واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سفیر ایران: آیندهای رو به رشد در مناسبات اقتصادی با تایلند / سفر ظریف به بانکوک
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند روز چهارشنبه در آستانه سفر رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به بانکوک، تحرکات اخیر در مناسبات دو کشور را حاکی از آینده ای رو به رشد در مناسبات اقتصادی ایران و تایلند دانست.
به گزارش نامهنیوز، «محسن محمدی» سفیر ایران در تایلند در آستانه سفر "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه به تایلند به خبرنگار ایرنا، گفت سفر منطقه ای رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به شرق حاکی از توجه خاص جمهوری اسلامی ایران به این منطقه و نشان از عدم تاثر سیاست توجه به شرق از ناحیه بهبود مناسبات اخیر با غرب است.
ظریف چهارشنبه شب پس از سفر به اندونزی، سنگاپور و برونئی به بانکوک پایتخت تایلند چهارمین ایستگاه سفر منطقه ای خود وارد می شود تا ضمن شرکت در اجلاس گفت وگوی همکاری های آسیایی با مقامات این کشور جنوب شرق آسیا نیز رایزنی کند.
تایلند چهارمین ایستگاه و کشور از اعضای دهگانه اتحادیه جنوب شرق آسیا است که ظریف در این دوره به آن سفر می کند و از تایلند عازم نیوزیلند و استرالیا خواهد شد.
سفیر ایران در تایلند در تشریح سفر رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به این کشور جنوب شرق آسیا، به سفر بهمن ماه "پرامود وینای" وزیر خارجه تایلند به تهران اشاره کرد و گفت که آقای ظریف براساس برنامه دعوت همتای تایلندی برای حضور در اجلاس گفت وگوی همکاری های آسیایی و دیدار دو جانبه به بانکوک سفر می کند و این دیدار در برنامه سفر منطقه ای قرار گرفت.
وی در تشریح برنامه های ظریف در تایلند، گفت که در جریان این سفر وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس گفت وگوی همکاری های آسیایی شرکت کرده و برخی ملاقات های حاشیه ای با شرکتکنندگان در این اجلاس خواهد داشت.
محمدی در ادامه گفت که دیدار و مذاکره با "پرایوت چان اوچا" نخست وزیر و "پرامود وینای" وزیر خارجه تایلند از دیگر برنامه های رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در بانکوک خواهد بود.
سخنرانی در جمع سفرا و روسای هیات های نمایندگی مقیم تایلند، اساتید دانشگاه و نخبگان تایلندی نیز از برنامه های ظریف در بانکوک است که وزارت امور خارجه تایلند برای این سفر تنظیم کرده است.
وی سفر منطقه ای وزیر امور خارجه کشورمان به شرق را حاکی از توجه خاص ایران به این منطقه و نشان از عدم تاثر توجه به شرق از ناحیه بهبود مناسبات اخیر با غرب دانست و گفت جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ضرورت عبور جهان از نظامی تک قطبی به نظامی چند قطبی که محوریت و عنان آن نیز در اختیار منطقه جغرافیایی خاصی نباشد، توجه به شرق را همواره در دستور کار قرار داده و دولت یازدهم نیز با حساست و توجه بیشتری این سیاست را دنبال می کند.
سفیر ایران در تایلند، گفت: اراده مقامات عالیرتبه دو کشور همواره در جهت مناسبات دوستانه فیمابین بر مبنای اعتماد و منافع متقابل بوده و این اراده بویژه در چند ماه اخیر نمود بیشتری یافته و فرصت های جدیدی در روابط فیمابین در حال ظهور است.
وی گفت: پس از فرجام مذاکرات هسته ای و توافق بر سر برجام و در دستور کار قرار گرفتن احیای روابط سیاسی و اقتصادی با ایران توسط مجامع سیاسی و اقتصادی جهانی، مقامات تایلندی نیز با فرصت شناسی به موقع، طی دو ماه گذشته اقدام به اعزام سه هیات بلندپایه اقتصادی و سیاسی به ایران کردند و در ترکیب هیات های اعزامی علاوه بر مقامات دولتی، بخش خصوصی تایلند نیز حضور چشمگیری داشت.
معاون وزیر خارجه و وزیر امور خارجه تایلند در ظرفیت رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی در این مدت به کشورمان سفر کردند که منجر به برگزاری نهمین اجلاس کمیسیسون مشترک شد و سفر معاون نخست وزیر تایلند نیز به تهران منجر به امضای 6 سند همکاری شد.
وی با اشاره به روابط سیاسی دو کشور از ابتدای برقراری روابط رسمی سیاسی در سال 1335 و تاریخ 400 ساله مناسبات، گفت که این مناسبات همواره بدون تنش و رو به گسترش بوده است، اما متاسفانه در چند سال اخیر تحت تاثیر تحریم های ظالمانه علیه کشورمان و برغم تمایل باطنی مقامات تایلندی تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفت و سطح مناسبات تجاری فیمابین که قبل از تحریم ها سقف یک میلیارد و 200 میلیون دلار را نیز تجربه کرد، طی یکی دو سال گذشته به حدود یک چهارم این میزان تقلیل پیدا کرد.
محمدی اما گفت که مجموع اقدامات و تحرکات اخیر حاکی از آینده ای رو به رشد در مناسبات اقتصادی دو کشور است.
وی در تشریح ظرفیت ها در مناسبات دو کشور نیز گفت: همکاری در بخش های صنایع نفت و گاز ایران و بهره برداری از منابع فسیلی کشورمان، همکاری در سایر بخش های صنعتی از جمله صنایع خودروسازی، پتروشیمی، زیربنایی، تولید لوازم خانگی، صنعت لاستیک سازی، ماهیگیری و بهره برداری از منابع زنده دریایی، گردشگری و هتل سازی، صنایع غذایی و سرمایه گذاری مشترک در کشورهای سوم را می توان از مهمترین بخش هایی دانست که دو کشور می توانند در خصوص آن همکاری های بالقوه ای داشته باشند.
بلندپایه ترین دیپلمات ایران در تایلند در ادامه گفت: موقعیت جغرافیایی استراتژیک ایران در منطقه و قرار گرفتن در چهار راه ترانزیتی شمال – جنوب و شرق – غرب و موقعیت تایلند از حیث دسترسی ایران به بازارهای شرق آسیا از ظرفیت های متقابل سودمند برای بهره برداری دو کشور است که نیازمند توجه جدی ایران و تایلند است.
وی با توجه به رایزنی های انجام شده طی چند ماه گذشته بین مقامات دو کشور، در مورد پیش بینی اش از ارزش مبادلات دو جانبه، گفت: مناسبات تجاری فیمابین سقف دو میلیارد و 200 میلیون دلار را در چند سال قبل تجربه کرده است و به یقین رسیدن مجدد به این رقم با توجه به نیازهای جدید دو کشور و زمینه های بالقوه موجود کار مشکلی نخواهد بود.
محمدی، تنها مساله مهم در این رابطه که بایستی مورد توجه طرف تایلندی قرار گیرد را رویکرد دولت یازدهم در ایران دانست و گفت که دولت یازدهم رویکرد دیگری در مقایسه با گذشته نسبت به احیای مناسبات اقتصادی با کشورهای جهان دارد و بدنبال جذب سرمایه گذاری های خارجی در بخش های کارآفرین و ارتقای صنایع مادر و اجتناب از تبدیل مجدد ایران به بازار کالاهای مصرفی است.
وی در پایان به تشریح اجلاس وزیران گفت وگوی همکاری های آسیایی پرداخت که قرار است وزیر امور خارجه کشورمان در آن شرکت کند.
ابتکار اجلاس گفت وگوی همکاری های آسیایی برای نخستین بار توسط نخست وزیر تایلند در جریان سی و چهارمین نشست وزیران امور خارجه آ.سه.آن در سال 2001 مطرح و مورد بحث قرار گرفت.
بدنبال آن نخستین نشست وزیران امور خارجه گفت وگوی همکاری های آسیایی در سال 2002 در تایلند برگزار شد و ظرف چهارسال پس از تشکیل آن نیز تعداد اعضای آن از 18 کشور به 31 کشور افزایش یافت و هم اکنون 33 کشور آسیایی عضو آن هستند.
اجلاس گفت وگوی همکاری های آسیایی به نوعی یکی از فعال ترین تشکیلات فرامنطقه ای محسوب می شود. این نهاد بین المللی مباحث اقتصادی، توسعه ای و فرهنگی را دنبال می کند.
بلندپایه ترین دیپلمات ایران در تایلند، مهمترین دستور کار نشست کنونی اجلاس گفت وگوی همکاریهای آسیایی در بانکوک را برگزاری اجلاس سران در سه ماهه سوم سال 2016 و همچنین بررسی و تصویب اسناد مربوط به تاسیس دبیرخانه دائمی این نهاد اعلام کرد.
عضویت جمهوری اسلامی ایران در این نهاد بین المللی در سومین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو در سال 2004 میلادی در چین تصویب شد و ایران تا آن زمان عضو ناظر بود.
نهمین اجلاس وزرای امور خارجه گفت وگوی همکاری های آسیایی نیز آبان ماه سال 1389 در تهران برگزار شد. نخستین نشست وزرای فرهنگ کشورهای عضو نیز اردیبهشت 1390 برگزار شد.
جمهوری اسلامی ایران نامزد برگزاری اجلاس سران در سال 2018 است.
منبع: ایرنا
۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]