تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835232443




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایرج افشار یار و حامی همیشگی ارزش‌ها و اصول یونسکو بود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ایرج افشار یار و حامی همیشگی ارزش‌ها و اصول یونسکو بود
استاد ایرج افشار که همواره نام ایران با نام وی گره خورده یار و حامی همیشگی ارزش‌ها و اصول یونسکو بوده‌اند.


به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حاضر در محل برگزاری بزرگداشت نودامین زادروز ایرج افشار که امروز در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد، ایرینا بو کوا مدیرکل یونسکو طی پیامی اعلام کرد: بسیار خرسندم در این فرصت از زندگی و دستاوردهای محقق برجسته استاد ایرج افشار که کمک‌های شایانی در نشر فرهنگ و ادبیات ایران در سراسر جهان انجام داده‌اند، قدردانی نمایم. از احسان یارشاطر در دانشگاه کلمبیا نقل می‌کنم که خلایی که با از دست دادن ایرج افشار در حیطه ایران‌شناسی به وجود آمد، بی‌سابقه بوده است.
 
پروفسور ایرج افشار نقشی تکرار نشدنی در گسترش مدار ایران‌شناسی در ایران و جهان در نیمه دوم قرن بیستم داشته است. استحضار دارم که از خودگذشتگی‌های ایشان برای زبان و فرهنگ پارسی به ارث رسیده از عشق پدرشان به ایران و زبان پارسی است، وی پس از فارغ‌التحصیلی در سال 1327 از دانشکده حقوق دانشگاه تهران به عنوان مدرس زبان فارسی شروع به کار کرد و پس از آن منصوب به کتابداری دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد که تاثیری قابل توجه بر فعالیت‌های برجسته ایشان گذاشت.
 
ایرج افشار از تاریخ اتمام دوره‌ای یک ساله در علوم کتابداری آموزشی و عملی در سال 1335 در یونسکو پاریس، یار و حامی همیشگی ارزش‌ها و اصول یونسکو بوده‌اند، این همکاری پس از انتصاب ایشان به عنوان عضو موسس انجمن فلسفه ایران و علوم انسانی وابسته به کمیته ملی یونسکو بود و در سال 1374 به عنوان مدیر مرکز کتاب وابسته به کمیسیون ملی یونسکو در ایران عمیق‌تر شد. 
 
در تمام این سمت‌ها استاد افشار در جهت پاسداری و نشر منابع میراث و تنوع فرهنگی به عنوان وسیله‌ای برای گفتمان عمیق‌تر احترام و درک متقابل فعالیت داشته‌اند.
 
استاد افشار کتاب‌شناس، تاریخدان و محقق بی‌نظیر دست نوشته‌های ایران باستان و مدرن بود و نقشی محوری در انجمن‌های بین‌المللی در تسهیل مبادلات بین فرهنگی و نشر داشته است. طی همکاری‌هایی تنگاتنگ با مراکز ایران‌شناسی در اروپا و ایالات متحده، استاد ایرج افشار اقدام به دسته‌بندی آثار و دست‌نوشته‌های فارسی در کتابخانه ویدن دانشگاه هاروارد، کتابخانه ملی اتریش و مرکز اسناد اتریش کردند.
 
در سال 1383 استاد ایرج افشار نخستین دریافت کننده جایزه دستاوردهای جامعه بین‌الملل برای ایرانشناسی - اعطایی به محققان برجسته ایران شناسی ساکن و مشغول به کار در ایران شدند.
 
اطمینان دارم که یاد و افتخارات استاد ایرج افشار منبع الهامی برای دانش‌پژوهان جوان و محققان سراسر دنیا در جهت ایجاد پل‌های جدید و مستحکم گفتمان، برای احترام، درک و صلح خواهد بود. در این راستا مفتخرم به همراه یونسکو زندگی و دستاوردهای کم نظیر استاد افشار را گرامی بدارم.
 
همچنین عباس صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخش دیگری از این مراسم گفت: خدا را سپاسگذارم که به ما توفیق داده که در سالن همایش‌های کتابخانه ملی بزرگانمان را پاس بداریم. این برنامه به دنبال سلسله برنامه‌های بزرگداشت ریشه‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می‌شود.  
 
وی ادامه داد: امروز از ایرج افشار صحبت می‌کنیم که ایران و ایرانی به وی مدیون است و هر کجا بحث ایران شناسی پیش می‌آید نام ایرج افشار به یادها می‌آید.
 
رئیس سازمان اسناد کتابخانه ملی اظهار داشت: امروز اگر پرچم، هویت، فرهنگ و آداب وسنن ایران در سراسر جهان گسترده شده مدیون افشار هستیم.
 
صالحی امیری ادامه داد: امروز این فضا معطر به وجود ایرج افشار است و باور دارم که روح وی هم در اینجاست.
 
وی تصریح کرد: امیدواریم که نسل جوان ما بداند که از یک تبار بزرگ برخوردار است و اگر امروز درخت این فرهنگ سبز است به خاطر ریشه‌هایی چون انوارها و افشارهاست و امیدواریم که نسل جدید برای هیاهوی فناوری و شبکه‌های اجتماعی بداند که میراث‌دار بزرگانی است که باید یاد آن‌ها را پاس بدارد. همچنین آیت‌ اله محقق داماد رئیس موقوفات بنیاد افشار در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به بخشی از کتاب تاریخ تمدن ویندورانت گفت: ویندورانت در بخشی از این کتاب نوشته تاریخی که می‌نویسم 30 سال است که مشغول تالیف آن هستم و بیشتر جهان را سیر کردم و سرزمین‌های مختلفی را دیدم ولی با یک حقیقت مواجه شدم که سوالی را برایم مطرح کرد و جوابی برای آن نداشتم این حقیقت این است که در همه کشورها فقر و جهل در کنار هم بودند و نمی‌دانم کدام آن‌ها علت و کدام معلول بود آیا جهل علت فقر است یا فقر علت جهل است
 
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که ویل دورانت نکته مهمی را مطرح کرده و می‌گوید نمیتوانم جواب آن را بدهم به هر حال فقر و جهل باهم هستند.
 
آیت اله محقق داماد  اظهار داشت: ماسرزمینی داریم که تمدن بسیار عظیم و دیرینه‌ای دارد شاید یکی از جهاتی که باید به آن توجه شود این است که افراد نادری از میان عالمان همه وجودشان را برای دانش این کشور و سرمایه ملی آن وقف کرده‌اند و از دل و جان برای این کار دویده‌اند. البته اگرچه ما عالمان زیادی داریم اما تعداد این افراد که باخلوص در راه لقاح اندیشه ایرانی گام برداشته اند کم است.
 
وی خاطر نشان کرد: مرحوم افشار چنین آدمی بود و یک ذره غرور و تکبر در او دیده نمی‌شد. وی بدون آنکه برای خودش چیزی بخواهد از بن دندان برای سرمایه ایران داد میزد.  
 
رئیس موقوفات بنیاد افشار در پایان از خاطرات خود از ایرج افشار و آنچه درباره پدر وی شنیده بود، گفت.

یادآور می‌شود، در این مراسم افرادی  چون احمد مسجدجامه‌ای عضو شورای شهر تهران، مجید غلامی‌جلیسه مدیرعامل خانه کتاب و انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند.
 
خاطر نشان می‌شود در حاشیه این مراسم دو فیلم مستند از زندگی ایرج افشار پخش شد.
 



۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن