واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نکته مهمی که در سیره عملی حضرت زهرا (س) مشاهده می شود نقش منابع غیر مادی در اقتصاد اسلامی است که مهم تر از منابع اقتصادی است...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: یکی از مهمترین بخش های اثرگذار بر اقتصاد هر جامعه ای اقتصاد خانواده است. هرچند به ظاهر خانواده مجموعه کوچک و کم اثری است اما گستردگی این بخش از جامعه موجب اثرگذاری فراوان آن بر اقتصاد کلان جامعه خواهد شد. متاسفانه این بخش از جامعه ما در سال های اخیر متاثر از فرهنگ وارداتی و غربی به سمت مصرف زدگی و تجمل گرایی گام برداشته است. زن بدون مناقشه به عنوان یکی از دو رکن اساسی خانواده در این سازماندهی و مدیریت، نقش اساسی را ایفا می کند. جایگاه مادری و همسری عمده ی منابع مصرف را به زن می سپارد و انتظار می رود که او بتواند با سازماندهی و مدیریت صحیح بین درآمد و مصرف، توازن برقرار کند و با برنامه ریزی و اجرای صحیح در رشد و توسعه ی اقتصاد خانواده نقش مؤثر ایفا نماید.
حضرت زهرا (س) همانگونه که در تمام شؤون، الگویی حسنه است، در این مورد نیز بهترین نقش را در مدیریت و سازماندهی اقتصاد خانواده ایفا می نماید. آن بانوی نمونه تاریخ کار خانه را تا جایی که برای افراد خانواده و حتی فرزندان شیرخوار، مطلوبیت و رضایت خاطر ایجاد می کرد، برنامه ریزی می فرمود.
بلال می گوید: روزی حضرت زهرا (س) را دیدم که مشغول آرد کردن گندم بود در این هنگام فرزندش حسین گریه و بی تابی می کرد. خدمتشان عرض کردم: برای کمک به شما آسیاب کنم یا بچه را آرام نمایم؟ حضرت فرمود: «من به آرام کردن فرزند اولی هستم، شما آسیاب را بچرخانید.» (ذخائر العقبی، ص 51)
***
سه نکته:
* بهترین پاسخ به بلال
رفتار حضرت زهرا (س) و پاسخ ایشان به بلال بهترین الگو برای ایفای نقش مادر و توجه به نیاز عاطفی فرزند و انتخاب صحیح در تخصیص و بهینه سازی اقتصادی است؛ چرا که با این کار حضرت زهرا(س) توجه به رضایت خاطر و مطلوبیت فرزند شیرخوارش را بر ادامه کار منزل ترجیح داد که نتیجه ی این تلاش ها، پرورش منابع و سرمایه های انسانی است؛ آن گونه که همین فرزندان در جهت برقراری عدل و داد و عدالت اجتماعی و اقتصادی و ... از تربیت و تعلیم کامل بهره مند شدند و جامعه را نیز رهبری نمودند.
** تربیت نیرو برای آینده
وقتی در تربیت نیروی انسانی آنطور که باید و شاید توجه نشود نتیجه آن در سال های بعد در جامعه دیده خواهد شد. فرزندان امروز نیروی کار و فعال فردای جامعه اند که اگر با ارزش های اخلاقی و دینی تربیت شایسته شوند در آینده بر توسعه و تحکیم عدالت اجتماعی در اجتماع اثرگذار خواهند بود.
*** نقش منابع غیر مادی در اقتصاد اسلامی
نکته مهمی که در سیره عملی حضرت زهرا (س) مشاهده می شود نقش منابع غیر مادی در اقتصاد اسلامی است که مهم تر از منابع اقتصادی است. آن حضرت بهترین شکل معقول و منطقی را جهت استفاده از آن ها به کار گرفت. از آن جمله این منابع می توان به شکرگزاری، دعا و کمک گرفتن از ذکر خداوند برای رفع نیازمندی های مادی خانواده و... اشاره نمود. برای نمونه در ماجرای اطعام مسکین و یتیم و اسیر اعضای خانواده شامل: همسر، فرزندان و حتی خادم منزل با رضایت و خشنودی کامل، حضرت زهرا (س) را همیاری نمودند.
زمانبندی انتشار: 22 اسفند 1394 - 05:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]