تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829848208




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

12 دندان كشيده يا پوسيده سهم هر ايراني از عدالت در سلامت!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 12 دندان كشيده يا پوسيده سهم هر ايراني از عدالت در سلامت!
«تمام افراد بالغ ايران بالاي 12 دندان كشيده شده يا پوسيده يا قبلاً پر شده دارند و اين ناشي از اين است كه زماني كه بايد اقدامات پيشگيرانه مي‌كرديم، انجام نداديم»‌. اين بخشي از سخنان سخنگوي وزارت بهداشت درست 11 ماه بعد از اجراي طرح تحول سلامت دهان است...
نویسنده : زهرا چيذري 


«تمام افراد بالغ ايران بالاي 12 دندان كشيده شده يا پوسيده يا قبلاً پر شده دارند و اين ناشي از اين است كه زماني كه بايد اقدامات پيشگيرانه مي‌كرديم، انجام نداديم»‌. اين بخشي از سخنان سخنگوي وزارت بهداشت درست 11 ماه بعد از اجراي طرح تحول سلامت دهان است اما مردم در اين حوزه هيچ تغييري را احساس نكرده‌اند. 12 دندان خراب يا كشيده در دهان هر ايراني در حالي است كه شاخص DMFT ميانگين دندان‌هاي پوسيده، كشيده شده در اثر پوسيدگي و پر شده در جمعيت زير 12 سال يكي از معيارهاي عدالت در سلامت و از نشانه‌هاي توسعه‌يافتگي جوامع است.
روز 23 فروردين سال جاري بود كه به مناسبت روز دندانپزشك طي مراسمي رسمي با حضور مسئولان بهداشتي و بيمه‌اي طرح تحول سلامت دهان كليد ‌خورد و دبير شوراي سلامت دهان وزارت بهداشت، از آغاز طرح تحول سلامت دهان در كشور خبر داد. به گفته دكتر سعيد عسگري برنامه‌ريزي‌هايي براي پيشگيري از بيماري‌هاي دهان و دندان در كشور در نظر گرفته شده بود و قرار بود از امسال اجرايي شود. بنا به تأكيد وي اين برنامه‌ها قرار بود به دو صورت درون‌بخشي با امكانات و توانمندي‌هاي وزارت بهداشت و نيز به صورت ميان‌بخشي با مشاركت‌هاي بين‌بخشي و همكاري‌هاي وزارت آموزش و پرورش در مدارس ابتدايي سراسر كشور اجرا شود. طرح تحول سلامت دهان در حالي كليد خورد كه وزير بهداشت با صراحت تمام اعلام كرد: من خيلي موافق اعلام آغاز اين طرح نبودم. اميدوارم كاري كه دوستان ما شروع كرده‌اند، باعث روسياهي ما نشود و بقيه زحماتي كه از يك‌سال گذشته در طرح تحول نظام سلامت آغاز شده است، از بين نرود. اين پيش‌بيني آقاي وزير به نوعي تحقق يافت چراكه يك بار ديگر در دي ماه امسال قائم‌مقام وزير بهداشت از آغاز بسته خدمات دندانپزشكي بزرگسالان در هزار مركز دولتي از زمستان در ادامه اجراي فازهاي طرح تحول سلامت خبر داد اما زمستان طرح تحول به سلامت دهان و دندان رسيد.
 
بيمه‌ها دندان مردم را مي‌كشند
سلامت دهان و دندان اگرچه جزو درمان‌هاي ضروري است و با سلامت ديگر بخش‌هاي بدن به طور مستقيم در ارتباط است اما بيمه‌ها هيچ‌گاه زير بار اين موضوع نرفته‌اند و طرح تحول سلامت هم اگرچه به نوعي به حوزه سلامت دهان و دندان ورود كرد اما همچنان براي دريافت خدمات دهان و دندان به خصوص در شرايط اورژانسي ناگزيريد به بخش خصوصي مراجعه كنيد. پوشش بيمه‌ها هم در اين حوزه در حد كشيدن دندان و دندان مصنوعي است.
 همين مسئله در كنار هزينه‌هاي سرسام‌آور دندانپزشكي موجب شده است بسياري از افراد درمان‌هاي دندانپزشكي را در آخر فهرست اولويت‌هاي خود قرار دهند تا بدانجا كه مطابق آمار سالي 2 ميليون دندان تنها در مراكز دانشگاهي و دولتي كشيده مي‌شود. رئيس سازمان بيمه سلامت اما آب پاكي را روي دست مردم ريخت و گفت: پوشش بيمه‌اي تمام خدمات دندانپزشكي ممكن نيست. بنا به تأكيد انوشيروان محسني‌بندپي سازمان بيمه سلامت در يك نگاه سلامت‌محور براي افراد زير ۱۴ سال، تمامي اقداماتي را كه شامل ۲۰ خدمت است، تحت پوشش قرار مي‌دهد. به گفته مديرعامل سازمان بيمه سلامت خدمات دندانپزشكي جزو خدمات گران‌قيمت تلقي مي‌شود و بيشترين پرداخت از جيب بيمه‌شدگان در بخش سرپايي مربوط به اين خدمات است. بنا به تأكيد عليرضا زالي، رئيس سازمان نظام پزشكي كشور نيز طبق بررسي‌ها پرداخت از جيب مردم در حوزه دندانپزشكي با بيشترين رقم پرداختي، بيش از ۹۲ درصد گزارش شده و در سال‌هاي اخير حمايت مناسبي از خدمات دندانپزشكي كه بيمه‌ها آن را در خدمات لوكس سلامت دسته‌بندي مي‌كنند، صورت نگرفته است.
 
سهم 92 درصدي در پرداخت از جيب
آنطور كه باقر‌شهني‌زاده، رئيس انجمن دندانپزشكان عمومي مي‌گويد آمار دي‌ام‌اف يعني نسبت دندان‌ها‌ي پوسيده كشيده يا پرشده ايراني‌ها نسبت به ۲۰ سال گذشته سه برابر شده است. اين آمار يعني سه برابر از عدالت دور شده‌ايم. وي با اشاره به اينكه پوسيدگي دندان در افراد كم‌درآمد بيشتر و دندان‌هاي پر شده در افراد با وضعيت درآمدي بالاتر بيشتر است، مي‌افزايد: افراد زير خط فقر چون توانايي پرداخت هزينه‌هاي دندانپزشكي را كمتر دارند دندان‌های با پوسيدگي شديد يا دندان‌هاي كشيده شده بيشتري دارند. به گفته مديرعامل سازمان بيمه سلامت، خدمات دندانپزشكي جزو خدمات گران‌قيمت تلقي مي‌شود و بيشترين پرداخت از جيب بيمه‌شدگان در بخش سرپايي مربوط به اين خدمات است. بنا به تأكيد عليرضا زالي، رئيس سازمان نظام پزشكي كشور نيز طبق بررسي‌ها پرداخت از جيب مردم در حوزه دندانپزشكي با بيشترين رقم پرداختي، بيش از ۹۲ درصد گزارش شده و در سال‌هاي اخير حمايت مناسبي از خدمات دندانپزشكي كه بيمه‌ها آن را در خدمات لوكس سلامت دسته‌بندي مي‌كنند، صورت نگرفته است.
 
مراقبان سلامت مراقب دندان باشند
پيشگيري بهترين راهكاري است كه مي‌تواند با كمترين هزينه عدالت در سلامت را در جامعه محقق كند. حالا ايرج حريرچي، سخنگوي وزارت بهداشت از اجراي طرح مراقب سلامت در سال 95 خبر مي‌دهد. حريرچي تصريح كرد: مراقب سلامت، فردي است كه به صورت چهره به چهره با خانواده‌ها ارتباط برقرار مي‌كند و بيمار را به پزشك خانواده كه در مركز پزشكي مستقر است، ارجاع مي‌دهد. در تلاشيم تا در سال 95 صد درصد خانواده‌هاي ايراني مراقب سلامت داشته باشيم و اين طرح هم اكنون در استان‌هاي فارس و مازندران اجرا شده است. همچنين پزشك خانواده در سال اخير از 4هزار و 400 نفر به 6هزار و 700 پزشك افزايش يافته است. شايد بهتر باشد اين مراقبان سلامت به مباحث سلامت دهان و دندان هم مسلط باشند تا شايد بشود دندان‌هاي مردم را هم حفظ كرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن