تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836438676
ظرفیت گردشگری مذهبی در حسینیه ایران/وجود ۱۲۰ مکان متبرک در یزد
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
ظرفیت گردشگری مذهبی در حسینیه ایران/وجود ۱۲۰ مکان متبرک در یزد
شناسهٔ خبر: 3578021 - جمعه ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷
استانها > یزد
یزدـ حسینیه ایران، لقب شایستهای برای یزد است زیرا در این استان بیش از ۱۲۰ امامزاده، حسینیه نظرکرده، قدمگاه و ... وجود دارد و میتواند مقصد مناسبی برای علاقمندان به گردشگری مذهبی باشد. خبرگزاری مهر، گروه استانها ـ نیره شفیعیپور: بزرگترین ویژگی گردشگری مذهبی در یزد از آنجا آغاز میشود که یزد در مسیر سفر امام رضا (ع) از مرو به مدینه بود و همین سفر، اماکن بسیاری در سراسر این استان را متبرک به قدوم هشتمین امام معصوم و زیارتگاه عاشقان خاندان نبوت کرد. اولین اقامتگاه امام رضا (ع) در آن زمان که امروز در محدوده جغرافیایی استان یزد قرار گرفته است، مسجد بیرون در شهرستان ابرکوه است که این مسجد مورد علاقه بسیاری از مردم، مسافران و حتی گردشگران خارجی است و عده زیادی برای تماشای برنامه نمادینی که در ۱۷ آبان، به مناسبت سالروز ورود امام رضا (ع) به ابرکوه و اقامت ایشان در مسجد بیرون برگزار میشود، به ابرکوه سفر میکنند.
مسجد بیرون، محل اقامت امام رضا (ع) که به همان سبک و سیاق قدیم حفظ شده است این مسجد در طول ایام سال به ویژه در ایام نوروز نیز پذیرای بسیاری از علاقمندان به گردشگری مذهبی است. وجود قدمگاهها و زیارتگاههای بسیار در مسیر سفر امام رضا (ع) از مدینه به مرو در مسیر ابرکوه تا مشهد مقدس، چندین قدمگاه دیگر نیز وجود دارد که امام رضا (ع) در طول سفر خود در آنجا اقامت کردهاند و امروز این اقامتگاهها، زیارتگاه عاشقان است. تعدادی از این قدمگاهها امروز در جاده ابرکوه به تفت و برخی از آنها در جاده یزد به طبس قرار دارد که معروفترین آنها قدمگاه تفت است. به دنبال همین سفر امام رضا (ع) و عبور قافله ایشان از استان یزد به ویژه شهرهای ابرکوه، تفت و یزد، امامزادگان بسیاری به دنبال ایشان به در این مسیر قرار گرفتند که برخی از آنها به دست دشمنان خود و برخی دیگر بر اثر بیماری و رنج سفر در یزد از دنیا رفتهاند و اکنون در مناطق مختلف استان برای آنها گنبد و بارگاهی بنا نهاده شده است.
قدمگاه امام رضا (ع) در روستای توران پشت در مسیر جاده ابرکوه به تفت علاوه بر این، امامزادگان و شخصیتهای برجسته و مورد احترام دیگری نیز در یزد مدفون شدهاند که با در طول قرنها پس از مشاهده برکات و شواهدی، به محل زیارت مردم تبدیل شدهاند و مردم برای آنها ارزش و حرمت بالایی قائل هستند. برخی حسینیهها و مساجد نیز صرفنظر از جایگاه و اهمیت یک حسینیه و مسجد، به دلیل وقایعی که مستندات تاریخی دارند، برای مردم یزد از حرمت و احترام ویژهای برخوردارند که نمونه آن در همه شهرستانهای استان یزد وجود دارد. زیارتگاههای موجود در استان یزد، الزاما امامزاده نیستند بلکه بسیاری از آنها بقاع متبرکهای هستند که به دلیل برخی شواهد و مستندات برای مردم ارزش و جایگاه پیدا کردهاند و برخی از آنها در ایام مختلف سال، پذیرای اقشار مختلف مردم از سراسر کشور و حتی کشورهای عربی هستند. در هر شهرستان استان معمولا یک یا چند مورد از این بقاع متبرکه به صورت شاخص مورد توجه هستند که در این گزارش به آنها پرداخته خواهد شد. امامزادگان شهرستان ابرکوه در شهرستان ابرکوه، امامزاده احمد، امامزاده علیابن موسیالرضا، امامزاده شهیدان، امامزاده دخت امام موسیبن جعفر، امامزاده سید احمد و سید محمود و امامزاده عباسعلی به عنوان امامزادگان و بقاع متبرکه استان یزد شهرت دارند که همه این امامزادگان شاخص هستند. گرچه همه امامزادههای ابرکوه به دلیل همان سفر امام رضا (ع)، شاخص هستند اما در میان مردم، امامزاده شهیدان از جایگاه ویژهای برخوردار است.
در ابرکوه منطقه عزیزآباد یا همان منطقه فتح آباد گلکاران، مقبرهای به نام امامزاده شهیدان واقع شده که در کتاب بحرالانساب، شخصیتهای مدفون در این بقعه را امامزاده مالک و محمد، از فرزندان عبدالله بن امام محمد باقر (ع) معرفی میکند که به دست مخالفان در این مکان به شهادت رسیدهاند و در جای دیگر در کتاب بدایع الانساب نیز نقل شده که نام افراد مدفون در این بارگاه، مالک و محمود از فرزندان عبدالله بن امام محمدباقر هستند. امامزادگان شاخص اردکان اردکان نیز از جمله شهرستانهایی است که تعداد اماکن متبرکه آن قابل توجه و دارای ظرفیت گردشگری بالای مذهبی است. امامزاده هاشم، امامزاده محمد گلسرخ، امامزاده قاسم، امامزاده زید، امامزاده ابراهیم، امامزاده جنید، امامزاده سحر (س)، امامزاده هادی، امامزاده جواد، امامزاده عبداله بن حمزه، امامزاده سیدنورالدین احمد، امامزاده سیدمحمد، امامزاده مرید و ... از بقاع متبرکه اردکان هستند.
بقعه امامزاده سید نورالدین از بقاع شاخص شهرستان اردکان است که این بقعه مربوط به دوره دیلمیان و در در قسمت جنوب اردکان واقع شده و در تاریخ پنجم دیماه سال ۱۳۵۲ نیز با شماره ۹۵۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این امامزاده در کنار جاده اصلی تهران ـ یزد قرار دارد به همین دلیل تعداد گردشگران عبوری این امامزاده قابل توجه است. امامزادگان شاخص بافق در شهرستان بافق نیز امامزاده پیرمراد، امامزاده عبدالله، امامزاده پیر قطرم و تعدادی بقاع متبرکه نیز وجود دارد که شاخصترین این امامزادهها، امامزاده عبدالله است و همواره در فهرست جاذبههای تاریخی و مذهبی این شهرستان و استان یزد قرار دارد. به اعتقاد اهالی شخصیت مدفون دراین بقعه امامزاده عبدالله بن موسی بن جعفر (علیه السلام) برادرامام رضا(علیه السلام) و فرزند بلافصل امام هفتم (ع) است.
درباره شخصیت مدفون در این بقعه سه قول است که از میان آنها قویترین قول این است که او را ازنوادگان امام هفتم و نسب شریف وی را با چهار واسطه به این صورت ذکر میکنند؛ سیدعبدالله بن حمزه بن احمد بن ابراهیم المجاب بن محمد العابد بن امام موسی کاظم (ع). وی سیدی جلیل القدر، عظیم الشأن و بسیار بزرگوار بود و پدرش سیدحمزه همچون اکثر سادات موسوی از نسل ابراهیم المجاب در سیرجان کرمان سکونت داشته و در روستای تکیه چهارگنبد دارای گنبد و بارگاه عظیمی است و بسیار مورد احترام و بقعه او، زیارتگاه مردم محل و اهالی یزد وکرمان و سایر نقاط کشور است. امامزادگان شهرستان تفت شهرستان تفت نیز تعدادی امامزاده با اسامی مقبره بیبی، امامزاده شاه خلیل، امامزاده سید شرفالدین، امامزاده سید ابوالقاسم، پیربد حق، سید اسماعیل، سید محمد نیر، علی بن عبدالله بن جعفر طیار، شیخ علی بلمیان، سید جلال الدین، سید محمد رشکوئیه، سید نظامالدین و ... دارد. در شهرستان خاتم نیز امامزاده سیدعباس، امامزاده حسن بن محمد (ع) ملقب به کله بریده، پیرغیب، شیخ عبدالله، سید شریفالسادات، شیخ بهاالدین و ... به عنوان بقاع متبرکه شناخته شدهاند. امامزادگان شهرستان اشکذر در شهرستان اشکذر نیز امامزاده سیدکافی، شیخ زین الدین علی، سیدمیرحسن، سیدمیرحسین، سیدتاجالدین، سلطان محمودشاه، سیدحسین موسیبن جعفر (ع)، شیخ احمد بن اسحاق و ... از بقاع متبرکه و مکانهای دارای اهمیت برای مردم به شمار میروند و امکانات اقامتی نیز در بسیاری از آنها وجود دارد. در شهرستان مهریز نیز بقاع متبرکهای با عناوین شاه صفیالدین، سید غیاثالدین، دختر امام حسن (ع)، سید جلالالدین، سیدشمسالدین و ... در ایام مختلف سال پذیرای مردم و ارادتمندان هستند و در ایام نوروز نیز درب آنها به سوی گردشگران مذهبی گشوده است. میبد نیز چهار امامزاده با اسامی میرشمسالحق، سید صدرالدین قنبر، بیبی خدیجه خاتون و شیخابوالقاسم یا پیر بفروئیه دارد که خدیجه خاتون و میرشمسالحق از امامزادگان شاخص به شمار میروند. بیبی خدیجه؛ امامزاده شاخص میبد بیبی خدیجه خاتون با فضای دلانگیز و گنبد و بارگاه زیبا، فضاسازی مناسب و وجود بازارهای مختلف در اطراف به صورت دورهای و ثابت، همواره مورد توجه گردشگران از نقاط مختلف استان یزد و حتی مسافران دیگر نقاط کشور بوده است.
علی بن عبیدالله بن احمد الشعرانی بن علی العریضی بن امام جعفر صادق (ع) از جمله نخستین سادات عریضی ساکن یزد بود و دارای ۱۰ فرزند بوده که یکی از آنها سیدمحمد ابوجعفر است که در شهر یزد مدفون و به امامزاده جعفر(ع) مشهور است و فرزند دیگر او خدیجه نام داشت که بیبی خدیجه در میبد مدفون است و به بیبی خدیجه خاتون مشهور است. وجود بیش از ۳۰ امامزاده و بقعه متبرکه در مرکز استان یزد یزد در مرکز استان نیز دارای بیش از ۳۰ امامزاده است که شاخصترین آنها امامزاده سیدجعفر (ع) در بلوار جمهوری و در نزدیکیهای دروازه قرآن، امامزاده جعفر (ع) در حوالی چهارراه بعثت، شاهزاده فاضل در خیابان امام خمینی (ره)، امامزاده سیدنصرالله معروف به امامزاده شنبه در بلوار دهه فجر است. امامزاده جعفر از سال ۴۲۴ هجری قمری بنا شده و تا سال ۱۰۸۳ چندین بار مورد مرمت قرار گرفته است. این امامزاده در محله مصلی عتیق واقع شده و در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده جعفر (ع) يزد امامزاده ابوجعفر محمد بن علی ملقب به قاسم که در میان عامه به امامزاده جعفر مشهور است از نوادگان علی عریضی، کوچکترین فرزند امام صادق (ع) است. در این امامزاده عالمان و فرهیختگان و افراد شاخص بسیاری نیز به خاک سپرده شدهاند که آخرین آنها، حاج حسن دانش، قاری و نابغه قرآنی بود که در حادثه منا به خاک سپرده شد و علمای بزرگی از قرنها پیش در این امامزاده مدفون هستند و قدمت برخی سنگ قبرها به چند صد سال پیش باز میگردد. در شعاع ۲۰۰ متری این امامزاده، امکاناتی همچون مسجد، هتل، بازار، سرویس بهداشتی و ... وجود دارد و در ایام نورز این امامزاده مملو از جمعیت است. امامزاده سیدجعفر محمد (ع) نیز از نوادگان امام جعفر صادق (ع) است و بارگاه منور و ملکوتی ایشان در نزدیکی دروازه قرآن یزد قرار گرفته است.
امامزاده سيدجعفر (ع) يزد این امامزاده آخرین منزلگاه مسافرانی است که یزد را به قصد استانهای مرکزی و شمالی ترک میکنند و همواره انبوهی از اتوبوسها و خودروها برای زیارت این امامزاده در مسیر توقف کردهاند. این امامزاده گرچه در مسیر مسافران است اما به نحوی در دل شهر یزد واقع شده و هر سال در مناسبتهای مختلف از جمله لیالی قدر، عاشورا، تاسوعا و ولادت و شهادت ائمه معصومین (ع) برنامه های متنوعی برپا می کند. این امامزاده علاوه بر پارکینگ بزرگ از فضای مهمانسرا، سالن کنفرانس و ... نیز برخوردار است و فضای سبز بسیار زیبایی دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
ضرورت استفاده از ظرفیت هیئت ها و منابر مذهبی یزد در جهت کاهش آمار طلاق
معاون دادگستری یزد مطرح کرد ضرورت استفاده از ظرفیت هیئت ها و منابر مذهبی یزد در جهت کاهش آمار طلاق معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت ظرفیت هیئت ها و منابر مذهبی یزد در کاهش آمار طلاق استفاده شود معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفتسینایی: ناکامی هایی در دولت مطلقه شبه مدرن پهلوی وجود داشت/ رحمانیان: تعیین دولت های ایرانی با مفاهیم غربی امک
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران ایبنا نشست ماهیت دولت رضاشاه با سخنرانی دکتر وحید سینایی دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد دکتر محمدسالار کسرایی استاد علوم سیاسی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم و دکتر داریوش رحمانیان دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تهران شنبه 15 اسفندماهیچ مانعی در صدور روادید برای سفر گردشگران به ایران وجود ندارد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 12 12-منوچهر جعفر زاده یکی از مسئولان دفتر منافع ایران در واشنگتن در گفت وگو با ایرنا خبر مربوط به خودداری مسئولان از صدور روادید برای گردشگران خارجی را بی اساس و شایعه خواند وی با اشاره به هجوم بی سابقه گردشگران برای دیدار از ایران در ماه های اخیر افزود هر روایران ظرفیت مقصد گردشگری پویا را در جهان دارد
نفر دوم سفارت اسپانیا در تهران گفت ایران ظرفیت آن را دارد که یکی از مقصدهای گردشگری پویا در جهان برای گردشگران خارجی باشد سایت خبری تحلیلی هنگام Hengamnews com کارلوس آراگون گیل دلاسرنا در مراسم امضای قرارداد نخستین هتل ملیا اینترنشنال با یک کارآفرین کشورمان در محل تالار فرمانیاز تمامی ظرفیت ها و امکانات موجود شهرستان استفاده خواهیم کرد
از تمامی ظرفیت ها و امکانات موجود شهرستان استفاده خواهیم کرد استانها > مازندران - دکتر علی نجفی نماینده منتخب مردم شهرستان بابل در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با انتشار پیامی از از شهروندان این شهرستان تقدیر کرد به گزارش خبرگزاری خبرانلاین ازبابل مبا وجود لغو تحریم ها فرش و پسته ایران به امریکا صادر نشده؟!/ عکس نوشت
جدیدترین آمار منتشر شده از وزرات بازرگانی آمریکا نشان می دهد که با وجود لغو صادرات برخی کالاهای ایران به آمریکا در نخستین ماه سال جاری میلادی هیچ کالایی از ایران به آمریکا صادر نشده است متن خبر نداردسه شنبه ۱۸اسفند۱۳۹۴امکان ژن درمانی سرطان با فناوری نانو توسط محققان ایرانی
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تبریز موفق به سنتز آزمایشگاهی نانوحامل های پلیمری شدند که از آن ها می توان در ژن درمانی سلول های سرطانی استفاده کرد به گزارش نیزوا به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ژن درمانی روشی است که در آن ژن معیوب اصلاح شده و به کمک یک حامل به درون سلول فرسپتانسیل موزه دانشگاه رامین خوزستان برای ارتقای ظرفیت گردشگری
مدیر موزه جانورشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان با اشاره به وجود گونه های نادر و گاهی منقرض شده در این موزه گفت این موزه می تواند ظرفیت گردشگری منطقه را ارتقا دهد سید حسام الدین رکنی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خوزستان با بیانظرفیت تولید برق ایران به ۷۵ هزار مگاوات رسید
با بهره برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی تابان یزد توسط وزیر نیرو ظرفیت تولید برق ایران حدود یک هزار مگاوات افزایش و در مجموع به ۷۵ هزار مگاوات رسید به گزارش خبرگزاری موج ظرفیت تولید برق ایران تا پیش از افتتاح و بهره برداری رسمی از نیروگاه تابان یزد حدود ۷۴ هزار مگاوات بود که باچرا پدیده «ازدواج دانش آموزان» در جنوب ایران وجود دارد؟
چرا پدیده ازدواج دانش آموزان در جنوب ایران وجود دارد در سال ۹۰ اخباری که از هرمزگان رسید نشان میداد که در سه شهر این استان پنج نفر زیر ۱۰ سال ازدواج کردهاند این خبر از سوی مدیرکل ثبتاحوال هرمزگان اعلام شد اما آن موقع هیچ اشارهای به اینکه این کودکان در چه شرایطی قبول کر-
گوناگون
پربازدیدترینها