واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرعامل خانهی هنرمندان ایران و رئیس تماشاخانهی ایرانشهر مطرح کرد: فرش ایرانی بهجای ردکارپت خارجی برگزیدگان چهارمین جشنواره گره زرین با حضور مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران و جمعی از هنرمندان و فعالان فرش و بافندگان قالی در تماشاخانهی ایرانشهر معرفی شدند. در این مراسم مجید رجبی معمار، حمید کارگر و محمدرضا اصلانی به ایراد سخنرانی پرداختند و همچنین بهاره رهنما و سیروس پرهام نیز از برگزیدگان چهارمین دوره تقدیر به عمل آوردند.
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۶ اسفند ساعت 13:41
به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛در این مراسم، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانهی هنرمندان ایران و رئیس تماشاخانهی ایرانشهر که شامگاه شنبه در سالن استاد ناظررزاده کرمانی تماشاخانهی ایرانشهر برگزار میشد با ابراز خرسندی از حضور در این مراسم اظهار داشت: برای بنده حضور در این مراسم جای بسیار خوشوقتی است برای اینکه به فرش، صنایعدستی و صنایع ظریفه ی ایرانی بسیار علاقهمندم چه زمانی که در شبکه بازار حضور داشتیم همانطور که دوست عزیزمان در صحبتهایشان پیش از آغاز، بیان کردند و چه در خانه هنرمندان که در ایام حضورمان در روزهای ابتدایی با گشودن بابی در خصوص تحقیق و پژوهش فرش ایرانی که میتوان آن را جزو اولین اقدامات حضور بنده در این عنوان به شمار آورد که بیانگر میزان علاقه به این هنر ایرانی عنوان کرد. ما در خانه هنرمندان بحثهای جدی و مهمی را در خصوص فرش ایرانی باز کردیم که در همین روزهای اخیر نیز در بخش تحقیق و پژوهش صحبتها و نشستهای با حضور برادر گرامی جناب کارگر برگزار گردیده است.
رئیس تماشاخانهی ایرانشهر در ادامه با اشاره به افتخارات کسبشده در خصوص فرش ایرانی بیان داشتند: حقیقتاً فرش ایرانی باعث افتخار است و از دیدن آن لذت فراوانی را میبریم. فرش بازندگی میلیونها نفر از مردمان ما ارتباط دارد افرادی که در دورافتادهترین بخشهای این سرزمین در روستاها مشغول بافت گونههای مختلف آن هستند تا سایرینی که این تحفه ارزشمند ایرانی را دستبهدست در بازارهای داخلی و جهانی عرضه میکنند. همین چند روز قبل در خبرها دیدید که اولین محموله فرش ایران بعد از تحریمها وارد کالیفرنیای آمریکا شد وقتی فرشهای ایرانی را ورق میزند بنده که از فاصلهی دور این صحنه رو تماشا میکردم واقعاً لذت بردم و خود آنها هم چه ذوقی میکردند. در حال حاضر بعید میدانم در هیچ جای فوقالعاده و مجلل عالم باشد که در تزئیناتش از فرش دستبافت ایرانی استفاده نکرده باشند و این خود جای افتخار فراوان دارد اما بخش عمده فرش جنبه هنری آن است که ما امیدوار هستیم بابی را در فعالیتهای خانه هنرمندان در این مورد اختصاص دهیم.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اشاره به انجمنها و محافل شکلگرفته در خانه هنرمندان نیز گفت: در حال حاضر 15 انجمن که پیشتر 12 انجمن بودند و سه تا دیگر به آنها اضافه شدند مانند انجمن عکاسان، گرافیستها، نقاشان، نقاشان کودکان، مجسمهسازان و غیره در خانه هنرمندان مشغول به فعالیت هستند و همهی انجمنها و محافل مصمم هستند جزو بهترینهای خانه هنرمندان شوند اما برای خودم من از همان ابتدای ورود به خانه هنرمندان ایران این سؤال مطرح بود که صنایعدستی و هنرهای ظریفه ی ایرانی خصوصاً فرش ایرانی در کجای خانه هنرمندان قرار گفته است حال به دلایلی صورت نپذیرفته بود ولی همگان باید همت کنیم تا اندازه اهمیتی که فرش ایرانی دارد از منظر هنری آن را اشباع و شرایط لازم را فراهم کنیم و بنده از همینجا اعلام میکنم که خانه هنرمندان نیز آمادگی این همکاری را دارد.
مجید رجبی معمار همچنین برای جشنواره فجر سال آینده نیز پیشنهاد جایگزینی فرش ایرانی بهجای رد کارپت خارجی مطرح کرد و افزود: امروز خوشحال هستم که این فرصت و مجال در این سالن تئاتر فراهم شد سالنی که روزانه دو اجرای کاملاً جدی را روی صحنه دارد. بنده امسال به دوستان جشنواره فجر در خصوص مراسم رد کارپت پیشنهادی را عرض کردم که البته بسیار دیر شده بود اما انشا له که سال آینده مورد استقبال قرار بگیرد. مراسم رد کارپت که در جشنوارههای نظیر اسکار و کن هم همانطور که بارها ملاحظه کردید برگزار میشود چندان محتوای خاصی ندارند اما ما در کشور خودمان همین فرشهای ساده و کنارگذرمان مخصوص راهروها و راهپلههای هرکدام خودشان صاحب عالمی هستند که ساختهوپرداخته میشوند و انشا له سال آینده این ذوق را دوستان به کار ببرند که از فرش ایرانی برای مراسم آنهم با هماهنگی جناب آقای کارگر بهره ببرند و مورداستفاده قرار بدهند و واقعاً هنرمندان بیایند از دالانها و مسیرهای مزین به فرشهای ایرانی که سابقه در جشنهای دوران جوانی امثال ما دارد عبور کنند و امروز نیز سزاوار همین است و این عرض ارادت به فرش ایرانی جایگزین مراسمهای بیمعنی که بافرهنگ ایرانی هیچگونه نسبتی هم نداشته بشوند.
همچنین پیش از صحبتهای مجید رجبی معمار، محمدرضا اصلانی فیلمساز باسابقه سینمای مستند نیز با پرداختن به دلایل رونق قالیبافی در جامعه 20 میلیونی که تنها 200 هزار نفر آن در بافندگی قالی و بسیاری دیگر در بخشهای مرتبط با آن بیان کرد: داشتند امنیت شغلی، حفظ محیطزیست روستاها، تولیدکنندگی زنان روستایی ازجمله پارامترهای رونق این صنعت برشمرد.
در پایان این مراسم به 29 نفر از برگزیدگان جوایزی توسط مجید رجبی معمار، حمید کارگر، قباد شیوا و محمدرضا اصلانی و با حضور بهاره رهنما و سیروس پرهام اهدا گردید اسامی برگزیدگان جشنواره به تفکیک استان به شرح زیر میباشند:
آذربایجان شرقی: آقایان حسین ملایی اسفنگره- فرهاد نامی- محسن غفوریان-رحیم روفه گر
آذربایجان غربی: سرکار خانم نرگس نصیری
اردبیل: سرکار خانم سوره کبیری
اصفهان: سرکار خانم زهره شاطری و آقایان جعفر قلی دادخواه- اکبری مهدیی-مهدی ابراهیمی
ایلام: سرکار خانم نازنین حیدری
البرز: آقای محمدرضا اسحاقی
بوشهر: خانم زهره گنجی
تهران: آقایان اسماعیل نیکسرشت – یوسف صمدی بهرامی
چهارمحال بختیاری: خانم رضوان رضایی
خراسان شمالی: جواد ایزانلو
خراسان جنوبی: خانم معصومه آزاد
خراسان رضوی: خام نجمه کریمیان
زنجان: آقای مصطفی اسمخانی
سمنان: خانم هاجر بابایی
سیستان و بلوچستان: خانم فرشته فارقی
فارس: خانم عشرت بهمن نژاد
قزوین: آقای رضا پرکاسه
قم: زهرا رضا قلی بیگی
کرمان: فاطمه ایرانمنش
کرمانشاه: خانم مژگان جباریان و آقای فرشید ابراهیمی
کهکیلویه و به ویر احمد: خانم رقیه ناجی
گلستان: خانم خدیجه پقه
گیلان: خانم رقیه خرسندی
مازندران: خانم صدیقه حمیدی
لرستان: خانم بتول دارایی
مرکزی: خانم اعظم معصومی کیا
هرمزگان: خانم لیلا جعفری ولدانی
همدان: آقایان محمدرضا صباغ و محمود سپاس گذار
یزد: خانم عزت جامه و آقای عباس سجادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]