تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830930154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سال 94؛ عصری نوین درهمکاری دو قدرت شرق و غرب آسیا


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سال 94؛ عصری نوین درهمکاری دو قدرت شرق و غرب آسیا
اگرچه ایران و چین از سالهای دور دارای روابط بسیار خوبی بودند و برای تحکیم آن از هیچ تلاشی فروگذار نکردند، اما سفر بهمن ماه «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به ایران را باید سرآغاز دوره جدیدی از همکاریهای دو کشور در زمینه های مختلف بر اساس اهداف بلندمدت دانست.
آفتاب : به گزارش ایرنا، ازمهمترین تحولات در روابط ایران و چین درسال 1394 شکل گیری دور جدید مناسبات دو کشور و گامهای تازه برای تحکیم روابط بود.
ازنگاه بسیاری از کارشناسان منطقه ای و حتی غرب، ایران و چین با سفر«شی جین پینگ» به تهران وارد مرحله ای از روابط شده اند که می توانند از این پس از ظرفیت های موجود را به شکل مناسب و عملگرایانه تری به پیش ببرند.

در کشور چین و در ماه مارس 2013 و با تشکیل کنگره ملی خلق دولت «شی جین پینگ» شکل گرفت و در ماه ژوئن همین سال نیز حضور پرشور ملت ایران در انتخابات ریاست جمهوری باعث خلق حماسه سیاسی و شکل گیری دولت تدبیر و امید به ریاست دکتر «حسن روحانی» شد.
مقام های ارشد چین که به خاطر اهمیت روابط با تهران این رویداد مهم سیاسی سال را از نزدیک دنبال می کردند، بلافاصله در آن زمان به ملت ایران تبریک گفتند و «چای وو» نماینده ویژه رئیس جمهور این کشور در مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی شرکت کرد.

اما از آن زمان به بعد این روابط هر روز نزدیک و نزدیک تر می شد تا این که سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به تهران، روابط دو کشور بزرگ آسیا را وارد مرحله تازه ای کرد و آن را به سطح روابط راهبردی ارتقا داد.
دیدارهای رهبر چین در تهران نشانه های یک رویکرد جدید را در نگاه پکن همراه داشت از آن جهت که این دیدار نخستین حضور عالیترین مقام رسمی این کشور بعد از اجرای برجام در کانون خاورمیانه پرالتهاب به حساب می آمد.

اگرچه او پیشتر و در سمت معاون ریاست جمهوری در سال ٢٠٠٨ به ایران سفر کرده بود اما تاریخ روابط ایران و چین، رویدادی در این سطح را تاکنون شاهد نبوده است.
این سفر از آن جهت حائز اهمیت است که روابط راهبردی دو کشور را برای سال های آینده ترسیم کرد و این امیدواری ایجاد شد که در سایه این نقشه راه، همکاری های میان دو کشور مستحکم تر از قبل به روند خود ادامه خواهد داد.

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در جریان این سفر و در راستای تعمیق و تحکیم مناسبات و همکاری های مشترک، 17 سند و یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند که مهمترین آن امضای سند مشارکت راهبردی میان دو کشور بود.

از دیگر قراردادهای امضا شده دراین سفرکه تاکیدی بر مستحکم تر کردن روابط دو کشور داشت می توان به امضای یادداشت تفاهم ارتقاء کمربند اقتصادی جاده ابریشم و ایجاد جاده ابریشم دریایی قرن 21، همکاری در زمینه مصارف صلح آمیز انرژی، معاضدت حقوقی دوجانبه در موضوعات کیفری و معاهده معاضدت قضایی در موضوعات مدنی و تجار، یادداشت تفاهم تقویت همکاری های صنعتی، معدنی و سرمایه گذاری،مبادلات فرهنگی، هنری و آموزشی برای سال های 1394 تا 1397 و چندین موافقتنامه دیگر در طرح ها و پروژه های گسترده زیربنایی اشاره کرد.
رئیس جمهوری کشورمان حتی پیش بینی کرد که با توجه به شرایط موجود، سطح مبادلات تجاری سالانه دوجانبه ایران و چین طی یک دهه آینده، با افزایشی 10 برابری، به 600 میلیارد دلار برسد.
ایران سالهاست که روابط نزدیکی با چین داشته است. چین از سال 2009 بزرگترین شریک تجاری ایران بود و در دوره تحریم های ناعادلانه غرب علیه کشورمان، نزدیکترین کشوری بود که توانست به ایران کمک کند و نام خود را در فهرست دوستان ایران به ثبت برساند.

«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران و «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین قبل از این دیدار در سال گذشته میلادی نیز (فروردین - اردبیهشت 93) در حاشیه کنفرانس تعامل و اعتماد سازی موسوم به «سیکا» در شهر بندری «شانگهای» چین و سپس در شهریور ماه همان سال در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان و یک بار هم حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهر «اوفا» پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه با یکدیگر دیدار کرده بودند تا نقشه راه توسعه مناسبات دو کشور را در همه زمینه ها ترسیم کنند.
بسیاری از کارشناسان، همکاری نزدیک تهران - پکن را اتفاق نادر و ویژه سال 94 ارزیابی می کنند و اعتقاد دارند که دو کشور می توانند به واسطه این همکاری ها، نقش مهمی در منطقه و معادلات بین المللی ایفا کنند.

دو کشور از نظر سیاسی نیز دیدگاه های بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و مواضع تهران و پکن در عرصه بین المللی و در قبال مسائلی چون امنیت و نظام بین الملل، نقش سازمان ملل متحد، حقوق بشر، خلع سلاح و مقابله با تروریسم بسیار به یکدیگر نزدیک است.
ایران و چین البته به عنوان دو کشور مستقل، هر یک در پی منافع خود هستند، اما ایده «دستیابی به منافع مشترک و فتح مشترک قله های پیشرفت» در میان دولتمردان دو کشور طرفداران زیادی دارد که آثار آن در سال های آینده خود را نشان خواهد داد.
نگاهی به پیشینه مناسبات اقتصادی میان دو کشور نشان می دهد که رشد شتابان همکاری های تجاری ایران و چین سبب شده مبادلات دو کشور از 400 میلیون دلار سال 1994 میلادی به حدود 40 میلیارد دلار در سال 2013 برسد و پیش بینی می شود در پایان سال 2016 میلادی سطح مبادلات اقتصادی دو کشور از 60 میلیارد دلار نیز فراتر رود.

چین با جمعیت یک میلیارد و حدود 400 میلیون نفر یکی از قطب های مهم اقتصادی و مرکز ثقل مناسبات تجاری و اقتصادی جهان است و ایران نیز با ذخایر عظیم نفت و گاز، در رتبه نخست تامین کنندگان نفت خام بازارهای بزرگ مصرف از جمله چین قرار دارد. جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه ای در بازار انرژی دنیا دارد و چین به دنبال آن است تا این کشور همچنان به عنوان منبعی برای نیازهای روبه رشد انرژی جهان باشد.
با این حال، آنچه در چارچوب مناسبات ایران و چین در وضعیت کنونی ضروری است؛ موضوع ارتقای سطح همکاری های راهبردی و استراتژیک در حوزه امنیت و مقابله با جریان های یکسویه غرب به بهانه مبارزه با تروریسم است.

در حال حاضر چین به عنوان یک کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و کشوری که سریعترین رشد را میان کشورهای در حال توسعه دارد، بدون تردید در آینده نقش بسیار مهمتری را در دنیا ایفا خواهد کرد.
نباید فراموش کرد که چین یکی از کشورهای تاثیرگذار در گروه 1 +5 بود و نقش قابل توجهی نیز در پرونده هسته ای ایران داشته است.
در مجموع می توان گفت که نگاه مشترک به منافع یکدیگر و تقویت آن در زمینه های مختلف به عنوان یکی از مولفه های اساسی، نه تنها ضامن منافع دو کشور، بلکه متضمن منافع سایر کشورها نیز خواهد بود و آثار این همکاری ها می تواند، نصیب سایر کشورهای منطقه نیز شود.



تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن