلال‌های رفتاری به مطالعه افراد می‌پردازد و می‌توانند با تجویز دارو اختلال‌ها و رفتارهای نابهنجار را کنترل کنند و از تجویز دارو کمک می‌گیرند.روان‌شناس با چه تکنیک‌هایی می‌تواند بهتر مشاوره دهد؟
روان‌شناس قادر است با استفاده از روش‌های خانواده‌درمانی، تئاتردرمانی، بررسی رفتارهای روان‌شناختی و روانکاوی به مراجعان خود کمک کند. ضمنا روان‌شناس‌ها در عین حالی که سعی در شناسایی و برطرف‌کردن اختلال‌های روانی افراد برای بهتر شدن زندگی‌شان دارند صرفا به دنبال نشانه‌های بیماری نیستند.معمولا دیدگاه یک روان‌شناس با یک روان‌پزشک درباره یک فرد سالم چیست؟
از دیدگاه روان‌پزشکفرد سالم فردی است که نشانه‌های بیماری روانی در او وجود نداشته باشد و اگر چنین نشانه‌ای در فرد وجود داشته باشد، روان‌پزشک دارودرمانی و شوک‌درمانی را در اولویت کارش قرار می‌دهد ولی از دیدگاه یک روان‌شناس فرد سالم فردی است که نه‌تنها بیماری روانی ندارد بلکه ویژگی‌های مثبت دیگری مانند مفید بودن، پیشرفت کردن و احساس تعلق و... در او وجود دارد. این موضوع را می‌توانم با یک مثال روشن کنم، فرض کنید یک دستگاه فاکس خریداری کرده‌اید. اگر موفق به راه‌اندازی آن دستگاه نشوید احتمالا اولین کاری که می‌کنید خواندن بروشور یا راهنمای آن است و اگر به شما کمکی نکرد با شرکت مربوطه تماس می‌گیرید و اگر آن تماس هم مشکل شما را حل نکرد، مسئول تعمیرگاه آن شرکت در محل حاضر خواهد شد. در خیلی از مواقع دستگاه‌ها با دستورالعمل و برنامه‌ریزی خاص بدون نیاز به قطعه کار خواهند کرد و در پاره‌ای از موارد، نیاز به تعویض یک قطعه خواهد بود.منظورتان از این مثال شرایط آدم‌ها و مشکلات آنهاست. این‌طور نیست؟
بله همین‌طور است. اختلال‌های رفتاری افراد هم به همین شکل است مثلا دانش‌آموزی که انگیزه کافی برای درس خواندن ندارد، والدین او سعی می‌کنند با خواندن مقالات و کتاب‌ها راهکار‌های مناسب را پیدا کنند مانند مثال بروشور ولی گاهی نیاز است که با یک مشاور تماس بگیرند مانند مثالی که با کارشناس دستگاه فاکس به عمل آمد و اگر مشکل این دانش‌آموز حل نشد با کمک گرفتن از یک مشاور و شرکت در جلسه‌های مختلف مشاوره، ممکن است مشکل پیش‌ آمده حل شود. مثل کاری که که فرد کارشناس برای دستگاه فاکس انجام داد ولی اگر جلسه‌های مشاوره نتیجه مطلوبی نداشت، آن‌ وقت می‌توان به یک روان‌پزشکمراجعه کرد که با دارودرمانی آن مشکل برطرف شود مثل مثال تعویض قطعه. بنابراین باید اول مشکل را ریشه‌یابی و بعد به روان‌شناس یا روان‌پزشکمراجعه کنیم.هفت نامه سلامتاخبار مرتبط :بيشترين مشكل مراجعه كنندگان به روانشناس چيست؟احساس ميكنم به روانشناس نياز دارمروانپزشک روانشناس یا مشاور؟


شنبه 14 فروردین 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن