واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: تولید ١٣٠ میلیارد مترمکعب گاز در سال/ پارس جنوبی رکورد شکست اقتصاد > انرژی - ایرنا گزارش داد: میزان تولید گاز طبیعی از میدان مشترک پارس جنوبی با بهره برداری از فازهای جدید رکوردی جدید ثبت کرد و حجم تولید در سال 1394 به ١٣٠ میلیارد مترمکعب رسید و اختلاف میزان برداشت ایران از این مخزن با شریک قطری کمتر شد.
با توسعه فازهای میدان گازی پارس جنوبی و بهره برداری از آنها ضمن افزایش سهم این میدان در سبد تولید گاز کشور، فاصله کشورمان با قطر در برداشت از این میدان مشترک کاهش یافته است. دولت یازدهم از ابتدای فعالیت خود تسریع در بهره برداری از این میدان مشترک را هدفگذاری کرد و با اولویت بندی فازهای توسعه ای این میدان روند اجرای پروژه های در دست اقدام را سرعت بخشید. بر اساس تصمیم وزارت نفت، در سال 1392(سال آغازفعالیت دولت یازدهم) فازهای 12، 15، 16، 17 و 18 که نسبت به سایر فازها پیشرفت بیشتری داشتند در اولویت اصلی و سایر فازها در اولویت بعدی قرار گرفتند. فاز 12 در اواخر سال 1393و فازهای 15 و 16 در سال 1394 به طور کامل به بهره برداری رسیدند و قرار است فازهای 17 و 18، ١٩، 20 و 21 این میدان عظیم گازی نیز امسال راه اندازی شوند. علی اکبر شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره وضعیت برداشت گاز از پارس جنوبی می گوید: تولید گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی در سال 1394 سیر صعودی داشت و تا پایان اسفندماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن 15 درصد افزایش یافته است. وی به اولویت بندی های جدید طرح های پارس جنوبی اشاره کرد و افزود:پیش بینی می شود علاوه بر افتتاح فازهای ١٧و ١٨ پارس جنوبی، پروژه فازهای ١٩، 20 و ٢١ این میدان، تا اسفندماه امسال به بهره برداری برسد.
شعبانپور استمرار تولید و ارسال بدون وقفه گاز طبیعی به شبکه سراسری را در سال گذشته، نتیجه تلاش بخش های پالایشگاهی و فراساحل از جمله حفاری، ساخت و نصب سکوها و خطوط لوله عنوان کرد. پس از بهره برداری از پنج فاز 12، 15، 16، 17 و18 پارس جنوبی، سایرفازها مانند فازهای 19، 20 و 21 در اولویت بهره برداری قرار گرفته اند. میدان گازی پارس جنوبی (یا گنبد شمالی در بخش قطری)، بزرگ ترین میدان گازی مستقل جهان است که با داشتن 34.2 تریلیون مترمکعب ذخیره گاز استحصال پذیر، حدود 19 درصد از کل ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است. این میدان گازی علاوه بر ذخایر عظیم گاز طبیعی، حدود16 میلیارد بشکه میعانات گازی استحصال پذیر، نفت و مقادیر زیادی هلیوم دارد. این میدان گازی در عمق بیش از سه هزار متری از بستر خلیج فارس و در محوطه ای به وسعت ٩هزارو ٧٠٠ کیلومتر مربع واقع شده است. حدود سه هزارو ٧٠٠ کیلومتر مربع از این میدان مشترک، در آب های سرزمینی ایران و حدود شش هزار کیلومتر مربع از آن در آب های قطر واقع شده است. 22339
کلید واژه ها: گاز - واردات گاز - صادرکنندگان گاز - پارس جنوبی -
چهارشنبه 11 فروردین 1395 - 13:10:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]