تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851551158




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عالیجناب اینستاگرام و میل به خودنمایی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
عالیجناب اینستاگرام و میل به خودنمایی




«من و خودم، یهویی!» با لبخند و بی لبخند هم معنایی ندارد. مهم این است که منم. تصویری از من، بدون روتوش؛ ثبت یک «آن» و بعد به اشتراک گذاشتن این یک لحظه برای هر کس که می شناسدم یا حتی نمی شناسد.





ویژه نامه نوروز همشهری - یاسر هدایتی: «من و خودم، یهویی!» با لبخند و بی لبخند هم معنایی ندارد. مهم این است که منم. تصویری از من، بدون روتوش؛ ثبت یک «آن» و بعد به اشتراک گذاشتن این یک لحظه برای هر کس که می شناسدم یا حتی نمی شناسد. مهم دیده شدنِ من است. امپراتور جوان شبکه های اجتماعی حالا همه جا را فتح کرده است، آن هم «یهویی!»

تولد اینستاگرام و توجه جدی به آن در دنیای ارتباطات، شبیه بازگشت یک امپراتور نولباس، به تخت و تاج کیانی پدرانش است. قدرت جادویی که تصویر از پس نگاره های اُخرایی و سیاه غارهای کهن گویی بار دیگر سر برآورده است تا مانند شمشیری اثیری در دست امپراتور باشد. اینستاگرام با استفاده از بازآفرینی قدرت جادویی تصویر در جهان جدید توانست به عنوان یک شبکه اجتماعی، خیلی زود ایده فراگیرش را در صدر توجه مخاطبان قرار دهد.

اما تنها شمشیر پرنفوذ امپراتور جوان شبکه های اجتماعی پیش برنده نبود بلکه اینستاگرام و بنیان یکی از مهمترین میل های روانی انسان این شمشیر اثیری را به کار گرفته بود. میل به دیده شدن؛ تمایلی که روانشناسان آن را ذیل امیال اجتماعی و عاطفی انسان از قوی ترین امیال معرفی می کنند. نظریه پردازان شخصیت، میل به دیده شدن را تلاشی در راستای قوام بخشیدن به «خود» فرد می دانند؛ «خود»ی که در نهایت «من» هر فرد را نیز می سازد. این «من» می تواند از میان «من»های پنجگانه هر فرد، در واقع برگرفته از تصور فرد از خودش، تصور دیگران از فرد و تصور او از تصور دیگران از خودش باشد.


عالیجناب اینستاگرام و میل به خودنمایی



بر این اعتبار، عالیجناب جوان در میان رقبای خودش – شبکه های اجتماعی پرکاربردی مثل فیس بوک و توئیتر – با تکیه بر قدرت تصویر و میل به دیده شدن، توانست خیلی زود جهانگشایی سایبری خود را تثبیت کند.

حالا آن مربع کرم – قهوه ای با 4 خط رنگی کوچک در سمت چپ بالای آن، مثل دوربین پولاروید قدیمی که عکس را درجا به تو تحویل می داد، در هر ابزار الکترونیکی هوشمندی (Smart Device) پیدا می شود.

این برنلامه کاربردی (Application Program) به هر کاربر خود فضایی به اصطلاح شخصی می دهد تا عکسی را که خوشایندش است برای عموم یا کسانی که می خواهد منتشر کند. ترجیحا عکسی از خود فرد و نهایتا توضیح و شرح عکس؛ و برای طبقه بندی و در نتیجه جستجوی راحت تر، اضافه کردن تگ و عنوانی که همه عکس های دیگری که با این تگ در هر جای جهان کاربری منتشر می کند، در یک طبقه قرار بگیرد و راحت تر جستجو شود.


عالیجناب اینستاگرام و میل به خودنمایی



ظاهر ساده ای دارد و کاربری آسانی هم. خیلی ها قواعد مرسومش را رعایت نمی کنند، مثل برخی کاربران ایرانی که روزانه عکس های تکراری و بی هدف و بدون مضمون در صفحه شخصی خود بارگذاری می کنند یا کسانی که اصلا حواس شان نیست اینستاگرام، فیس بوک نیست. قرار نیست ذیل یک تصویر، مانیفست یا یادداشت منتشر شود. در اینستاگرام شرح عکس چیزی نیست بیشتر از چند جمله توضیح که به اصطلاح رسانه ای ها حداقل از پنج «W» مثل «Who»، «Where»، «What» پاسخ چند پرسش را داشته باشد، با توصیف کوتاه و تلگرافی حال و احساس آن عکس. هر چه موجزتر، بهتر.

با این همه اما کاربران حرفه ای انبوه این شبکه همچنان تکثیر می شوند. کسانی که قواعد استفاده از شبکه را رعایت می کنند، تصویری از خودشان در حالتی، وضعیتی یا با کسی را منتشر می کنند و شرحی کوتاه و احیانا تگی و تمام.

رعایت همین قواعد حرفه ای باعث شده این کاربران دنبال کننده هایی (Followers) داشته8 باشند و البته احیانا خودشان هم اهل دنبال کردن (Following) باشند و این همان وسوسه و میل به دیده شدن است. این که دوست شان یا شخصیت مورد علاقه شان عکسی تازه از خودش یا کارش یا همراه با دوستش منتشر کرده باشد، مورد لعاقه دنبال کننده هاست. او هم ترغیب می شود چیزهایی – در واقع تصویرهایی از زندگی خصوصی اش، عکس هایی که تا پیش از این یا نمی گرفت یا دلیلی برای منتشر کردنش نداشت – از خودش برای تماشا و دنبال شدن به اشتراک بگذارد.


عالیجناب اینستاگرام و میل به خودنمایی



لایک و کامنت اما همان تایید پس از دیده شدن است. از این منظر انگار تفاوتی میان دنیای مجازی و واقعی نیست. در دنیای مجازی هم هر قدر دیده شوی باید اثری از این دیده شدن باشد. نه تنها برای تو بلکه برای دیگرانی هم که تو را می بینند. این همان «من»ی است که با تصور فرد از تصور دیگران درباره خودش شکل می گیرد.

کامنت کمی با لایک فرق دارد. لایک گویی شماره اندازی برای تایید است اما کامنت یعنی فردی که به هر حال تو را دنبال کرده برایت نظر می گذارد. بدین معنا هر کامنت اهمیت بیشتری از هر لایک دارد. انگار فرق بین کیفیت و کمیت دیده شدن است. حتی اگر کامنتی با تو مخالفت کردهب اشد، باز این حرفی از دیده شدن توست. در لایه های ناهوشیار ذهن خود این نشانی از دیده شدن دارد. تو نمی توانی از نظر گذاشتن دیگران در ذیل پستت – تصویری که منتشر کرده ای – جلوگیری کنی! اما می توانی آن نظر را حذف کنی؛ هر چند که بعد از دیدن برخی از دنبال کننده هایت، عالیجناب انگار فکر همه جا را کرده و با به روز رسانی های وقت به وقتش نمی گذارد خسته شوی.

اگرچه هر کاربر همزمان هم دنبال کننده دارد و هم دنبال شوندهاست اما خودش است که نهایتا می تواند هر کدام این نقش ها را پر رنگ کند. کاربر فعال کاربری است که پست های زیاد می گذارد و دنبال کننده های زیاد دارد و این موضوع آنقدر مهم است که تعداد زیادی فالوئر مجازی داشتن برای بعضی تبدیل به پرستیژ حقیقی می شود و این خود تازه اول ماجراهاست. این خود نوعی هوادار جمع کردن است؛ همان میل مفرط به دیده شدن. این بار اما با عیان شدن در عرصه عمومی فضای مجازی؛ عرصه ای که صفحه شخصی آقا یا خانم کاربر برحسب دیده شدنش تبدیل به مکانی عمومی می شود.


عالیجناب اینستاگرام و میل به خودنمایی



این موضوع اما مختص ستاره ها نیست. در واقع این ستاره ها نیستند که دوست دارند شهخرت شان را به فضای مجازی هم بکشانند. ستاره ها تنها بخش کوچکی از کاربران اینستاگرام هستند. این میل به دیده شدن و به تعقیب آن برافکندن بخشی از حریم خصوصی بر بام آفتاب عمومی در میان بسیاری از کاربران جوان و میانسال هم جاری است. این نفوذ شمشیر باستانی عالیجناب اینستاگرام است؛ نفوذی برآمده از ترکیب میل روانشناختی به دیده شدن از طریق به اشتراک گذاری تصویری خصوصی به عنوان یکی از نخستین دلالت های ارتباطی در سپهر ارتباطات به معنای تاریخی کلمه که حالا دوباره از پس چرخه ای باز مورد توجه جدی قرار گرفته است.

شمشیر باستانی عالیجناب اما بُراتر از آن است که اگر کاربری فعال نباشی از دایره نفوذ خارج شوی. به عبارت دیگر دراین میان حتی کاربرانی که به معنای واقعی کلمه، کاربر فعال نیستند از میل روانشناختی دیگری که همان سرک کشیدن در حوزه خصوصی به اشتراک گذاشته دیگران است لذت می برند. عالیجناب فکر همه چیز را کرده است.







تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن