واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بازتاب دستگیری مظنون اصلی حملات پاریس/ آخرین اخبار از مذاکرات صلح سوریه در ژنو
بازداشت مظنون اصلی عملیات تروریستی پاریس، توافق ترکیه و اتحادیه اروپا در موضوع پناهجویان، دیدگاه نماینده سازمان ملل درباره روند مذاکرات صلح سوریه، تأکید دولت دمشق بر عدم مداخله خارجی در روند مذاکرات، ادعای موافقت آمریکا با ادامه حضور بشار اسد در قدرت و مانع تراشی آمریکا بر سر راه تجارت با ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۷۵۷۴۷
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰ - 19 March 2016
بازداشت مظنون اصلی عملیات تروریستی پاریس، توافق ترکیه و اتحادیه اروپا در موضوع پناهجویان، دیدگاه نماینده سازمان ملل درباره روند مذاکرات صلح سوریه، تأکید دولت دمشق بر عدم مداخله خارجی در روند مذاکرات، ادعای موافقت آمریکا با ادامه حضور بشار اسد در قدرت و مانع تراشی آمریکا بر سر راه تجارت با ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، اعلام خبر بازداشت مظنون حملات تروریستی ماه نوامبر پاریس، مهمترین موضوعی است که روز گذشته تاکنون مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزیر مهاجرت بلژیک بازداشت صلاح عبدالسلام، مظنون اصلی حملات پاریس را تایید کرده است. تئو فرانکن اندکی پس از آنکه پلیس فرانسه از بازداشت عبدالسلام در مولنبیک بروکسل خبر داد، گفت: «ما او را بازداشت کردیم». گفته شده که عبدالسلام در عملیات روز جمعه پلیس در محله مولنبیک بروکسل زخمی و زنده بازداشت شد. دادستانی بلژیک روز جمعه از کشف اثر انگشت عبدالسلام در آپارتمانی در بروکسل خبر داد که روز سه شنبه نیروهای پلیس بلژیک و فرانسه به آن حمله کرده بودند. عملیات بروکسل به حملات تروریستی نوامبر پاریس ارتباط داشت که ۱۳۰ نفر کشته به جا گذاشت.
*****
توافق اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر موضوع پناهجویان، یکی دیگر از موضوعات مهم و مورد توجه امروز به شمار می رود. روزنامه «وال استریت ژورنال» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته است. بوسلاو سوبوتکا، نخست وزیر جمهوری چک، روز جمعه از موافقت اتحادیه اروپا و ترکیه با توافقنامه توقف سیل گسترده مهاجران به اروپا خبر داد. سوبوتکا در پیامی توئیتری اعلام کرد: «توافقنامه با ترکیه امضا شد. از ۲۰ مارس همه مهاجران غیرقانونی که از ترکیه وارد یونان شوند، بازگردانده میشوند». بر اساس این توافق، در ازای بازگرداندن هرپناهجویی که از راه غیرقانونی خود را به یونان رسانده است، یک پناهجوی سوری ثبت نام شده در اردوگاههای ترکیه به کشورهای اروپایی اعزام میشود. همچنین علاوه بر لغو محدودیت در زمینه صدور روادید برای اتباع ترکیه جهت سفر به اروپا، اتحادیه اروپا ۶ میلیارد یورو کمک مالی در اختیار آنکارا قرار میدهد.
*****
اخبار مربوط به مذاکرات صلح سوریه در ژنو، از جمله دیگر موضوعات مهم امروز است که رسانه های مختلف به آن پرداخته اند. شبکه خبری «العربیه» اظهارات نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه را بازتاب داده که از وجود اختلافات میان طرف های مذاکره کننده خبر داده است. استفان دی میستورا با اشاره به وجود اختلاف میان هیئتهای مذاکره کننده دولت و معارضین سوریه، تأکید کرده که این دور از مذاکرات مثمر ثمر بوده است. به گفته وی، مذاکرات هفته آینده سوریه مهم و سرنوشت ساز خواهد بود. دی میستورا با اشاره به اینکه سندی از معارضان مبنی بر مرحله انتقالی دریافت کرده است، اظهار داشت: «امیدواریم نظام سوریه پاسخ این سند را که درباره مرحله انتقالی است، بدهد».
*****
در همین حال، نماینده دولت سوریه در سازمان ملل تأکید کرده که این مذاکرات باید بدون مداخله خارجی انجام گیرد. بر اساس گزارش «الاخباریه»، بشار جعفری تأکید کرده مذاکرات سوری - سوری برای حل بحران در این کشور، باید به دور از مداخله خارجی و تعیین پیش شرط باشد. وی در نشست خبری پس از دیدار با دی میستورا گفت: «این دور از گفت و گوهای هیئت جمهوری عربی سوریه با دی میستورا مفید بود. در این گفت و گوها بر سند عناصر اساسی مربوط به حل سیاسی بحران در سوریه تمرکز شد... همانطور که میدانید، هیئت جمهوری عربی سوریه این سند را در جلسه قبلی ارائه کرد». وی افزود: «ما معتقدیم تصویب این اصول که آن را عناصر اساسی نامگذاری کردیم، باعث گفت و گوهای جدی سوری- سوری خواهد شد که به ساختن آینده سوریه کمک میکند».
*****
در این میان، روزنامه «الاخبار» با انتشار گزارشی مدعی شده دولت آمریکا موافقت خود را با ادامه حضور بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در قدرت ابراز کرده است. این روزنامه می نویسد دولت آمریکا به ایرانیها و روسها اعلام کرد که مانعی برای بقای بشار اسد در قدرت دیده نمیشود و حق او در نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری محفوظ است و در این چارچوب بود که تصمیم خروج نیروهای روسیه از سوریه گرفته شد. به این ترتیب، به عقیده این روزنامه، کسانی که تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، مبنی بر کاهش تعدادی از نیروهای نظامی روس در سوریه را به خالی کردن پشت بشار اسد تلقی کردند، به خطا رفتند. طرف های مرتبط با بحران سوریه در دمشق و تهران و حزبالله در لبنان از قبل در جریان تصمیم پوتین قرار داشتند؛ زیرا بشار اسد، تهران و حزبالله را پیش از اعلام این تصمیم مطلع کرده بود.
*****
در نهایت، در میان دیگر موضوعات، سایت «پولیتیکو» از مانع تراشی آمریکا برای بر سر راه تعامل شرکت های تجاری اروپایی با ایران خبر داده است. به نوشته این سایت، دولت آمریکا در مسیر ورود شرکتهای اروپایی به ایران پس از توافق هستهای مانعتراشی میکند. ممکن است دربهای ایران بعد از توافق هستهای تاریخی با غرب به روی تجارت گشوده شده باشد، اما برای شرکتهای اروپایی، راه ورود به تهران هنوز از واشنگتن میگذرد. ماه ژانویه، دولت باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا تحریمها علیه برنامه هستهای ایران را رفع کرد اما محدودیتهای وضع شده به بهانه حمایت ایران از جنبش حزبالله لبنان، از جمله تحریمها علیه مرادوات تجاری با تهران که از سال ۱۹۹۵ وضع شدهاند را پابرجا نگاه داشت. اکنون که دو ماه از این اقدامات میگذرد، شرکتهای اروپایی میگویند سایر تحریمهای آمریکا دست و پای آنها را بسته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]