تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شيعيان ما كسانى‏اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى‏كنند، در راه دوستى ما به يكديگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819757648




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

« چرت زدن » باعث مرگ زودرس می شود


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

به گزارش جام جم سرا ، پژوهش انجام شده نشان می‌دهد که بین افرادی که بیش از 40 دقیقه خواب عصرگاهی را به طور منظم تجربه می‌کنند و مشکلاتی چون کلسترول و فشار خون بالا، ارتباط وجود دارد. بیش از 40 دقیقه خواب عصرگاهی می‌تواند احتمال مرگ زودرس را افزایش دهد. پژوهش انجام شده بر روی بیش از 300 هزار نفر نشان داد که خواب‌های طولانی مدت در طول روز با رشد سندروم‌های متابولیک مانند چاقی، کلسترول و فشار خون بالا در ارتباط است.

این پژوهش از تحلیل‌های 21 مطالعه مشاهده‌ای دیگر استفاده کرد که مشخصا 307237 نفر را بررسی کرده بودند. گفتنی است این پژوهش در کنفرانس سالانه کالج آمریکایی کاردیولوژی ارائه شد.

در این پژوهش آمده که علیرغم مفید بودن خواب عصرگاهی، اگر زمان آن‌ها به طور منظم به بیش از 40 دقیقه در روز برسد، می‌تواند منجر به بروز برخی مشکلات سلامتی شود که در نهایت منتهی به مرگ زودرس خواهند شد.

پژوهشگران این مطالعه از شرکت کنندگان در مورد خواب روزانه آن‌ها پرسیدند و پاسخ‌های دریافتی را با سوابق پزشکی هر فرد مانند چاقی، دیابت و سندروم متابولیک تطابق دادند. پژوهشگران دست یافتند که اگر مدت زمان خواب روزانه به بیش از 40 دقیقه برسد، بین این دو مورد، خواب و مشکلات سلامتی، ارتباط وجود دارد. در غیر این صورت، یعنی زمانی که مدت خواب کوتاه‌تر باشد، این ارتباط مشاهده نمی‌شود.

در همین ارتباط گفته شده که زمانی که مدت خواب طولانی‌تر باشد، بدن به اشتباه خودش را آماده ورود به حالت خواب می‌کند، اما پس از بیدار شدن فرد چرخه متابولیک او متوجه بی‌نظمی می‌شود. این در حالی است که در خواب کوتاه‌تر، یا به اصطلاح چرت زدن، بدن وارد حالت خواب نشده و متحمل ضرر نمی‌شود.

دکتر توموهیده تامادا، پژوهشگر ارشد مطالعه و متخصص دیابت دانشگاه توکیو می‌گوید: «چرت زدن در سراسر جهان امری رایج تلقی می‌شود. بنابراین روشن ساختن ارتباط بین چرت زدن و بیماری‌های متابولیک می‌تواند راهکاری جدید برای کاهش این دسته از بیماری‌ها ارائه دهد؛ خصوصا اینکه این نوع بیماری‌ها روندی صعودی را در سراسر جهان تجربه می‌کنند.»

وی در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: «خواب یکی از شاخصه‌های مهم در یک سبک زندگی سالم است و به اندازه رژیم غذایی و ورزش کردن اهمیت دارد. چرت کوتاه می‌تواند برای بدن بسیار مفید باشد، اما ما هنوز با قدرت تاثیر و مکانیسم آن آشنایی کامل نداریم.»

منبع : فرادید






سه شنبه 10 فروردین 1395 ساعت 13:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن