واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سنتهای حسنه نوروز در بیان آیتالله مکارم شیرازی
آیتالله مکارمشیرازی در آستانه تعطیلات سال جدید، توصیههایی به مردم ارائه کرد و خواستار توجه به سنتهای حسنه و پرهیز از تجملات و تشریفات در برنامههای نوروزی شد.
به گزارش نامه نیوز، این مرجع تقلید روز چهارشنبه در آخرین جلسه درس خارج خود در سال 1394 در مسجد اعظم قم، پیشاپیش سال جدید را به ملت ایران تبریک گفت و با اشاره به این که مراسم عید نباید آمیخته با هواپرستی شود، گفت: آداب و رسومی که از پیشینیان مانده، بسیاری از آن خوب است، اما برخی از آنها خرافی و غلط است که باید آنها را کنار گذاشت.
مکارمشیرازی تاکید کرد: همه آنچه از گذشتگان به ما رسیده خوب نیست، قرآن کریم و روایات دینی مذمت میکند کسانی را که چشم و گوش بسته عمل میکنند.
این مرجع تقلید در ادامه به بیان توصیههای نوروزی خطاب به مردم پرداخت و تاکید کرد: نظافت و خانه تکانی در ایام عید نوروز و هر زمان دیگری کار نیک و پسندیده ای است، صله رحم نیز نیز از همین دست سنت ها است که کدورت ها را از بین می برد، دشمنی ها را تقلیل می دهد، تفریحات سالم نیز به انسان نشاط و نیرو میدهد.
وی تاکید کرد: چشم و همچشمیها، به رخ کشیدن تشریفات، مسابقه در تجملات و تخریب محیط زیست کارهایی است که از نظر اسلام ممنوع است و باید از آن خود داری کرد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم چهارشنبه سوری را از خرافات دانست و گفت: هرچند به دلیل تذکرات و هشدارهایی که داده می شود، تلفات و قربانی ها کاهش پیدا کرده است اما آمار همچنان نشان می دهد که هر سال این اتفاق قربانی می گیرد.
مکارمشیرازی بیان کرد: امیدواریم سال آینده سال پر خیر و برکتی برای جهان اسلام و ملت عزیز ایران اسلامی باشد و آتشی که دشمنان در ممالک اسلامی بپا کردهاند خاموش شود.
مکارم شیرازی همچنین برای حل مشکلات کشور بهویژه مشکلات معیشتی و اقتصادی و همچنین پایان یافتن مصائب جهان اسلام دعا کرد.
وی همچنین با اشاره به برنامه درسی خود در سال آینده که از هفته دوم تعطیلات عید نوروز آغاز می شود، تصریح کرد: تعطیلات زیاد هم حوزه و هم کشور را عقب می اندازد، کما این که این اتفاق افتاده است؛ کشورهایی که پیشرفت کرده اند تعطیلاتشان شاید یک سوم ما نباشد.
وی افزود: بهتر است به جای افزایش تعطیلات عمومی افراد از مرخصی ها در طول سال استفاده کنند و هم مملکت در آنِ واحد از کار باز نایستد.
این مرجع تقلید در ادامه درس خارج خود با اشاره به حدیث اخلاقی، آفت دین را هوای نفس دانست و گفت: مساله هواپرستی هم در قرآن کریم و هم در روایات دینی، اهمیت زیادی به آن داده شده است. در روایتی آمده است مخوفترین چیز پیروی از هوای نفس است؛ هواپرستی بر خلاف دیگر گناهان، تنها یک گناه نیست، بلکه صدها گناه از آن سرچشمه می گیرد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تاکید کرد: هواپرستی حس تشخیص را از انسان میگیرد و امور زیبا و نیک در نظر انسان زشت و امور زشت و ناپسند زیبا جلوه میکند. سایر گناهان ممکن است ایمان انسان را از بین نبرند بلکه تقوا را از بین ببرند، اما هوا پرستی ایمان انسان را بر باد می دهد؛ شیطان نیز بر اثر هوا پرستی از درگاه الهی رانده شد؛ هوا پرستی انسان را به کفر می کشاند.
منبع: فارس
۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]