تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816250740




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به سنت‌های نوروز


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نگاهی به سنت‌های نوروز




یک پژوهشگر با بیان اینکه تا قبل از دوران سلجوقیان، نوروز حرکت چرخشی داشت، گفت: تا قبل از آن ایرانیان نوروز را با عناوینی همچون "تیرگان" در تیرماه، "مهرگان" در مهرماه و... به صورت چرخشی جشن می‌گرفته‌اند.





خبرگزاری ایسنا: یک پژوهشگر با بیان اینکه تا قبل از دوران سلجوقیان، نوروز حرکت چرخشی داشت، گفت: تا قبل از آن ایرانیان نوروز را با عناوینی همچون "تیرگان" در تیرماه، "مهرگان" در مهرماه و... به صورت چرخشی جشن می‌گرفته‌اند.

اردشیر کشاورز نوروز را یکی از سنت‌ها و آداب ویژه به‌جامانده از نیاکانمان دانست و افزود: از زمان سلجوقیان نوروز در نقطه اعتدال ربیعی و در روز نخست فروردین و به سبک امروزی جشن گرفته می‌شود.

او جشن‌های نوروز را در بین ایرانیان باستان به دو دسته جشن‌های آب و آتش تقسیم کرد و با بیان اینکه ایرانیان باستان دارای آداب ویژه‌ای بودند، گفت: ایرانیان از گذشته‌های دور و در آستانه نوروز خانه‌تکانی و خانه‌هایشان را از گرد و غبار و دود پالایش می‌کردند تا پاکیزه به استقبال سال نو بروند.

کشاورز افزود: ایرانیان در آستانه نوروز لباس نو پوشیده و با دسته‌های گل نزد حکام و فرمانروایان خود رفته و عید را شادباش می‌گفتند.

وی چیدن هفت سین را یکی از سنت‌های زیبای ایرانیان از گذشته دانست و گفت: امروز نیز در آستانه نوروز در خانه‌های ایرانیان خوانی گسترده می‌شود و بر آن هفت سین چیده می‌شود.

او در ادامه با بیان اینکه دید و بازدید در ایران باستان محدود به دیدار از سلاطین و شاهان بود گفت: امروز این دید و بازدید یکی از سنن اصلی نوروز است.

این نویسنده عیدی دادن را یکی از سنت‎‌های زیبای نوروز نزد ایرانیان از گذشته دانست و گفت: اگرچه این سنت امروز اندکی کمرنگ‌تر از گذشته شده است، اما پرداختن به آن توصیه می‌شود.

کشاورز عیدی دادن را یکی از سنت‌های زیبای نوروز برشمرد و گفت: در گذشته مرسوم بود که ایرانیان از لباس و حیوانات اهلی عیدی می‌دادند.

او سپس با بیان اینکه ایرانیان شب اول فروردین را فروهرها می‌نامیدند، گفت: آنان اعتقاد داشتند که در این شب ارواح طیبه درگذشتگانشان به خانه و کاشانه آنها سر می‌زنند و لذا باید مقدمشان را با بخورهای خوش‌بو همچون عود گرامی داشت.

او رفتن به مزار از دست رفتگان در جمعه آخر هر سال همراه با پخت شیرینی‌های محلی را هم از سنت های نوروز نزد ایرانیان دانست.

کشاورز در ادامه از نوعید به عنوان یکی دیگر از سنتهای زیبای نوروز در بین ایرانیان یاد کرد و گفت: در این مراسم با حضور در منزل اقوام و بستگانی که در طول سال گذشته عزیزی را از دست داده‌اند، به آنان تسلای خاطر می‌دهند.

او طبیعت‌گردی را یکی دیگر از سنتهای خوب ایرانیان در ایام نوروز عنوان کرد و گفت: گردش و تفریح و رفتن به دامان طبیعت در فصل نو شدن طبیعت از دیگر سنن ایرانیان در نوروز است.

این پژوهشگر با بیان اینکه ایرانیان باستان از یازدهم تا پانزدهم فروردین‌ماه را پنجه می‌گفتند، گفت: ایرانیان در این پنج روز نه میهمانی می‌رفتند و نه میهمانی می‌دادند و معتقد بودند هر کاری که در این پنج روز بکنند و هر رفتاری که داشته باشند تا واپسین روزهای سال نو همانگونه خواهند بود.







تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن